Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Σταμάτησε να ...βρυχάται το πολιτικό "πεκινουά".! (βίντεο)

Σήκωσε "μπαϊράκι" το πολιτικό... πεκινουά και άρχισε να ...βρυχάται ως δήθεν θιγμένο πολιτικό τέρας.
Είμαι αρκετά νέος στην ηλικία και ευτυχώς - για μένα - βρέθηκε ένα Γερμανικό περιοδικό και έγινε αιτία ώστε να ενημερωθώ κι' εγώ από τα παχύσαρκα εγχώρια πολιτικά τρωκτικά, ότι μεταξύ Γερμανίας και Ελλάδας υπάρχουν ανοιχτοί ...λογαριασμοί.
Ο αντιπρόεδρος της "Ελληνικής" ...κυβέρνησης (;) που τω πάλαι πέρναγε γεννεές δέκα τέσσερις τον ..."προϊστάμενό" του, ενοχλήθηκε σφόδρα από το εξώφυλλο του Γερμανικού περιοδικού focus, και απείλησε την Γερμανική αυτοκρατορία ότι θα την κάνει ...ντα ντα.!
Στις πρώτες μέρες χρησιμοποίησε σκληρούς χαρακτηρισμούς. Είπε πολλά. Είπε ότι θα ανοίξει το θέμα των Γερμανικών αποζημιώσεων και ετοιμάσθηκε για … ελληνογερμανικό πόλεμο.
Σήμερα μαθαίνω ότι ο προδότης του Οτσαλάν χαμήλωσε τους τόνους. Αρχίζει να μαζεύει και να γλείφει τα σάλια των ...βρυχηθμών του.
Είναι σαν αυτό που λέμε ...χέσαμε και τα πατήσαμε (sorry).
Κι' όλα αυτά για τον δεξιό μέσο δάκτυλο ενός χεριού.!
Είναι ακριβώς το ίδιο δάκτυλο που μας δείχνει ο ίδιος εδώ και 30 χρόνια. Και δεν βρέθηκε κανένας να του το ...κόψει σύριζα.
Σήμερα έχασα και την τελευταία μου ελπίδα.
Μετά το εξώφυλλο του focus έπεσα στην παρακολούθηση του Περσικού ...τύπου.
Λέτε να έχω κανα τυχερό και πάρω καμιά περσική αποζημίωση λόγω Ξέρξη κ.λ.π. ;;;
Πολιτικό πεκινουά, δεν γα.....αι πρωί πρωί (εσύ το είπες).
Π.Ν.

4 comments:

  1. Δεν γουστάρω τα σχόλια που μένουν ...χωρίς ανταπόκριση..
    Αυτό κάτι για μένα το περίεργο...προδίδει...
    Και τι νόημα έχει να γράφεις χωρίς να σε διαβάζουν?
    Τι είσαι?
    Ένα κύμβαλον αλλαλάζων.... δι ών εχόντων ώτα μή ακουέντων...
    Πειράχτηκες φίλε που τάσουρε ο Πάγκαλος στους Γερμαναράδες ?
    Η μήπως που ο "εθνάρχης" Καραμανλής τα τακτοποίησε και έδωσε "άφεση αμαρτιών" εκεί γύρω στα 1960?
    Για πές μας!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαίνεται πως μόνο εσύ πειράχθηκες. Γιατί αν θεωρείς πολιτικό το κύτος που υπερασπίζεσαι είσαι αξιος, της μοίρας σου. Τώρα ξύπνησε από το 60;
    40 χρόνια ύπνου δεν είναι πολλά;
    Μην ασχολείσαι φίλε με προδότες.
    ο ίδιος.
    Π.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "Τώρα ξύπνησε από το 60;
    40 χρόνια ύπνου δεν είναι πολλά;"
    ………………………………………
    Είναι όμως πενήντα ή κάνω λάθος?
    Εκείνη η πράξη πως θα την χαρακτηρίσει άραγε ο ιστορικός του μέλλοντος?
    Η Ελλάδα της κατάστασης του "ότε":
    Φτώχεια, ρέμα και κατεβασιά'. Ο Πρωθυπουργός αυτής λοιπόν της Ελλάδας, χαρίζει τις πολεμικές επανορθώσεις στον σφαγέα και κατακτητή της στον μεσοπόλεμο.
    Και ο λόγος γνωστός. Να ανοίξει τις πόρτες της η Γερμανία του Άντενάουερ στους ταλαίπωρους Έλληνες Gastarbeiters.
    Εκεί στην τιμημένη και εύανδρο Ήπειρο, το φαινόμενο ήτανε έντονο και μέχρι σήμερα έχει αφήσει τα βαθιά του σημάδια.
    Κατηγόρησε λοιπόν πρώτα τους άρξαντας τοιούτων πολιτικών πράξεων και μή χρησιμοποιείς εύκολα την βαριά λέξη "προδότης", γιατί εκτός του ότι είναι πολύ παράνομη, δεν περιποιεί ουδόλως τιμή και στην καταγωγή σου...
    "Μεγάλη μπουκιά φάει και μεγάλο λόγο μη λες"
    Έτσι δεν λέγανε η παλιοί στην Ήπειρο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Μέρτενς,οι αποζημιώσεις και ο Καραμανλής==–

    Τον Μάιο του 1957, ο Μαξ Μέρτενς, ο χασάπης της Θεσσαλονίκης, ο ναζί που ευθυνόταν για τον εκτοπισμό των Ελλήνων Εβραίων και την κλοπή των περιουσιών τους, επέστρεψε στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μια σημερινή εκδοχή, για να αναζητήσει κομμάτι του θησαυρού των Εβραίων που είχε βυθίσει με πλοίο στην Ελλάδα. Όπως και να έχει, σίγουρος πάντως, για την φιλικότητα του ελληνικού καθεστώτος. Καταζητούμενος από το 1947, ένοιωθε περιέργως αρκετά ασφαλής στην χώρα που είχε κατακάψει. Εκείνη την εποχή μάλιστα ήταν στέλεχος του γερμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και φίλος του καγκελάριου Αντενάουερ.Κάποιοι εβραίοι όμως τον αναγνώρισαν και απαίτησαν την σύλληψή του. Ο Μέρτενς πραγματικά συνελήφθη.

    Τον Νοέμβριο του 1958 ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με τον Ευάγγελο Αβέρωφ επισκέπτονται την Βόννη. Ενδίδουν στις πιέσεις του Αντενάουερ να μην διεκδικήσουν πολεμικές αποζημιώσεις. Με την επιστροφή στην Ελλάδα ο Καραμανλής περνά μάλιστα νόμο για αναστολή δίωξης εγκληματιών πολέμου. Ακόμη και οι Άγγλοι την εποχή εκείνη κατηγορούν την ελληνική κυβέρνηση πως «αμνηστεύει εγκληματίες πολέμου». Ο μοναδικός εγκληματίας πολέμου που έχουμε στην Ελλάδα είναι ο Μέρτενς. Ο νόμος αρχικώς τον εξαιρεί από την αμνήστευση αλλά λίγο αργότερα τροποποιείται ο νόμος (ν.δ. 3933/1959) και τον συμπεριλαμβάνει. Έτσι ενώ ο Μέρτενς καταδικάζεται σε 25 έστω μόλις χρόνια κάθειρξης στέλνεται στη Γερμανία όπου απελευθερώνεται. Η υποχωρητική συμπεριφορά του Καραμανλή δεν έχει καμιά εμφανή εξήγηση. Κυβερνητικά στελέχη λένε πως ευνοεί το κλίμα των καλών σχέσεων Ελλάδας Γερμανίας και την είσπραξη ενός δανείου 200 περίπου εκατομμυρίων μάρκων. Αντί να διεκδικήσουμε δεκάδες δισεκατομμύρια όπως είχαμε δικαίωμα, το βουλώνουμε με ένα δάνειο. Γιατί;

    Κατά πολλούς η εξήγηση είναι σε όσα είπε μόλις απελευθερώθηκε ο ίδιος ο Μαξ Μέρτενς. Με συνεντεύξεις του στη Σπηγκελ και την Ηχώ του Αμβούργου υποστηρίζει πως κατά την κατοχή, συνεργάτες του ήταν μέλη της κυβέρνησης Καραμανλή. Κατονομάζει μάλιστα συγκεκριμένα:

    1.Τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Σύμφωνα με τον Μέρτενς ο Καραμανλής είχε δώσει πληροφορίες ακόμη και για την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου αλλά οι γερμανοί δεν τον πίστεψαν
    2.Τον Δημήτρη (Τάκο) Μακρή, υπουργό εσωτερικών του Καραμανλή
    3.Τον Γεώργιο Θέμελη υφυπουργό Άμυνας
    4.Την Δοξούλα σύζυγο του Μακρή η οποία ήταν γραμματέας του και σύνδεσμος με τους πληροφοριοδότες
    Οι συνεντεύξεις αναστατώνουν την πολιτική ζωή της χώρας. Η ΕΔΑ μιλά για προδότες που αντάλλαξαν την γερμανική σιωπή με υποχωρήσεις από τις αποζημιώσεις. Έτσι εξηγήθηκε η σπουδή επίσκεψης του Καραμανλή στη Βόννη και η απελευθέρωση του Μέρτενς.

    Αποκαλύφθηκε πως πραγματικά ο Μακρής την εποχή της κατοχής διορίστηκε από τα γερμανικά στρατοδικεία ως «δικηγόρος» ελλήνων. Η γυναίκα του Δοξούλα ήταν πραγματικά γραμματέας του Μέρτενς στη Θεσσαλονίκη και ο Θέμελης διορισμένος από τους γερμανούς Νομάρχης. Για τον Καραμανλή δεν υπήρχαν στοιχεία. Μόνο ο τρόπος που έκλεισε την υπόθεση των ελληνικών διεκδικήσεων. Κανένας από τους θιγόμενους δεν κατέφυγε στα γερμανικά δικαστήρια εναντίον του Μέρτενς.
    28 Φεβρουαρίου 2010 7:57 μ.μ.
    ΠΗΓΗ:
    http://www.ophioussa.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή