Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Προκαλεί με θέσεις υπέρ μεταναστών ο Βαρθολομαίος

Σκληρή απάντηση από τον Αμβρόσιο.

Προκάλεσε τους Έλληνες ο Βαρθολομαίος, για πολλοστή φορά! Αλήθεια, γιατί ήρθε στην Ελλάδα ο οικουμενιστής, οικολόγος και «κοσμοπολίτης» Πατριάρχης; Για να ενισχύσει την κοινωνική μηχανική του ΠΑΣΟΚ και τον εκλεκτό του Ιερώνυμο. Οι δύο ιεράρχες λοιπόν έστειλαν «μήνυμα» κατά της ξενοφοβίας την Πέμπτη από την Ομόνοια (φυσικά, χωρίς να συνομιλήσουν πριν με κατοίκους της περιοχής). Την ίδια ώρα, που ο Οικουμενικός Πατριάρχης, αποφάσισε, μετά την επίσκεψή του στην Καλαμάτα στον «προοδευτικό» και υπέρμαχο όλης της ατζέντας των ΠΑΣΟΚ & ΣΥΡΙΖΑ μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο, να παρέμβει στα ελληνικά πράγματα, αν και εν του πέφτει κανένας απολύτως λόγος! Φυσικά, ο «προοδευτικός» Τύπος χειροκροτεί ενθουσιασμένος!

Απέναντι στον Βαρθολομαίο Άνθιμος και Σεραφείμ
Την ίδια ώρα όμως, πήρε την απάντησή του από εθνοπρεπείς ιεράρχες, που δεν καταλαβαίνουν από οικουμενισμούς! Οι μητροπολίτες Πειραιώς Σεραφείμ, Καλαβρύτων Αμβρόσιος και Θεσσαλονίκης Άνθιμος, τάχθηκαν ανοιχτά και με υψηλούς τόνους κατά της παροχής ελληνικής ιθαγένειας στους μετανάστες, αλλά και της συμμετοχής τους στις εκλογικές διαδικασίες. Μάλιστα, ο Άγιος Θεσσαλονίκης κηρύττοντας από άμβωνος, υπογράμμισε ότι «θα μαυρίσει ο τόπος» και το αυτονόητο, ότι «θα γεμίσουμε με παραρτήματα της Αλ Κάιντα». Πρόσθεσε δε ότι «δεν μπορείς να φέρνεις 700 χιλιάδες μουσουλμάνους στη χώρα μας και να τους κάνεις Έλληνες, χωρίς να ρωτάς την Εκκλησία».
Την προηγούμενη Δευτέρα για το θέμα τοποθετήθηκε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά: «Εάν ήρχοντο βουδιστές, κομφουκιαστές, ινδουιστές και οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική ομάδα, δεν θα είχα καμία αντίρρηση. Η μουσουλμανική παραδοχή η θρησκευτική έχει μια φονταμενταλιστική αντίληψη. Δεν ενσωματώνεται ποτέ. Φοβάμαι ότι θα έχουμε γκετοποιήσεις και τέτοια προβλήματα». Και λίγα είπε...

Ο Αμβρόσιος σηκώνει τείχη άμυνας
Απαντώντας από το προσωπικό του ιστολόγιο στους θιασώτες της παγκοσμιοποίησης, υπογράμμισε ότι εν πήγε στην Καλαμάτα στην υποδοχή του Βαρθολομαίου, καθώς «δεν είμαι εξ εκείνων οι οποίοι έναντι του Οικουμενικού Θρόνου προσφέρουν "γην καί ύδωρ"! Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων:
«Πιστεύω, ότι η Εκκλησία της Ελλάδος είναι μια Αυτοκέφαλος και αυτοδιοικούμενη Εκκλησία. Πιστεύω επίσης, ότι ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος μειώνει τό κύρος Του και χάνει από την αίγλη του θεσμού, τον οποίο εκπροσωπεί, με το να ευρίσκεται "ευκαίρως - ακαίρως", δηλ. κάθε λίγο και λιγάκι, στην Ελλάδα! Πιστεύω, ότι απετέλεσε τραγικό λάθος, όταν ο Παναγιώτατος Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος προσφάτως τόλμησε νά επισκεφθή την Συναγωγή των Εβραίων στην Νέα Υόρκη. Όπως επίσης το γεγονός επισκεπτόμενος το εργοστάσιο της Coca-Cola στις ΗΠΑ προσέφερε το Κοράνιο ως δώρο στο Γενικό Διευθυντή της Εταιρείας! Η δικαιολογία, ότι ο Γενικός Διευθυντής είναι Μουσουλμάνος ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙΘΕΙ! Με την πράξη αυτή ο Παναγιώτατος εξυπηρέτησε τα σχέδια της "παγκοσμιοποιήσεως". Δεν νοείται εξίσωση της Καινής Διαθήκης και του Κορανίου!

Βέβηλη δήλωση Βαρθολομαίου που ποτέ δεν διαψεύστηκε!
Συνεχίζει ο Άγιος Καλαβρύτων: «Δεν έχει διευκρινισθή ακόμη εάν ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος έχει διαπράξει ένα ακόμη τραγικώτερο τραγικό λάθος, εάν δηλ. ωμίλησε για κάποιους "ξεβράκωτους" Έλληνες, εννοώντας τους ηρωϊκούς Αγωνιστές του 1821... Μέχρι σήμερα οι δηλώσεις αυτές δέν έχουν διαψευσθή... Η ενθρόνισις έγινε τὴν 2αν Νοεμβρίου 1991. Πρό ολίγων λοιπόν ημερῶν ο νέος Πατριάρχης, προφανῶς διά νά ευχαριστήση τήν Τουρκίαν, είπε (;) τὰ εξῆς εξωφρενικὰ περὶ των Ελλήνων Αγωνιστῶν του 1821: «Δυστυχώς οι δύο λαοὶ διέκοψαν τὴν υπέροχη συμβίωση των 400 χρόνων, όταν ξεσηκώθηκαν κάτι ξεβράκωτοι, τὸ 1821, καὶ δημιούργησαν τὶς γνωστὲς προστριβές.....». Εάν τά είπεν, όποιος καί αν τά εξεστόμησεν, "ένοχος θανάτου εστί". Τήν είδηση κατέγραψαν οἱ εφημερίδες "Αυριανή" της 26ης Οκτωβρίου 1991 καί "Ελεύθερη Ώρα" της 30ής Οκτωβρίου 1991.

Τιμά τη μνήμη του μακαριστού Χριστόδουλου
Υπάρχουν ακόμα Έλληνες παπάδες, οι οποίοι τιμούν το ράσο τους! Διαβάστε τα θαρραλέα λόγια του μητροπολίτη Αμβρόσιου: «Με κανένα τρόπο δέν θα μπορέσω να διαγράψω από τήν μνήμη μου την μακάβρια εκείνη σκηνή της "αποτάξεως" του μακαριστού Χριστοδούλου, που αποτελεί ασυγχώρητο λάθος της εκκλησιαστικής καριέρας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου».
elkosmos

2 comments: