Το παράδειγμα της Γαλλίας φαίνεται ότι ακολουθεί και ο Καναδάς σχετικά με τη μουσουλμανική μαντίλα.
Η κυβέρνηση του Κεμπέκ πρότεινε νόμο που θα απαγορεύει την πρόσβαση σε όλες τις κυβερνητικές υπηρεσίες και παροχές - από την εκπαίδευση μέχρι και την ιατρική υποστήριξη- σε μουσουλμάνες που έχουν πλήρως καλυμμένο το πρόσωπό τους με μπούρκα.
Ο πρωθυπουργός του Κεμπέκ Ζαν Σαρέ είπε πως ο νόμος, ο οποίος χαράσσει όρια για τις υπηρεσίες σε θρησκευτικές μειονότητες, στοχεύει να τραβήξει μια διαχωριστική γραμμή, υποδεικνύοντας ότι η ισότητα των φύλων στο Κεμπέκ είναι μια αδιαμφισβήτητη αξία.
"...Εάν είσαι υπάλληλος του κράτους και παρέχεις μια υπηρεσία, θα πρέπει να την παρέχεις με το πρόσωπό σου ακάλυπτο..." δήλωσε ο Σαρέ.
Ο νόμος δεν απευθύνεται μόνο σε κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά και σε ιδρύματα, όπως νοσοκομεία, σχολεία, πανεπιστήμια καθώς και σε νηπιαγωγεία που λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση.
Αφορμή για το νόμο στάθηκε η περίπτωση μιας μουσουλμάνας μαθήτριας που φορούσε μπούρκα στο μάθημα της γαλλικής γλώσσας και δεν άφηνε τους συμμαθητές της να δουν το πρόσωπό της. Αποβλήθηκε από το σχολείο, γράφτηκε σε άλλο, από το οποίο και πάλι αποβλήθηκε επειδή εξακολουθούσε να μην αποκαλύπτει το πρόσωπό της.
Το Κεμπέκ είναι η πρώτη επαρχία του Καναδά που απαγορεύει την μπούρκα.
Στο Οντάριο, οι γυναίκες που καλύπτουν το πρόσωπό τους με τη μουσουλμανική μαντίλα δεν είναι υποχρεωμένες να το αποκαλύπτουν σε άνδρες υπαλλήλους στις κυβερνητικές υπηρεσίες στις οποίες προσέρχονται, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.
elkosmos
Στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ...
-
Αν νομίζετε πως περνάτε δύσκολες εποχές και πως η εξαθλίωση κτυπά την πόρτα
σας, ρίξτε μια σύντομη ματιά στην κόλαση των Σοβιετικών Γκούλαγκ και
ξανασκε...
Οπως δεν μπορει μια Ευρωπαια να ντυνεται και να κυκλοφορει οπως αυτη θελει στις μουλσουμανικες χωρες,ετσι και μια μουλσουμανα δεν θα φοραει μπουργκα στην Ευρωπη,στην Αμερικη η' σε οποιοδηποτε αλλο πολιτισμενο μερος του κοσμου διαμενει(και συνηθως παρανομα,αλλα αυτο ειναι αλλο κεφαλαιο).
ΑπάντησηΔιαγραφή