Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Περί του ..."κτήνους" ο λόγος, αλλά και ο ...χώρος.!



"Θέλω να γυρίσω στην Ελλάδα για να δικαστώ..."
Αυτό είναι το μήνυμα - έκκληση του διαβόητου κτήνους - εγκληματία Κώστα Πάσσαρη, που εδώ και δύο μήνες μεταφέρθηκε και κρατείται στις χειρότερες φυλακές της Ρουμανίας, στο αποκαλούμενο "Αλκατράζ", που ο πάλαι ποτέ δικτάτορας της χώρας Νικολάε Τσαουσέσκου είχε μετατρέψει σε χώρο βασανισμών και εκτελέσεων των αντιφρονούντων.
Τώρα οι φυλακές αυτές θεωρούνται κόλαση, αφού εκεί είναι έγκλειστοι οι χειρότεροι βαρυποινίτες και ισοβίτες που έχουν κάνει τα πιο φρικιαστικά και αποτρόπαια εγκλήματα.
Η "Α.τ.Κ." αποκαλύπτει πως ο σκληρός κακοποιός… κρέμεται από τα χείλη αξιωματούχων του ελληνικού και του Ρουμανικού υπουργείου Δικαιοσύνης, προκειμένου να κάνουν δεκτό το αίτημά του για μεταφορά και κράτησή του στις ελληνικές φυλακές ή έστω για προσωρινή εκδοσή του, προκειμένου να γίνουν οι δίκες του στην Αθήνα.
Ο Πάσσαρης αποτυπώνει τα λόγια του σε χαρτί επικαλούμενος μάλιστα και το τεκμήριο της αθωότητας για άλλες δολοφονίες που του έχουν προσάψει στην Ελλάδα, αλλά που - όπως λέει - δεν έχει κάνει….

Η δικηγόρος του ισοβίτη Τζωρτέτα Μέιλα μιλώντας στην «Α.τ.Κ.» αναρωτιέται: "...αφού η Ελλάδα δεν τον θέλει πίσω, εμείς τι να κάνουμε, να τον στείλουμε με τα…πόδια;..."
Από την πλευρά του ο Πάσσαρης θέλει να εμφανίσει τον εαυτό του ούτε λίγο ούτε πολύ ως… μεταμελημένο και με γράμμα του προς τον Ελληνα υπουργό Δικαιοσύνης, του αναφέρει τα εξής:

"...Θα σας παρακαλέσω να υποβάλετε αίτημα προς τον ομόλογό σας της Ρουμανίας, για να μεταφερθώ το συντομότερο δυνατό στις ελληνικές φυλακές. Το αδίκημα για το οποίο έχω καταδικασθεί (διπλό έγκλημα σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στο Βουκουρέστι) επισύρει την ίδια ποινή της ισόβιας κάθειρξης και στις δύο χώρες. Συγκατατίθεμαι ρητά ως κατάδικος να μεταφερθώ και να εκτίσω την ποινή μου στην Ελλάδα…"
Ο ισοβίτης υπογραμμίζει στον Έλληνα υπουργό Δικαιοσύνης πως έτσι θα έχει και τη δυνατότητα καλύτερης κοινωνικής επανένταξης μετά την αποφυλάκισή του, ενώ συμπληρώνει:

"...Το υποβαλλόμενο αίτημα δεν έχει καμία σχέση με τις συνθήκες φυλακίσεώς μου, αν και στο πρώτο στάδιο οι συνθήκες κράτησής μου ήταν εξαιρετικά και ιδιαίτερα σκληρές. Οι περισσότερες από τις πράξεις για τις οποίες κατηγορούμαι και εκκρεμούν στην ελληνική δικαιοσύνη είναι σοβαρές…υπήρχαν συνέπειες και θύματα. Συμμερίζομαι και την επιθυμία των συγγενών των θυμάτων να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους και να αναζητηθεί η αλήθεια…Υπάρχει μια υπερμεγέθυνση των δήθεν εγκληματικών ικανοτήτων μου και το τεκμήριο της αθωότητας έχει προσβληθεί και θαφτεί κάτω από ενέργειες αστυνομικών, δικαστών κ.λπ...."
Ο επικίνδυνος κακοποιός όμως δεν κρύβει και τους φόβους του για να μη «σαπίσει» στις ρουμανικές φυλακές λέγοντας: " …η δε έξοδός μου από τις ρουμανικές φυλακές δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από πραγματική έκτιση, που υπολογίζεται σε 25 έτη περίπου...".
Αν ο Πάσσαρης, για να μην προκαλέσει τις ρουμανικές αρχές, δεν επικαλείται τις πολύ κακές συνθήκες στις εκεί φυλακές, τότε τι λόγο έχει να επιμένει να γυρίσει πίσω και με δεδομένο ότι οι σχέσεις του με τον πατέρα του είναι τουλάχιστον ψυχρές;
Ο αδίστακτος εγκληματίας γνωρίζει πολύ καλά πως στα ελληνικά σωφρονιστικά ιδρύματα θα είναι «άρχοντας», αφού αποτελεί το φόβο και τον τρόμο, μόνο και μόνο από το γεγονός ότι έχει σκοτώσει αστυνομικούς.
Το χειρότερο, όμως, που τρέμουν οι ελληνικές διωκτικές και δικαστικές αρχές είναι το ενδεχόμενο απόδρασής του, καθώς είναι πεπεισμένοι πως ακόμη και σε μια αποτυχημένη απόπειρα θα προκαλέσει αιματοκύλισμα πίσω από της φυλακής τα σίδερα.
Τώρα, εξάλλου, η διπλή κινηματογραφική απόδραση με ελικόπτερο του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι έχει κάνει πιο… προνοητικούς τους αρμόδιους.
Ο Κώστας Πάσσαρης κατηγορείται στην Ελλάδα πως διέπραξε συνολικά τέσσερις φόνους.

Ένα από τα θύματά του ήταν και η Βουλγάρα Μπλάνκα Σλάβτσεβα, που την «ψάρεψε» από τα στέκια του πληρωμένου έρωτα σ’ ένα φθηνό ξενοδοχείο στο Π. Φάληρο στις 9 Μαΐου του 2001.
Ο Πάσσαρης, όπως πιστεύουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, την παρέσυρε στο Τροκαντερό και τη σκότωσε δύο ημέρες μετά, επειδή του… καρφώθηκε η έμμονη ιδέα πως τον αναγνώρισε.
Αυτά και άλλα πολλά έχουν στην… άκρη του μυαλού τους οι Ελληνες αξιωματούχοι και δεν θέλουν να δουν τον Πάσσαρη στην Ελλάδα ούτε «ζωγραφιστό».


ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ
------------------------------------------------------------
Αθήνα:

  • Στις 17/2/01 στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών δολοφονούνται οι αστυνομικοί Θανάσης Δρακόπουλος και Διονύσης Αλεβιζόπουλος.
  • Στις 11/5/01 στο Τροκαντερό βρίσκεται νεκρή η Βουλγάρα ιερόδουλος Μπλάνκα Σλάβτσεβα.
  • Στις 27/8/01 στην Κυψέλη σκοτώνεται η γιατρός Μαρία Σαφού και τραυματίζεται η φαρμακοποιός αδελφή της Αργυρώ.Βουκουρέστι:Ο Πάσσαρης συλλαμβάνεται στις 27/11/01, αφού σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος δολοφονούνται δύο υπάλληλοι.

ΤΖΩΡΤΖΕΤΑ ΜΕΪΛΑ: ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Ανεπιθύμητος για τις ελληνικές αρχές ο Κώστας Πάσσαρης
Η Τζωρτζέτα Μέιλα είναι η δικηγόρος που γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική γλώσσα και την οποία εμπιστεύεται απόλυτα ο διαβόητος πελάτης της Κώστας Πάσσαρης. Η Ρουμάνα δικηγόρος μίλησε με απογοητευτικά λόγια για τις προσπάθειες του Πάσσαρη να μεταφερθεί στην Ελλάδα.
"...Η χώρα σας δεν συμφωνεί σ’ αυτή τη μεταφορά. Δεν γνωρίζω τι φοβάται. Κάναμε άλλες δύο αιτήσεις για να έρθει στην Ελλάδα, αλλά δεν τον δέχεται τον Πάσσαρη. Δεν τον θέλει. Μιλάμε για μεταφορά όχι για έκδοση και όταν λέμε μεταφορά εννοούμε για να εκτίσει την ποινή του από τη Ρουμανία στη χώρα του. Τώρα, αν θέλει η Ελλάδα και να τον δικάσει γι’ αυτά που κατηγορείται, ας το κάνει. Η έκδοση όμως είναι τελείως διαφορετικό νομικό θέμα. Σημαίνει ότι τον ζητά επίσημα η Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο για να δικαστεί. Αυτό οι ρουμανικές αρχές δεν το αποδέχονται με τίποτα, αν πρώτα δεν εκτίσει την ποινή του για το έγκλημα στο Βουκουρέστι. Οι ελληνικές αρχές επιμένουν μόνο στο ζήτημα της έκδοσης. Εμείς τι να κάνουμε; Να τον βγάλουμε στο δρόμο και να τον… στείλουμε με τα πόδια;..."

ΜΑΡΙΟΣ ΡΑΝΤΟΥΚΑΝ
Ο Μάριος Ραντουκάν ήταν ο βασικός συνεργός του Κ. Πάσσαρη, όταν στις 17 Φεβρουαρίου του 2001 σκότωσε σε μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Γενικό Κρατικό τους δύο αστυνομικούς για να αποδράσει. Ο Πάουλ Πόπα, όπως είναι το ψευδώνυμό του, θεωρείται ο κακοποιός που πρόσφερε στον Πάσσαρη το φονικό όπλο ΡSM 5,45 χιλιοστών. Αμέσως μετά ο Ρουμάνος κακοποιός διέφυγε στη χώρα του και κατάφερε μέσω Ουγγαρίας να καταλήξει στην Αυστρία. Στο παράνομο πέρασμά του δολοφόνησε το συμπατριώτη του αστυνομικό των συνόρων Σάσα Ντίντιτς. Πριν από τέσσερις μήνες, ο Ραντουκάν συνελήφθη από Αυστριακούς αστυνομικούς στο μαγευτικό Σάλτσμπρουκ. Με συνοπτικές διαδικασίες εκδόθηκε και κρατείται στη Ρουμανία. Η εικόνα του Ραντουκάν δεν έχει καμία σχέση με τη μοναδική φωτογραφία που έχει η Ελληνική Αστυνομία, όταν το τοπικό Τμήμα Ασφαλείας της Καλαμάτας τον είχε πρωτοσυλλάβει το 1997 για μικροκλοπές.

ΥΠΟΝΟΙΕΣ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ
Στις 30 του περασμένου Γενάρη τον Κώστα Πάσσαρη περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη στο κελί του στις φυλακές της Κραϊόβα. Ειδικές δυνάμεις μέσα στα άγρια μεσάνυχτα τον πήραν… σηκωτό και τον οδήγησαν στις πιο σκληρές φυλακές της χώρας. Στην Γκέρλα, κοντά στην Τιμισοάρα. Ειπώθηκε ότι προετοίμαζε σχέδιο απόδρασης, αλλά τα αίτια της μεταγωγής του είναι πιο βαθιά.
Από την Κραΐόβα είχε αποφυλακιστεί πρόσφατα για λόγους υγείας ο Μολδαβός κακοποιός Σεργκέι Γκορμπουνόφ, που μια ημέρα πριν από τη μεταφορά του Πάσσαρη σ΄ άλλη φυλακή σκότωσε σε ληστεία σε ανταλλακτήριο συναλλάγματος στην πόλη Βρασόβ δύο άτομα. Η ληστεία ήταν «καρμπόν» με τη διπλή δολοφονία του Πάσσαρη.
Κρύος ιδρώτας «έλουσε» τους Ρουμάνους αστυνομικούς, όταν το ίδιο διάστημα εκλάπησαν από στρατόπεδο στην πόλη Τσορογάγια κοντά στο Βουκουρέστι πενήντα όπλα.
Και για τις δύο υποθέσεις υπήρξαν σοβαρές υπόνοιες για σχέσεις… ενοχής, κι έτσι αποφασίστηκε άρον άρον η μεταγωγή του Ελληνα ισοβίτη.
Στην Γκέρλα ο απόλυτος δικτάτορας Τσαουσέσκου φυλάκιζε, βασάνιζε και εκτελούσε όσους απαρνιούνταν το τυραννικό καθεστώς του. Δεν είναι τυχαίο ότι ένας αρκετά μεγάλος χώρος της φυλακής έχει μετατραπεί σε μουσείο, σε ανάμνηση της φρικτής πολιτικής ιστορίας της Ρουμανίας επί εποχής του Νικολάε Τσαουσέσκου.

Οι έγκλειστοι κακοποιοί σ’ αυτή τη φυλακή είναι ντυμένοι στα πορτοκαλί.
Και ο χειρότερος βαρυποινίτης… λυγίζει στο άκουσμα και μόνο αυτής της σκληρής φυλακής

.

2 comments:

  1. Ίσως πρέπει να επανέλθει η ποινή του θανάτου για τέτοια τέρατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝ ΣΚΟΤΙΖΕΣΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 20αρια ΚΙΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ. ΤΟ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΟ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή