Σάββατο 8 Μαΐου 2010

Αγαπητή κυρία Ντόρα...

...σεις, όσο κανένας άλλος, θα έπρεπε να γνωρίζετε πολύ καλά αλλά και να ενθυμείσθε βεβαίως, την επίκαιρη - για σας - ρύση του αειμνήστου "ευπατρίδη" Αβέρωβ, ότι "όποιος φεύγει από το μαντρί, τον τρώει ο λύκος".
Φυσικά, δεν υπονοούμε σε καμία περίπτωση ότι είστε ...πρόβατο.!
Το αντίθετο μάλιστα. Είσθε μια πανέξυπνη πολιτικός που ...θητεύσατε κοντά σε μεγάλα "πολιτικά κεφάλια" με πρώτο και καλύτερο αυτό του πατρός σας.
Βγήκατε προχθές στο κανάλι MEGA, και ενώ περίμενα - ομολογώ εναγωνίως - να πεισθώ από τα λεγόμενά σας, όσον αφορά την διαφοροποίησή σας από την ..."κομμματική γραμμή", διέγνωσα μετά λύπης μου ότι προσπαθήσατε να δικαιολογήσετε τα ...αδικαιολόγητα.!
Δεν καταθέσατε καμία διαφορετική πρόταση που να δικαιολογεί την ..."απειθαρχία" σας, αλλά ούτε και βεβαίως απαντήσατε με σαφήνεια στα ερωτήματα που σας υποβλήθηκαν.
Αντιθέτως, καταθέσατε εντέχνως την αγωνία σας για το μέλλον και την τύχη της Ελλάδος που χάνεται, στην προσπάθειά σας να ...εξανγνισθείτε και να δικαιλογήσετε μια απόφαση η οποία - κατ' εμέ - θα ήταν εκ προοιμίου διαφορετική, από αυτή του αρχηγού σας.
Όποια κι' αν ήταν η απόφαση του αρχηγού σας. Απλά τώρα σας δόθηκε η ευκαιρία να ξυθείτε στην ...γκλίτσα του τσοπάνη.!
Αγαπητή κυρία Ντόρα. Σας είδα, αλλά και σας άκουσα με προσοχή.!
Δηλώσατε, μπορώ να πω με ...αναδρομική τόλμη ότι ..."όλοι όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία 30 χρόνια έκαναν λάθη"
Υποθέτω ότι αυτό το γνωρίζουν και οι ...πέτρες.
Σεις πότε το αντιληφθήκατε; Πού βρισκόσασταν τα τελευεταία 30 χρόνια;
Ας μην το κουράζουμε περισσότερο κυρία Ντόρα.!
Κάνατε δύο τραγικά λάθη τα οποία - να το θυμάσθε - θα σας στοιχίσουν την πολιτική σας καριέρα.
Τα ήσσονος σημασίας, θαπρέπει να αναγραφούν σε λίστα ωνίων ...S/M.
Το πρώτο, έχει να κάνει με την στήριξη που παρείχατε μέχρι τέλους, στις επιλογές ενός αποτυχημένου - εκ του αποτελέσματος - πρωθυπουργού, στην κυβέρνηση του οποίου διατελέσατε υπουργός των εξωτερικών, πέραν της υποψίας μου, ότι τον πείσατε για την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, εποφλαμιώντας το ...πόστο του σε περίπτωση αποτυχίας, η οποία σύμμφωνα με τις ...ενδείξεις, ήταν απολύτως προδιαγεγραμμένη, αλλά και αναμενόμενη.
Το δεύτερο, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεχθήκατε - για να μην πω συρθήκατε - στην εκλογή προέδρου του κόμματος από τη ...βάση.
Ποιά βάση κυρία Ντόρα; Έχει βάση η Ν.Δ; Ποιοί ψήφισαν εκείνη την αποφράδα - για εσάς - μέρα; Θέλετε να σας το πώ; Όποιος προλάβαινε.! Και κυρίως εκείνοι που στο πρόσωπό σας ...βλέπανε κάποιον που η κοινή γνώμη έχει χαρακτηρίσει ως ...γκαντέμη.!
Όσον αφορά τον γράφοντα, μακάρι να διέθετα την διπλάσια ...γκαντεμιά του πατρός σας.
Θα ήμουνα πολύ ευτυχής.!
Θα έπρεπε να γνωρίζατε κυρία Ντόρα, ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το πλέον ανοργάνωτο πολιτικό κόμμα της χώρας. Πότε ήταν οργανωμένο αυτό το ...κωλοκκόμμα;
Μήπως το μπερδέψατε με άλλα ...αποκόμματα;
Τί το περάσατε το κόμμα της Ν.Δ κυρία Ντόρα;
Μήπως για σταλινικό "σωματείο", για αριστερή Α.Ε., ή για κόκκινο θίασο με πειθήνια ... στρατιωτάκια και κομπάρσους;
Μακάρι να μπορούσατε να γυρίσετε το χρόνο πίσω και να ξαναλέγατε εκείνο που απαντήσατε στον κύριο ..."Τίποτα" (βλέπε Αβραμόπουλο).
"Και τι το περάσατε το καταστατικό του κόμματος; Κουρελόχαρτο; Η εκλογή Προέδρου θα πρέπει να γίνει από το συνέδριο, βάσει του ισχύοντος καταστατικού"
Τώρα Κυρία Ντόρα πέταξε το ...πουλάκι.!
Ο Μεσσήνιος αρχίζει και ...στραβώνει. Και προκειμένου να ξεκαθαρίσετε τη θέση σας, καλό θα ήταν να βγείτε και να του πείτε ευθέως με όση τόλμη διαθέτετε:
"Δεν σε γουστάρω κύριε Σαμαρά".
"Θα σε πολεμήσω κύριε Σαμαρά και θα με βρίσκεις πάντα μπροστά σου ως εχθρό και αντίπαλο. Πάρτο χαμπάρι. Όσο ζω, πρωθυπουργία δεν πρόκειται να δεις"
Μα το Θεό, θα ανεβαίνατε πιο πολύ στην εκτίμησή μου.!
Π.Ν.

20 comments:

  1. το έξυπνο πουλί από τη μύτη πιάνεται. ήθελε δημοκρατικές διαδικασίες εκλογής η κυρία. ας ιδρύσει τώρα την νέα νέα δημοκρατία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσαι απολύτως βέβαιος δικέ μου ότι το μόνο σίγουρο είναι ο Σαμαρούλης δεν πρόκειται να γίνει ποτέ Πρωθυπουργός.

    Η πρώτη χλαπάτσα θα πέσει στις Δημοτικές. Και θα είναι βαρειά. Και θα έχουμε και δικά μας ψηφοδέλτια και ανεξάρτητους υποψήφιους.

    Και από την επομένη θα αρχίσει το πάρτυ, με κεντρικό άσμα, πάρ΄ τη βάση σου και πούλο.

    Ασε το τι θα ακουστεί μέχρι τις εκλογές.

    Ο μόνος που μπορεί να τον σώσει, είναι ο έχουμε λεφτά, που αν προκηρύξει πρόωρες εκλογές θα πολώσει τα πράγματα και θα μας στείλει στο λευκό γιατί δεν θα είναι έτοιμο το κόμμα.

    Αν ο Καλλικράτης πάει μόνος του, το απόκομμα δεν παίρνει καμμία Περιφέρεια και κανένα μεγάλο Δήμο.

    Και θα πέσει το γέλιο της αρκούδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΧΙ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑΚΗ. ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ; ΤΟΝ ΥΠΕΣΚΑΠΤΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΣΟ ΜΠΟΡΟΥΣΕ.
    ΙΔΙΑ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ. ΑΠΟΣΤΑΤΗΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΑΠΟΣΤΑΤΡΙΑ ΑΥΤΗ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΤΟ 1990
    ΕΦΤΑΣΕ ΤΗΝ ΝΔ ΣΤΟ 48% ΚΑΙ ΜΑΣ ΓΛΥΤΩΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΙΣΜΟ,
    ΤΟΤΕ ΚΑΛΗ ΗΤΑΝ;
    ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οδυσσέα πάρε τον Κωστάκη σου και πηγαίνετε μαζί να φάτε μερικά σουβλάκια και να κάνετε κανένα μπάνιο στην Ραφήνα. Άντε που θα μας ξαναπείς και εσύ την ίδια επιβραβευμένη βλακεία οτι η Ντόρα έφαγε τον Κωστάκη.
    Παλιό το παραμύθι πιά το λέγανε πέρσυ τέτοιο καιρό τώρα δέν περνάει, η ηλιθιότητα του τον έφαγε τον Κωστάκη όχι η Ντόρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλό ταξίδι στη Ντόρα.
    Να μη ξεχάσει να επιστρέψει τις μίζες της Siemens.
    Λεφτά έχει, τόσα χρόνια στην πολιτική ήταν, δρν πρόκειται να πεινάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Θα ήθελα πάρα πολύ οι υποστηρικτές της νεοφιλελεύθερης αφού απαντάτε για λογαριασμό της, που θα βρει τα λεφτά να κάνει κόμμα; Εκλογές 04/10 και 29/11 πόσο κόστισαν για την κυρία Κούβελου; Μόνο τα εκατοντάδες χιλιάδες sms επειδή γνωρίζω την κινητή απο μέσα μπορώ να σας πω πως κόστισε γύρω στα 100 με 150.000€. Μετα λόγου γνώσεως αν υπολογίσει κανείς πως εγώ λαμβανα 2 καθημερινά επί 1.5 μήνα. Οι εμφανίσεις στα κανάλια (μία κάθε μέρα επί ένα μήνα) και τα ραδιόφωνα, που ήταν και εχθρικά απέναντί της. Τα ξενοδοχεία τα στάδια. Οι αφίσσες οι μετακινήσεις των ψηφοφόρων; Συν τα έξοδα των εθνικών εκλογών!!
    Αυτή ένα εκατομυριάκι το έφαγε έτσι σε τρεις μήνες.
    Θα χρειαστεί άλλο ένα για ενα νέο κόμμα. Και απ' ότι ξέρω δεν εργάζεται κάπου αλλού.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συναγερμέ άν είχε τόσα λεφτά που γράφεις θα είχε φροντίσει να συγκροτήσει επιπλέον και έναν ολόκληρο στρατό απο μισθοφόρα Ιντερνετικά παπαγαλάκια. Όπως κάνει μήνες ολόκληρους ο δικός σου αρχηγός, ένα απο αυτά είσαι και εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τελικά, ο φανατικός είναι πιό γραφικός από τον ηλίθιο.
    Εάν αντελήφθην καλά, ο Π.Ν. έχει τόσο μένος εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και της νέας Νέας Δημοκρατίας που κατηγορεί τη Θοδώρα ότι δεν είναι αρκετά επιθετική.
    Δεν πάς καλά φίλε μου, τό έχεις χάσει το μέτρο.
    Ακόμη δεν έχεις καταλάβει ποιός είναι ο λόγος που το πολιτικό τρένο που λέγεται Αντώνης Σαμαράς διέλυσε μέσα σε ενάμισυ μήνα τους μηχανισμούς που είχε στήσει η Θοδώρα Μπακογιάννη δίπλα στον Καραμανλή.
    Αφού δεν το καταλάβες μέχρι σήμερα δεν θα το καταλάβες ποτέ.
    Ηρέμησε φιλαράκι, game over.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Dimitri, πολύ πίκρα και κακία βγάζουν τα κείμενά σου.
    Έάν ήξερες πολιτικό marketing θα συνειδητοποιούσες ότι κάνεις κακό στην Ντόρα Μπακογιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αγαπητέ Ανώνυμε

    βγάζω μόνο τα νεύρα μου με το χάλι μιάς παράταξης που κάποτε κυβέρνησε την Ελλάδα και σήμερα έχει διαλυθεί.

    Το άν προσφέρω ή όχι υπηρεσίες στην Μπακογιάννη αυτό ας το κρίνει η ίδια.

    Ενοχλούμαι με τους καταληψίες και καταστροφείς του κόμματος που υπηρέτησα για πολλά χρόνια, και εφόσον αυτοί βρίζουν εγώ απαντώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Φίλε Δημήτρη. Θα συμφωνείς βεβαίως ότι η Ντόρα ήταν για χρόνια το Νο 2 της ΝΔ.Δηλαδή φέρει ανάλογες ευθύνες με αυτές του αρχηγού.Επι πλέον συμμετείχε του Κυβερνητικού Συμβουλίου και συνυπέγραφε τις Κυβερνητικές αποφάσεις. Επίσης υπήρξε 2 φορές Δήμαρχος Αθηναίων επι των ημερών της οποίας ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ στην Αθήνα.Συμφωνώ ότι η ΝΔ θα έχει προβλήματα μέχρι να επανέλθει στην εξουσία. Αυτό όμως θα οφείλεται στο λούκι που περνάνε οι Έλληνες και σε αυτό δεν φταίει ο Σαμαράς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε νεόπτωχε.
    Θα ήθελα να έβλεπα τις αντιπροτάσεις σας επί του άρθρου μου και όχι την ...μαντική σας κριτική επί των θέσεων και προθέσεών μου.
    Όσο για τους μηχανισμούς που διέλυσε ο κ. Σαμαράς, αυτό βγάζει πολύ γέλιο.
    Π.Ν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. X.A.
    Μα η Μπακογιαννη δεν εφυγε μονη της. Ακολουθουν αρνετοι βουλευτες στο χρονικο σημειο που αυτη θα καθορισει. Ας πουμε, στις 22 Μαΐου στο συνεδριο του κομματος στο Ηρακλειο.
    Κατι βεβαια που αν συμβει δε θα μιλαμε για μεγαλη κερδισμενη την Ντορα, οσο για μεγαλη χαμενη τη Νεα Δημοκρατια.
    Δεν πειραζει το ΠΑΣΟΚ "πρεπει" να ολοκληρωσει αυτο που ξεκινησε και γι'αυτο χρειαζονται 3 θητειες σιγουρα χωρις το αγχος μιας αισχρης αντιπολιτευσης. Το αν θα καταληξουν (οι 3 θητειες) στην κρεμαλα ή σε μια καλυτερη Ελλαδα θα το μαθουμε εν καιρω :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Όχι κύριε Ανώνυμε.

    Η κ. Μπακογιάννη ήταν η δημοφιλέστερη πολιτικός στην Νέα Δημοκρατία μετά τον Κ. Καραμανλή, αλλά ήταν το Νο 128 και βάλε στην κυβέρνηση.

    Η διάλυση της Νέας Δημοκρατίας δεν ξεκίνησε από το κόμμα, αλλά από την κυβέρνηση του Καραμανλή.

    Εκεί το Νο 2 ήταν ο τσάτσος του Βαρδινογιάννη, τέως στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, Mr Ρουσσόπουλος, άρτι αυτοδιαγραφείς από το κόμμα.

    Το Νο 3 ήταν ο Sir Αλογοσκούφης, επίτιμος dealer των διεθνών επενδυτικών οίκων με εξειδίκευση στην διάθεση δομημένων ομολόγων και κρατικών δανείων. Επίσης αυτοδιαγραφείς από το κόμμα.

    Το Νο 3 ήταν ο εκπρόσωπος του διαπλεκομένου κατασκευαστικού τομέα της χώρας, κ. Σουφλιάς, όπου αγόραζε το χιλιόμετρο μόνον 3 φορές παραπάνω από τις τρέχουσες τιμές.

    Την παρέα συμπλήρωνε, βοηθητικά ο μικρός του Γραφείου, κ. Αγγέλου με ειδίκευση στις αγοραπωλησίες λιμνών και ακινήτων Μονών του Αγίου Όρους.

    Οι υπόλοιποι που τους άρεσε να βγαίνουν φωτογραφίες στο οβάλ καρυδί γραφείον, απλώς εκοιμούντο όρθιοι και πλήρωναν ξενοδοχείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εάν σου αρέσει να πιστεύεις αυτά δικαίωμά σου φίλε μου. Η Ντορούλα εν τέλει Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος τελικά κουβαλούσε μόνο τις βαλίτσες και έριχνε και κανένα σφουγγάρισμα; Δικαίωμά σου να πιστεύεις ότι θέλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Βρε Dimitri,
    μην αυτογελιοποιείσαι άλλο, δεν σε λυπάσαι;
    Γράφεις:
    "Η κ. Μπακογιάννη ήταν η δημοφιλέστερη πολιτικός στην Νέα Δημοκρατία μετά τον Κ. Καραμανλή, αλλά ήταν το Νο 128 και βάλε στην κυβέρνηση."
    Δεν στέκουν αυτά που γράφεις φίλε μου για δύο λόγους:
    Πρώτο: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΞΗΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (που δεν ήταν ποτέ πχ ο Δ.Αβραμόπουλος) ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.
    Δεύτερο: ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΜΑΞΗΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΠΗΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
    Στο ξαναλέω:
    Όσο πιό παράλογα είναι τα επιχειρήματά σου τόσο πιό πολύ κάνεις κακό στη Ντόρα Μπακογιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Φίλε μου Δημήτρη:

    Πάντα είχα την απορία πως γίνεται η κυρία Μπακογιάννη παρά τις αμέτρητες παρουσίες της σε ραδιόφωνο και τηλεόραση να καταφέρνει να πείσει τόσο λίγους.

    Πάντα ήμουνα ιδιαίτερα διστακτικός απέναντι της χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω τον λόγο.

    Ο πολιτικός της λόγος πρωτόλειος θυμίζοντας μαθήματα χρηστομάθειας. Επαναλαμβανόμενες μονότονες γενικές αρχές, όπως οι πολιτικοί πρέπει να λέμε την αλήθεια, να είμαστε έντιμοι, να λειτουργούμε συλλογικά, να είμαστε αποτελεσματικοί και να μας ενδιαφέρει το γενικό και όχι το προσωπικό συμφέρον και τα λοιπά.

    Μου θυμίζει φίλους που δίνουν σε κοινωνικές συναναστροφές συμβουλές στους άλλους για το πώς πρέπει να είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια και αυτή έχουν ταράξει την γυναίκα τους στο κέρατο και στο μπινελίκι.

    Καθαρές κουβέντες εντάξει αλλά ακόμα έχουμε ερωτηματικά για την φιλική σχέση με τον Χριστοφοράκο. Σε τόσες δεκάδες ώρες συνεντεύξεων δεν έπρεπε να μας είχαν λυθεί οι απορίες.

    Συλλογικότητα όταν η ένωση ελλήνων διπλωματών σε επίσημες ανακοινώσεις τους σας κατηγορούν ότι το υπουργείο εξωτερικών επί ημερών σας διοικούνταν από μια στενή κάστα συνεργατών και συγγενών.

    Κατόπιν εορτής σκληρή κριτική στην κυβέρνηση Καραμανλή,

    «Δεν τα έλεγα επειδή είχαμε 151 βουλευτές και θα έπεφτε η Κυβέρνηση».

    Όχι Ντόρα δεν τα έλεγες γιατί συγκυβερνούσες. Διόριζες υπουργούς, υφυπουργούς, άπειρα στελέχη στην κρατική μηχανή γιατί ήθελες να ελέγξεις την ώρα της διαδοχής το συνέδριο. Στην ουσία με τον Σουφλιά είχατε μεγαλύτερη δύναμη από τον Καραμανλή τον οποίο με φιλότιμες προσπάθειες ξαποστείλατε.

    Μας προσβάλεις όταν λες ότι είσαι περισσότερη νεοδημοκράτισα από τους άλλους.

    Μας εξαγριώνεις όταν δεν αποδέχεσαι το αποτέλεσμα μια καθαρής ανοικτής λαικής ψηφοφορίας και αμφισβητείς από την πρώτη στιγμή την επιλογή μας.

    Μας βουρλίζεις όταν λες πως αγαπάς την πατρίδα περισσότερο από εμάς και για αυτό ψήφισες την συμφωνία με το ΔΝΤ. Ηρωική έξοδο έψαχνες.

    Μας θυμώνει όταν λες ότι ζήτησες από άλλους βουλευτές να μην σε ακολουθήσουν. Τρεις και ο Χατζηπετρής ήταν τους άφησες για να συνεχίσουν το πριόνισμα.

    Τι σημαίνει δεν έχω αποφασίσει αν θα κάνω κόμμα. Άμα έχεις εμπιστοσύνη στις δυνάμεις σου και πιστεύεις ότι αυτά που πρεσβεύεις έχουν απήχηση κάνεις τώρα κόμμα και δεν περιμένεις. Η πολιτική δεν είναι πρόσκληση φίλων για έξοδο. Τώρα βαριέμαι αλλά πηγαίνετε εσείς και άμα αλλάξω γνώμη περνάω για ένα ποτό.

    Μεγάλη παίκτες δεν είναι αυτοί που κάνουν μόνο μεγάλη σταδιοδρομία αλλά και αυτοί που ξέρουν πότε να αποχωρήσουν για να μην σέρνονται στο γήπεδο. Είναι όσοι κρεμάνε μόνοι τους την φανέλα και δεν βολοδέρνουν προκαλώντας άλλες φορές τον οίκτο και άλλες το γέλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Λοιπόν φίλε Ανώνυμε μια και γνωριστήκαμε,

    Μην μπερδεύεις τον πολιτικό πρακτικισμό, με τα ιδεολογοπολιτικά και με το νέο φρούτο της εποχής, τα επικοινωνιακά.

    Προσωπικώς δεν δίνω πεντάρα τσακιστή πως εμφανίζεται ο κάθε πολιτικός, αλλά με νοιάζει κυρίως τι κάνει.

    Και λόγω ιδεολογίας και μακρόχρονης δουλειάς στο καταραμένο κόμμα, γνωρίζω τα της κυβερνητικής δουλειάς και σε έκταση και σε λεπτομέρειες.

    Η ουσία λοιπόν βρίσκεται στο τι γίνεται, και όχι στο τι θεωρεί η κοινή γνώμη και ο καθένας, ότι γίνεται. Και πίστεψε με η απόσταση γενικώς είναι τεράστια. Αυτή η απόσταση του τι λέγανε και του τι έγινε στα οικονομικά , είναι που έσκασε σαν καρπούζι και τώρα τρέχουνε και δεν προλαβαίνουν.

    Η άλλη διάσταση που αφορά τα εσωτερικά των κομμάτων, πολύ λίγο ενδιαφέρει τους ψηφοφόρους.

    Και αφήνοντας στη άκρη τους συνειδητοποιημένους ψηφοφόρους των μικρών και μη κυβερνητικών κομμάτων, όλοι οι υπόλοιποι ψηφίζουν με προσδοκία στο αποτέλεσμα.

    Και εδώ αρχίζουν τα ωραία.

    Το ΠΑΣΟΚ από το 1981 πούλησε "αποτέλεσμα" για προσλήψεις, λούφα θέσεις, λούφα συντάξεις, λούφα πτυχία και γενικώς ότι κολλάει στο λούφα. Η χρηματοδότηση του λούφα,
    έγινε φυσικά με δανεικά.

    Ο Μητσοτάκης έταξε κάθαρση. Την έφαγε στη μούρη για τα καλά από την διαπλοκή και την αποστασία Συμπιλίδη δια χειρός Σαμαρά. Όμως σημείωσε ότι κατάφερε με τα "κτυπήματα στις λαικές καταχτήσεις" για δύο χρόνια η δημόσια διαχείριση να βγάλει ένα μικρό πλεόνασμα. Εαν αυτό δεν επαναληφθεί φέτος και για τα επόμενα 25 χρόνια τουλάχιστον, πίστεψε με τότε θα πτωχεύσουμε.

    Οι ΠΑΣΟΚΙΚΕΣ πωλήσεις προσδοκίας λειτούργησαν άλλα δώδεκα χρόνια με χαρά, και συνεχίστηκαν με μπλέ χρώμα για άλλα 5 χρόνια.

    Και επήλθε η καταστροφή.

    Αν σήμερα έχουμε έστω ένα γραμμάριο μυαλό πρέπει να αγοράσουμε προσδοκία στο ... ξύλο με βρεγμένη σανίδα. Ξύλο για όλους αλλά όχι βεβαίως στον ίδιο βαθμό.

    Και κλείνοντας, ρωτάω ρητορικά αν πιστεύεις ότι ο Σαμαράς μπορεί να ρίξει ξύλο, έστω και άν στο κουτί του προιόντος του, έχει γράψει ΕΛΠΙΣ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε Δημήτρη αφού ρωτάς σου απαντώ.
    Η Ελληνική πολιτική σκηνή σαρώνεται εδώ και μερικά χρόνια από μετριότητες ( Πρωθυπουργοί - αρχηγοί κομμάτων - Υπουργοί - βουλευτές). Στο άμεσο μέλλον δεν βλέπω τέτοιο πρόσωπο ( αυτή είναι η άποψή μου) να υπάρχει. Ξέρεις μιλάω για τον πολιτικό που μπορεί να δώσει όραμα - λύσεις - ελπίδες, να μπορεί να ενώσει το κόσμο που όλοι βάλουν εναντίον όλων.Και σου μιλάει κάποιος που έχει κάνει χρόνια στη ΝΔ και τα τελευταία χρόνια τα σιχάθηκε όλα γιατί δεν έβλεπε το κάτι παραπάνω , τη διαφορά από το καθεστώς Σημίτη. Αυτά σε χαιρετώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή