Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Το κράτος - μπουρδέλο ως "εργοδότης", δεν γνωρίζει τον αριθμό των υπαλλήλων του.!

Σ΄ένα κράτος - μπουρδέλο δέκα εκατομμυρίων ψυχών (άντε και 1,5 εκατομμυρίου ... λαθροφερμάτων), κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ... χαραμοφάηδων.! (Για όποιους νιώθουν έτσι).
Και για να μην ... παρεξηγούμαστε, εκ προοιμίου σας δηλώνουμε ότι το ίδιο μπουρδέλο, λειτρουργούσε στην ίδια ... διεύθυνση και προ 8μήνου.
Στην απογραφή λοιπών των δημοσίων υπαλλήλων (ωσάν να επρόκειτο περί αποθήκης απορρυπαντικών -χαρτικών) θα προχωρήσουν, εν μέσω του θέρους, τα υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομικών.
Η απογραφή θα τροφοδοτήσει την υπό σύσταση Ενιαία Αρχή Πληρωμών με τα απαραίτητα δεδομένα, ώστε μέσω αυτής να γίνεται η καταβολή των αμοιβών όλων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.
"Με την πρωτοβουλία αυτή, το κράτος αποκτά λεπτομερή εικόνα για το ανθρώπινο δυναμικό του και πλήρη έλεγχο των πληρωμών", αναφέρεται στην ανακοίνωση των δύο υπουργείων.
Οι όροι, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία της απογραφής καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση. Η απογραφή αφορά στο προσωπικό του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού και η σύσταση Ενιαίας Αρχής Πληρωμής (ΕΑΠ).
Θα διεξαχθεί το διάστημα 12-23 Ιουλίου. Οι υπάλληλοι της Γ.Γ. Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών θα απογραφούν κατά το χρονικό διάστημα 1-9 Ιουλίου.
Όλοι οι υπόχρεοι θα πρέπει να συμπληρώσουν μία ηλεκτρονική σελίδα απογραφής, που περιέχει τα προσωπικά στοιχεία, στοιχεία υπηρεσιακής κατάστασης και τίτλους σπουδών. Τα δεδομένα θα συγκεντρωθούν στη Γ.Γ. Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ η διασταύρωση των στοιχείων θα γίνει και με τους ασφαλιστικούς φορείς
Κάθε υπάλληλος θα αποκτήσει μοναδικό Ενιαίος Κωδικός Μισθοδοσίας Δημοσίου (ΕΚΜΔΗ). Κωδικός θα δίδεται και σε όποιον προσλαμβάνεται από εδώ και στο εξής.
Εάν υπάρξουν προβλήματα κατά τη διασταύρωση των στοιχείων ή σε περίπτωση που ένα υπάλληλος δεν έχει απογραφεί, η Ενιαία Αρχή πληρωμών θα πρέπει μετά από διάστημα τριών μηνών να παύσει προσωρινά την καταβολή των μισθών των εν λόγω αμειβομένων. Μετά την επιτυχή διασταύρωση των στοιχείων του αμειβομένου, οι οφειλές θα καταβάλλονται αναδρομικά.
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση συστήνεται και η Ενιαία Αρχή Πληρωμών, η οποία θα υπάγεται στη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Αποστολή της Ε.Α.Π. είναι η πληρωμή, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, των πάσης φύσεως αποδοχών, προσθέτων αμοιβών, Χ.Ε.Π., αποζημιώσεων του προσωπικού του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και των φυσικών προσώπων, που απασχολούνται με σύμβαση μίσθωσης έργου. Μετά την έναρξη λειτουργίας της, η καταβολή αμοιβών με οποιοδήποτε άλλο τρόπο θα απαγορεύεται και θα θεωρείται άκυρη.
Όλοι οι φορείς, των οποίων η μισθοδοσία βαρύνει τον κρατικό Προϋπολογισμό, είναι υποχρεωμένοι να εντάξουν τις πάσης φύσεως αμοιβές που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της ΕΑΠ μέχρι τις 31 Αυγούστου.
ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ έχουν προθεσμία έως τις 31 Δεκεμβρίου.
______________
c: Αν βγάλετε άκρη κύριοι διαχρονικοί "εθνοπατέρες", εμένα να με ... χέσετε. Και το λέω αυτό, γιατί εσείς οι ίδιοι καθιερώσατε το "πολυθεσικό" σύστημα των ... υπαλλήλων - "δικών" σας παιδιών για να τα χρησιμοποιείτε σαν ... γιουσουφάκια κατά περίπτωση, δίνοντάς το ... "δικαίωμα" να εισπράτουν μέχρι και ... πέντε μισθούς.!
Ποιόν απ΄όλους θα κόψετε;
Απορώ όμως μ΄ένα πράγμα.!
Τί θα γινόταν, εάν ... ετούτο το μπουρδέλο είχε τον πληθυσμό της ... Τουρκίας, μαζί με τα πλείστα όσα εσωτερικά και εξωτερικά προβλήματά της;
Ας μην το σκέπτομαι καθόλου.!

2 comments:

  1. Σιγά μην δεν ξέρουνε κάτι άλλο ετοιμάζουνε αλλά δεν ξέρω τι. Αυτα τα εσπευμένα μέσα στην τούρλα του καλοκαιριού δεν μ' αρέσουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως να ξεχάσουνε να απογράξουνε τους μη δικούς τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή