Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010

Θα αντιδράσουν οι πολίτες με την ψήφο τους

Στην αρχή η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ισχυριζόταν ότι τα πρωτοφανή ακραία μέτρα επιβλήθηκαν από την τρόϊκα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στο πλαίσιο του περιώνυμου μνημονίου που υπέγραψε η χώρα μας προκειμένου να της χορηγηθούν τα δάνεια που χρειάζεται για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.
Κρίνοντας, στη συνέχεια, ότι οι κοινωνικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν κατά της καταιγίδας των μέτρων υπήρξαν σχετικά χλιαρές αναλογικά με τη σφοδρότητα της επίθεσης κατά των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αρκετοί μέσα στους κόλπους της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος, άρχισαν να υποστηρίζουν ότι πολλά από τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν ήταν αναγκαία και θα έπρεπε να εφαρμοστούν ακόμη και αν δεν μας τα επέβαλε ο ξένος παράγοντας, αφού, άλλωστε, στόχος είναι να μειωθεί το δημοσιονομικό έλλειμμα.
Με επικεφαλής τον κ. Παπακωνσταντίνου και τους "μανδαρίνους" του υπουργείου Οικονομικών, και ασφαλώς σε αγαστή συνεννόηση με τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του Μ. Μαξίμου, προχωρούν, μάλιστα, στο σχεδιασμό νέου πακέτου αντιλαϊκών μέτρων, πέραν αυτών που προβλέπονται στο μνημόνιο, εκτιμώντας προφανώς ότι και οι νέες ρυθμίσεις που προωθούνται θα περάσουν "αβρόχοις ποσί", με κάποιες τρίωρες στάσεις εργασίας, μία 24ωρη απεργία που θα αποφασίσουν τα συνδικάτα και μερικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.
Διατυπώνεται η άποψη ότι οι κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, τόσο για τα εισοδηματικά και φορολογικά μέτρα, όσο και για το νέο ασφαλιστικό και τις εργασιακές σχέσεις, μπορεί να ήταν μαζικές, αλλά, ενδεχομένως, δεν είχαν τη διάρκεια που θα δικαιολογείτο από τα αλλεπάλληλα που δέχθηκαν, κυρίως, τα χαμηλά και μεσαία εισοδηματικά στρώματα.
Οι αντοχές μιάς κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά από τα οικονομικά, φορολογικά μέτρα, η καθημερινότητά της αλλάζει δραματικά και αγωνίζεται για την επιβίωσή της δεν μετρώνται, όμως, απαραίτητα με τον αριθμό και το μέγεθος των απεργιακών κινητοποιήσεων που πραγματοποιούνται. Μετρώνται και με την έκφραση της ψήφου διαμαρτυρίας των πολιτών στην κάλπη, αρχής γενομένης από τις επικείμενες δημοτικές, περιφερειακές εκλογές.
Bookmark and Share

7 comments:

  1. Σίγουρα... αλλά τα ελληνοποιημένα αλλοδαπά????

    ...... τι θα ψηφίσουν?
    D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πρεπει να πεση κλαμα μετεα της εκλογες ΜΑΥΡΟ ΠΑΙΔΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαύρο στο ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του.
    Αλλιώς ετοιμαστείτε για νέα μέτρα εντός 10ημέρου από τις εκλογές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. **Ανώνυμος είπε...

    Μαύρο στο ΠΑΣΟΚ και τα εξαπτέρυγά του.
    Αλλιώς ετοιμαστείτε για νέα μέτρα εντός 10ημέρου από τις εκλογές...**

    Αυτό λέμε και εμείς, μαύρο στο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ A.E.

    http://antikrogias.blogspot.com/2010/09/blog-post_9670.html

    http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/37968/gia-to-mnimonio-ftaine-pasok-kai-nd

    http://cholomontas.blogspot.com/2010/09/blog-post_6133.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. **Ανώνυμος είπε...

    Αυτό λέμε και εμείς, μαύρο στο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ A.E.**

    Εσείς δε λέτε όχι στο ΠΑΣΟΚ. Το στήριζετε. Υπηρετείτε μαζί του τα νεοταξίτικα συμφέροντα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. H στάση της κοινωνίας ασφαλώς και δεν μετριέται με απεργίες, κινητοποήσεις, διαδηλώσεις κλπ Σ΄ αυτά συμμετέχουν άνθρωποι συγκεκριμένης νοοτροπίας και συνήθως συγκεκριμένων πολιτικών χώρων. Τις περισσότερες φορές οι θορυβώδεις μειοψηφίες, βοηθούντων και των ΜΜΕ δίνουν, τον τόνο και συνήθωσ και μια ψευδή εικόνα της πραγματικότητας. Συμπεράσματα μπορείς να βγάλεις από τις εκλογές αρκεί να μην περιορίζεσαι να βλέπεις τα χρώματα του χάρτη αλλά να ψάχνεις λιγότερο ευανάγνωστα στοιχεία.
    Και κάτι άλλο!Δεν βλέπω καμμια ανάγκη ψήφου διαμαρτυρίας που σημαίνει κάτι συναισθηματικό,ενστικτώδες που μπορεί να έρχεται και σε αντίθεση με την πολιτικη σου τοποθέτηση. Ας καθήσει κάποιος και ας σκεφθεί.... Κόβοντας συντάξεις και μισθούς (και όχι περιοσίζοντας σπατάλες), περιορίζοντας εισοδήματα και αυξάνοντας διαρκώς φορολογικούς συντελεστές -ΠΡΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ αποτρεπουν οποιαδηποτε επενδυση μπορούμε να βγούμε από το τούνελ? Οποιος απαντήσει "ναι" μπορεί χωρίς τύψεις να ψηφίσει τους υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ στις Περιφέρειες όπου οι εκλογές είναι πιο "πολιτικές". Οι υπόλοιποι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. μαύρο στους Αργυρη-Φίλιο, αντιπροσώπους του ΔΝΤ στην Ηπειρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή