Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Βατοπέδι: Αθώωσαν πάλι τους εαυτούς τους.!

Η αδυναμία να συνταχθεί ενιαίο πόρισμα και η πρόταση παραπομπής μόνο από το ΠΑΣΟΚ στο δικαστικό συμβούλιο πέντε πρώην υπουργών της Ν.Δ., είναι το αποτέλεσμα μιας πολύμηνης διαδικασίας της αρμόδιας Προανακριτικής Επιτροπής με αντικείμενο την υπόθεση του Βατοπεδίου. Όπως και στην περίπτωση της εξεταστικής για την Οικονομία, το ΠΑΣΟΚ αυτοαθωώθηκε.
Η παραπομπή αφορά τους Πέτρο Δούκα, Αλέξανδρο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο, Γιώργο Βουλγαράκη και Θεόδωρο Ρουσόπουλο.
Ο κ. Ρουσόπουλος παραπέμπεται για ηθική αυτουργία και απιστία περί την υπηρεσία, ενώ οι κ.κ. Κοντός, Δούκας και Μπασιάκος για ηθική αυτουργία στο αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από τις εγκληματικές δραστηριότητες της κακουργηματικής απιστίας και απάτης.
Τέλος, ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης παραπέμπεται βάσει «σοβαρών ενδείξεων» για το κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα της «παράβασης καθήκοντος, που είχε ως αποτέλεσμα ζημία εις βάρος του Δημοσίου».
ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ με χωριστά πορίσματα, προτείνουν την παραπομπή των Δούκα, Κοντού και Μπασιάκου, ενώ ο ΛΑΟΣ (με άλλο πόρισμα) στέκεται στο θέμα της παραγραφής των αδικημάτων και δεν εισηγείται την παραπομπή τους.
Το ΚΚΕ κάνει επίσης λόγο για την εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ παροχή προστασίας σε δικούς του υπουργούς και επισημαίνει την ανάγκη αλλαγής του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Εναντίον και των δύο μεγάλων κομμάτων στρέφεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ δεν παραπέμπονται, ενώ τα αδικήματα των άλλων έχουν παραγραφεί.
Σε συνέντευξη Τύπου, οι βουλευτές της Ν.Δ. που ήσαν μέλη της Επιτροπής και έχουν αποχωρήσει, μίλησαν για πολιτική σκευωρία ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών.
elzoni
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου