Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Από πότε γίνατε "πατριώτης" Κύριε Θεοδωράκη;

Ως προς την καλλιτεχνική σας διαδρομή, σας βγάζω το καπέλο σεβαστέ μου κύριε Θεοδωράκη, αλλά όσο για τους όψιμους "πατριωτισμούς" σας, έχω να σας πω ότι αργήσατε να τους εκδηλώσετε και να τους αποκαλύψετε κατά μισό περίπου αιώνα.
Κύριε Θεοδωράκη, με όλο το σεβασμό στην ηλικία σας, στην επιβαρυμένη υγεία σας αλλά και στην καλλιτεχνική σας - επαναλαμβάνω - διαδρομή, διαβάζω ότι, το μεσημέρι της Τετάρτης 1-12-2010 και ώρα 12.00΄ στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" επί της οδού Πειραιώς 206, πρόκειται να εξαγγείλετε την ίδρυση κινήματος ανεξάρτητων πολιτών και την ενεργό συμμετοχή τους σε πολιτικά και εθνικά θέματα.
Ομολογώ, πως όλα αυτά ακούγονται πολύ όμορφα, μόνο που ...έφθασαν στα αυτιά μας και στα μάτια μας με καθυστέρηση σχεδόν μισού αιώνα.
Γιατί αργήσατε τόσο πολύ κύριε Θεοδωράκη και σχεδόν στο τέλος του βίου σας υποβασταζόμενος και θέλοντας προφανώς να εξιλεωθείτε απέναντι στην Ελληνική κοινωνία προβαίνετε σε δήθεν "πατριωτικές" κινήσεις, πιστεύοντας πώς έτσι θα επέλθει και η παραγραφή των ...τύψεών σας, ίσως;
Πού ήσασταν Κύριε Θεοδωράκη όταν οι σταλινογενίτσαροι σύντροφοί σας, έσφαζαν  με τα κονσερβοκούτια τους γνήσιους Έλληνες Πατριώτες;
Πού ήσασταν Κύριε Θεοδωράκη, όταν ο σύντροφός σας Φλωράκης (καπετάν Γιώτης) έδινε εντολή στον ..."Δημοκρατικό Στρατό" να σφάξει μπροστά στα μάτια σας την Ελληνίδα δασκάλα Ουρανία Νικολάου Παναγιωτοπούλου – Ηλιοπούλου, μα και πλήθος άλλων Ελλήνων γνησίων Πατριωτών, επειδή τόλμησε να έχει ως ιδανικά την Πατρίδα, την Οικογένεια και την Πίστη της; (δείτε εδώ).
Σταματώ εδώ Κύριε Θεοδωράκη, διότι δεν θέλω να ταράξω την ήδη επιβαρυμένη σας υγεία, αλλά μαθήματα "πατριωτισμού" ΔΕΝ πρόκειται να δεχθώ από σας.
Περαστικά σας Κύριε Θεοδωράκη... και λυπάμαι πάρα πολύ για κάποιους που σας παίρνουν στα σοβαρά και σας προβάλλουν με τόση ...απλοχεριά.
Αν σέβεστε την Ελληνική κοινωνία, όσο και τον εαυτό σας, θα πρέπει για λόγους αξιοπρεπείας να σταματήσετε αυτού του είδους τις "πατριωτικές" κινήσεις...
Η "υστεροφημία" σας είναι ήδη καταγεγραμμένη στη συνείδηση των Ελλήνων. Αν όμως θέλετε να εξιλεωθείτε απέναντι στην Ελληνική κοινωνία για τα όσα ..."συντροφικά" σας, με χαρά, αλλά και με απόλυτη ικανοποίηση θα δεχόμασταν την ...συγνώμη σας.
Αλλά μόνο αυτή και τίποτε περισσότερο.

gianniotis
Bookmark and Share

15 comments:

  1. Κι η Μυλωνου τον αντρα της,
    με τους Πραματευταδες...
    Σα δεν ντρεπεσαι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΥΛΑΧΤΕΙΤΕ ΦΙΛΟΙ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΤΥΠΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ. ΜΕΓΑΛΕ 10,59. ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΔΗΛΑΔΗ, ΜΑΛΛΟΝ ΝΑ ΒΡΙΣΕΙΣ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΕ ΔΕΧΕΤΑΙ ΕΛΥΕΘΕΡΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ. ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΟΥ Η ΝΤΡΟΠΗ ΡΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να προσθέσω και εγώ κάτι???
    Που ήσουν Θεοδωράκη στα Δεκεμβριανά όταν οι αριστεροί κοπρίτες καίγανε την Ελλάδα και συ από τον καναπέ σου απολάμβανες το κάψιμο της. Έχει δίκιο ο gianniotis σε ζώσανε οι τύψεις μέσα στα γηρατειά σου και θέλεις να κάνεις τον Ελληνικό λαό να ξεχάσει τα κατορθώματά της σταλινικής σου συμπεριφοράς.
    ΟΧΙ,ΟΧΙ από σένα μαθήματα δημοκρατίας!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητέ φίλε 10:59 πμ.
    Το ότι φιλοξενώ τις απόψεις και δέχομαι αναντίρρητα τα σχόλια όλων (έστω και υβριστικά), τούτο δεν σημαίνει ότι δεν δικαιούμαι να έχω κι' εγώ την δική μου άποψη.
    Άλλωστε δεν ζήτησα από κανέναν να την αγοράσει.
    Πες πως είμαι κι' εγώ μια διαφορετική και εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του αισχρού ΔΟΛ μικρογραφία, τις απόψεις του οποίου επίσης αναντίρρητα τρώνε στη μάπα οι απaνταχού προσκείμενοι σ' αυτόν χαϊβανοέλληνες.
    Όμως,
    θα έπρεπε προηγουμένως να εξετάσεις για το ποιός εκ των δύο θα έπρεπε να ντρέπεται.
    Εγώ που ανοίγω την πόρτα μου να μπεις ελεύθερα, ή εσύ που μπαίνεις ως κουκουλοφόρος από το παράθυρο για να με βρίσεις;
    Όπως και να 'χει όμως το πράγμα επίτρεψέ μου να σου πω ότι οι ύβρεις και οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί αποδυναμώνουν τα επιχειρήματά σου, τα οποία δυστυχώς ΔΕΝ μου τα παρέθεσες.
    Να 'σαι καλά και καλή σου μέρα.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οσο πατριώτης είναι ο μητσοτάκης που συνεργάστηκε με τον χαρίλαο, άλλο τόσο είναι και ο γερο Μίκης που έγινε ξαφνικά κολλητός του.
    Μίκη μου, το αλτσχάιμερ διέγραψε το παρελθόν σου και μας το παίζεις υπερπατριώτης;
    ΑΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν η φρασεις " σαν δεν ντρεπεσαι" που ξεφυγε απο το ερκος των οδοντων μου κυριε Γιαννιωτη, ειναι υβρις,οι δικες σας ¨αισχρος ΔΟΛ¨και " χαιβανοελληνες ¨!!
    αραγε τι ειναι?
    Οσο για την "χαρη" που μου κανετε,αναρτωντας τα σχολιά μου,
    αφου σας ευχαριστησω, αν ενοχλεισθε τοσο πολυ, ναη το επαναλαβετε, δεν πειραζει. Τωρα επι της ουσιας..
    Πιστευετε, πως με την αναφορα θλιβερων γεγονοτων του Εμφυλιου(κατα Αβερωφ) προσφερετε κατι στην
    κατανοηση της προσφατης Ιστοριας??
    Πιστευετε πως αν θελησει καποιος απο την απεναντι μερια, να απαριθμισει τά εγκληματα των Σουρληδων και των Ταγμαλητων , βοηθαει σε κατι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μηπως θα πρεπει κατα την γνωμη σας να μην μιλαει κανεις για αυτα που μας ετοιμαζουν κ ερχονται??

    Μην κανουμε τα λαθη του παρελθοντος... Προχωρα κοσμε χανομαστε και εμεις ακομα βλεπουμε φαντασματα...

    Η κατασταση πλεον τρεχει με ταχυτητα φωτος, αν δεν πιασουμε το νοημα θα ειναι πολυ αργα...

    Οσο για τον Μικη, εγω ειμαι πολυ μικρος για να εχω πολιτικη αποψη.
    Το γεγονος το οτι ενας μεγαλος σε ηλικια ανθρωπος, επιτυχημενος και χωρις οικονομικο θεμα, αντι να κατσει σπιτι του και να απολαυσει ησυχα τα χρονια που του απομενουν, διαλεγει να ενεργοποιηθει και να ενεργοποιησει τα οποια υγειη στοιχεια εχουν μεινει στο Εθνος εμενα με βρισκει στο πλευρο του...

    Αλωστε μια σπιθα περιμενει η Ελλαδα, τωρα αν ο αναπτηρας ηταν "Αριστερος", η "Δεξιος" δεν θα πρεπει να μας ενδιαφερει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας μην παίζουμε με τις λέξεις φίλε μου 2:47 μμ.
    Ουδέποτε είπα ότι με "ενοχλήσατε". Απεναντίας, αποτελεί τιμή για μένα η επίσκεψη των φίλων αναγνωστών - σχολιαστών.
    Όμως,
    κάποιοι υπέργηροι και όψιμοι "δημοκράτες" -απ' όπου και αν προέρχονται - καλό θα είναι να κάθονται στα ...αυγά τους και να μην προκαλούν με ...κινήματα κ.λ.π. αηδίες.
    Γέμισε ο τόπος ..."προοδευτικούρες"

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε 2.47 κάποια στιγμή πρέπει να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους. Τα βρωμερά στοιχεία ή στοιχειά αυτής της πατρίδας που έκαψαν και σκότωσαν στο όνομα της "παντιέρας ρόσας" πρέπει να καταδικαστούν για εγκλήματα πολέμου. Για να αφήσεις κάτι πίσω σου θα πρέπει πρώτα να συμφωνήσουμε ότι τέτοια εγκλήματα έγιναν και δεν πρέπει να ξαναγίνουν. Οσο για το Θεοδωράκη, λενε ότι ο άνθρωπος στα γεράματα γυρνάει εκεί που ήταν παιδί. (παιδί της νεολαίας του Μεταξά, ίσως τον έπιασε τώρα το εθνικό του) ποτέ δεν είναι αργά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ξέρετε γιατί ο Μίκης είναι μεγάλος;
    Γιατί, τον βρίζουν "αριστεροί" και "δεξιοί".
    Δυστυχώς για μας, ποτέ δεν χώρεσε στην Ελλάδα.....Χώρεσε όμως την Ελλάδα μέσα του, και μας την έδωσε απλόχερα μέσα από το έργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. O Θεοδωράκης ήταν με το ΚΚΕ,ο Θεοδωράκης ήταν με το ΠΑΣΟΚ, ο Θεοδωράκης ήταν με τη Νέα Δημοκρατία σήμερα είναι με κάτι άλλο! Χρειάζεται θράσοος χιλίων πιθήκων να ζητάει μέσα στον απίστευτο ναρκισισμό του να τον ακολουθήσουν σε μια ακόμα "κωλοτούμπα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το ότι είναι υπερήλικας φίλε γιαννιώτη ,είναι και καλό και κακό, μιας και ο άνθρωπος θέλοντας να αφύπνιση ένα κομμάτι της Ελλάδος – που υπάρχει περίπτωση να αφυπνιστεί- είναι μάλλον καλό .
    Δεν είπε πουθενά για αριστερούς η δεξιούς η κεντρώους, ούτε γεννηθήκαμε βαμμένοι πράσινοι , μπλε και κόκκινοι, άνθρωποι είμαστε που ο καθένας μας μπορεί να βλέπει μια διαφορετική έξοδο από την κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα μας, όποιος έχει να προτείνει κάτι έστω και αν είναι κουταμάρες μπορεί ελεύθερα να το κάνει.
    Αφού το 60% αποχή δεν τους λέει τίποτε και συνεχίζουν το χαβά τους νομίζω πως ορθότατα κάνη ο Μίκης αυτό που είπε , και μήπως γενικά πρέπει να εμφανιστούν πολλά καινούργια κινήματα μήπως και αλλάξει κάτι από την τελματωμένη κατάσταση που βρίσκεται σήμερα η δημοκρατία μας. Το να γραφούμε ελεύθερα παπαριές δεν είναι και όλη η δημοκρατία.
    Το να αντιπροσωπεύεται ο λαός από πρόσωπα του20-30% ενώ το 60% με την αποχή του απαξιώνει την εκλογική διαδικασία ,νομίζω πρέπει να το εκλάβουν σαν σοβαρό πρόβλημα της δημοκρατίας μας.
    Το 60% ψάχνουν κάτι διαφορετικό , πρέπει να το καταλάβουν όλοι τους,- αν νομίζουν ότι είχε λιακάδα και ο κόσμος πήγε για καφέ ,είναι επικίνδυνοι για την Ελλάδα-.
    Μην με βαφτίσετε κομματικά γιατί δεν ανήκω πουθενά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φίλε μου 4:52 μμ.
    Και κομματικά "βαπτισμένος" να ερχόσουνα, και πάλι μετά χαράς θα σε δεχόμουνα.
    Όμως,
    ο κ. Θεοδωράκης τί είδους "κίνημα" θέλει να κάνει και με την συμαπράσταση - συμπαράταξη ποίων, από τη στιγμή που πριν μια βδομάδα δήλωσε ότι είναι και παραμένει ένας παλιός κομμουνιστής;
    Έλεος δηλαδή.
    Εγώ προσθέτω ότι ο κ. Θεοδωράκης παραμένει ένας αμετανόητος κομμουνιστής.
    Ρίξε μια ματιά σ' αυτό το βίντεο και καλό θα είναι να το κλείσουμε το θέμα.
    Δεν είναι δυνατόν υποβασταζόμενοι λόγω γήρατος άνθρωποι να τίθενται επικεφαλής ..."νέων" κινημάτων.!
    Ξανα-έλεος δηλαδή...
    Όλα εμείς εδώ στην Ελλάδα θα τα ζήσουμε;
    Με το σύνθημα "Ανυπακοή" και "Μετωπική επίθεση - Σύγκρουση", που ευαγγελίζεται ο κ. Θεοδωράκης, ξέρεις που οδηγείται η χώρα;
    Ξαναθυμήθηκε τα ..."αντάρτικα" ο άνθρωπος;
    Καιρός να σοβαρευτούμε...

    http://www.youtube.com/watch?v=a9_i7HUoOGM

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ο Μίκης είναι μεγάλη μορφή, παρά τα μεγάλα λάθη του.
    Ούτως ή άλλως οι μεγάλοι άνθρωποι κάνουν και μεγάλα λάθη, όπως δείχνει συχνά η ιστορία.
    Η πατριωτική του κίνηση σε μια κρίσιμη για την χώρα μας περίσταση πρέπει να εκτιμηθεί,
    όταν μάλιστα δεν υπάρχει προθυμία από άλλες πλερές.
    Όποιος κρατάει παλιά μίση, όσο δικαιολογημένα κι αν είναι, καλό θα ήταν να το ξανασκεφθεί, μήπως εξαιτίας του παρελθόντος χάσουμε το παρόν και το μέλλον αυτής της χώρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΚΑΙ Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΧΩΡΑΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΤΟΥΣ.
    ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑΧΟΥΝ ΠΙΣΤΕΥΩ.
    ΤΟ ΟΤΙ ΤΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΤΟΥΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΔΕΝ ΕΠΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ Η ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ.
    Ο ΜΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΡΦΗ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή