Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Η νέα "μπλόφα" του ΠΑΣΟΚ

Του Χάρη Παυλίδη
Ο πρώτος γύρος περιείχε το δίλημμα και είχε χαρακτήρα δημοψηφίσματος επί συγκεκριμένης απειλής: Αν δεν στηρίξετε τα αντιλαϊκά μέτρα, σας οδηγώ σε εκλογές. Το "κόλπο" έπιασε και σ’ αυτό βοήθησε και η αποχή. Η Περιφέρεια της Αττικής, δηλαδή η ψήφος στον Σγουρό, έσωσε τα προσχήματα και τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο δεύτερος γύρος για την Κυβέρνηση έχει, ή καλύτερα, θα ήθελαν να έχει χαρακτήρα "έχω κότερο πάμε μια βόλτα"; Δηλαδή, έχουμε Κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ και ολίγη Δημοκρατική Αριστερά πρώτου γύρου, και Κυβέρνηση-ΠΑΣΟΚ και ολίγη Δημοκρατική Αριστερά δευτέρου γύρου. Στον πρώτο, με την απειλή και την τιμωρία (αλήθεια από πότε οι εκλογές αποτελούν τιμωρία) και στον δεύτερο θυμηθήκαμε ότι υπάρχει… και "Καλλικράτης". Φιλότιμη η προσπάθεια που καταβάλλει το κυβερνοπασοκ αλλά επιμένουν αλαζονικά να θεωρούν τους πολίτες υπηκόους… δεύτερου γύρου, όπως θα λέγαμε… δεύτερης κατηγορίας. Δηλαδή, τώρα που έρχονται και άλλα μέτρα, τώρα που δια στόματος Γιούνκερ μας ζητούν "πρόσθετες θυσίες", τώρα που η Morgan Stanley μας λέει ότι "θα περάσουν αρκετά χρόνια για να επιστρέψει η Ελλάδα στις αγορές", ακριβώς τώρα το κυβερνοπασοκ θυμήθηκε τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Δεν μπορώ να γνωρίζω αν θα πιάσει το "κόλπο", όπως έπιασε στον πρώτο γύρο, αλλά είναι εμφανές ότι η αδυναμία της Κυβέρνησης Παπανδρέου συμβάλλει σ’ ένα σκηνικό κοινωνικής αστάθειας. Αυτό θα πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους οι πολίτες που θα ψηφίσουν την Κυριακή. Να συνεκτιμήσουν ποιοι οδήγησαν στην αδιέξοδη φοροεισπρακτική πολιτική, ποιοι συνέδεσαν τη συνέχιση αυτής της πολιτικής με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, και ποιοι τώρα σπεύδουν, μπλοφάροντας για δεύτερη φορά, να μας στείλουν στις κάλπες για να ψηφίσουμε χαλαρά τους χαλαρούς άγευστους και άχρωμους τύπου Καμίνη.
Bookmark and Share

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου