Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Μ. Θεοδωράκης: "Αυτή τη στιγμή στη χώρα γίνεται πραξικόπημα"

Πραξικοπηματική χαρακτήρισε τη διακυβέρνηση της χώρας ο Μίκης Θεοδωράκης, "τραβώντας το αυτί" του Εισαγγελέα κ. Τέντε γιατί δεν πέταξε στους τροϊκανούς έξω από την χώρα και παραδέχεται πως τόση εθνική μοναξιά δεν ένιωθε ούτε την περίοδο της Χούντας.

"Το σύστημα είναι πραξικοπηματικό. Όλα αυτά που γίνονται είναι παράνομα και ο καθηγητής Κασσιμάτης (σ.σ συνταγματολόγος) είπε μάλιστα ότι ο Εισαγγελέας είχε την υποχρέωση να συλλάβει αυτούς της τρόικας και να τους στείλει έξω, διότι δεν είναι δυνατόν κολοσσιαίας σημασίας σύμβαση να υπογράφεται μόνο από έναν υπουργό, να μην περνάει από τα 3/5 της Βουλής και να μην υπογράφεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

"Μέσα στη δικτατορία αισθανόμουν το φόβο της τυραννίας, ο κόσμος είχε το θάρρος με  τον α ή τον β τρόπο να εκδηλώνει τη συμπάθειά του προς εμάς τους αντιστασιακούς, σήμερα ι φόβος είναι τόσο μεγάλος και η αλλοτρίωση των ανθρώπων τόσο μεγάλη που νιώθουμε τελείως μόνοι, εγώ προσωπικά είμαι μόνος", κατέληξε ο Μ. Θεοδωράκης.

epikaira
Bookmark and Share

5 comments:

  1. Kαλα τα λεει ο Μικης,αλλα αν ψαξουμε τον βιο και την πολιτεια του,επι χουντας π.χ,θα δουμε οτι δεν ηταν και τοσο μονος...κινησαν γη και ουρανο καποιοι καλοι ανθρωποι στας ευρωπας(Ζαν Ζακ Σεβραν Σρε'ι'μπερ και Σια)για να τον ''σωσουν''απο τους απριλιανους.Τετοια στοργη λιγοι κατατρεγμενοι εχουν γνωρισει.
    Αλλα βεβαια,ο Μικης εχει εντελως,μα εντελως συμπτωματικα μια ''παραπλευρη''ιδιοτητα:ασυλια. Εναντι παντων.Και συμπτωματικα,οπως και ο αλλος μεγας ασυλουχος της Ελλαδος,Κωστας Μητσοτακης,πραιτωριανος της νεας ταξης πραγματων και αρχινενεκος,φερει και την ιδιοτητα του Ιπεκτση.Τυχαιο; Δεν νομιζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μίκης ωριμάζει... Μάλλον τώρα κατάλαβε, ότι δεν ήυαν και τόση ..χούντα ο Παπαδόπουλος !
    Τώρα βλέπει την πραγματική χούντα, που δεν επιδέχεται ¨κατασκευασμένους¨ αντιστασιακούς, και προς τιμη του, φωνάζει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελλας, καημενη χωρα...Μολις καποιος βγει και φωναξει, διαμαρτυρηθει,αντιδρασει στην καταστροφη που ακομα δεν ηρθε,μα ειναι στο δρομο,ψαχνουν οι υπολοιποι να του βρουν ψεγαδια....Χασαμε το δασος συνελληνες, κριμα στο ονομα που κουβαλαμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πέστα Χρυσόστομε.....
    ...συγνώμη, "Αριστοφάνη", ήθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ.
    ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΚΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΣΑ ΟΙ ΕΝΤΟΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ.
    ΤΕΛΙΚΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ???
    Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ.

    Η ΧΟΥΝΤΑ ΜΙΚΗ ΑΡΧΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ.

    ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΣΕ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, ΤΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ, ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΤΟΥ ΑΚΡΑΤΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ, ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ, ΜΕ ΤΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ, ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.

    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΑ ΣΤΟ ΚΑΔΡΟ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΣΗΜΙΤΗΣ, ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ, ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ.

    ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗ ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
    ΕΝΩ ΜΑΣ ΝΟΥΘΕΤΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΣ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ, ΗΡΘΑΝ, ΕΚΛΕΨΑΝ, ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ, ΣΚΟΤΩΣΑΝ, ΞΕΦΤΙΛΙΣΑΝ, ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ....
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΝΕ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ (ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΕΒΓΑΖΑΝ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΘΕΣΗ, ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ, ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΖΟΝΤΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΦΑΝΙΖΑΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΤΕΣ !!!! )

    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΔΙΑΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΚΑΠΤΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή