Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Αντισυνταγματικός ο "νόμος pasok" για ιθαγένεια και ψήφο των αλλοδαπών.!

Υπάρχει τελικά ο Θεός της Ελλάδος.
Το περίφημο λαθρονομοσχέδιο του pasok που συνάντησε τις αντιδράσεις ολόκληρου του πατριωτικού χώρου, πέρυσι τέτοια εποχή, κρίθηκε αντισυνταγματικό, από το Συμβούλιο της Επικρατείας.
Παράλληλα αποφάνθηκε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι Έλληνες πολίτες.
Όπως σημειώνει μάλιστα χαρακτηριστικά στην απόφασή του "το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος". Η όλη υπόθεση, πάντως, παραπέμφθηκε προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ.
Στη δικαστική απόφαση γίνεται αναφορά γενικότερα στο Ν. 3838/2010 ο οποίος εισάγει ένα νέο τρόπο κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.
Αναφέρει η απόφαση: "Η πολιτογράφηση (που εισάγει ο νέος νόμος) γίνεται με βάση αμιγώς τυπικές προϋποθέσεις (χρόνος "νόμιμης" διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, ανυπαρξία καταδίκης για ορισμένα σοβαρά ποινικά αδικήματα), χωρίς εξατομικευμένη κρίση περί της συνδρομής της ουσιαστικής προϋποθέσεως του δεσμού προς το ελληνικό έθνος του αιτούντος την πολιτογράφηση αλλοδαπού, δηλαδή την εκ μέρους εθελούσια αποδοχή των αξιών που συνάπτονται προς τον ελληνισμό και την εντεύθεν απόκτηση ελληνικής συνειδήσεως".

Μετά την προσφυγή Έλληνα πολίτη

Ο Ν. 3838/2010 απασχόλησε το ΣτΕ κατόπιν προσφυγής του Ιωάννη Ανδριόπουλου, ο οποίος ζητούσε να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική:
α) Η από 30.4. 2010 απόφαση του υπουργού Εξωτερικών που καθορίζει τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίζονται κατά την αίτηση εγγραφής στο δημοτολόγιο και η
β) από 7.5.2010 εγκύκλιος του ίδιου υπουργού που δίνει το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους ομογενείς και στους νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα υπηκόους τρίτων χωρών για την ανάδειξη τους στην πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση.
Αυτό επί της ουσίας σημαίνει όχι μόνο το τέλος των πολιτογραφήσεων με τα τυπικά κριτήρια του νόμου, αλλά και θέτει ζήτημα ακυρότητας των δημοτικών εκλογών του Νοέμβρη, καθώς σε αυτές ψήφισαν 12.500 άτομα μέσω των διατάξεων αυτού του νόμου. Ακόμη δε χειρότερα, σε περίπτωση που έχει εκλεγεί κάποιος αλλοδαπός δημοτικός σύμβουλος, μιλάμε για ακυρότητα όλων των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σίγουρα το θέμα θα έχει και συνέχεια...
Bookmark and Share

4 comments:

  1. επιτελους και μια ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ειδηση !!

    Μπραβο στους ΕΛΛΗΝΕΣ αυτους που αγωνιστηκαν για αυτην την δικαια αποφαση.

    Ολοι μας να τους στηριξουμε ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Νόμος για τους λαθρο ψηφίστηκε γρήγορα γρήγορα γιατί ο ΓΑΠ γνώριζε ότι εάν δεν στηριζότανε από τους λαθρο στις δημοτικές εκλογές θα πάτωνε κυριολεκτικά.Γι΄αυτό και τον πρώτο νόμο που ψήφισε η βουλή ,ήτανε η ιθαγένεια . Το θέμα τον έκαιγε τον ΓΑΠ και την συνοδεία του. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ότι όλοι οι ΄Ελληνες δουλεύουμε για να πληρώνουμε αυτούς που κουβαλήσανε και κουβαλάνε αβέρτα οι φίλοι μας οι Τροίκανοί, με τα τσιράκια τους εδώ στην Ελλάδα. Θάλουνε να μας εξαφανισουνε, να μην ακούγετε η λέξη Ελληνας .Στο χέρι μας είναι εάν τους αφήσουμε να μας διαλύσουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατι νομιζες πως ζητα συνταγματικη αλλαγη ο Βρυκολακας; Για να παταχτει η διαφθορα;
    Βεβαια, κατα πασα πιθανοτητα, η αποφαση περι αντισυνταγματικοτητας θα ανατραπει πραξικοπηματικα. Ομως αξιζε τον κοπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιωάννης Ανδριόπουλος: Εθνικός Αγωνιστής

    ΑπάντησηΔιαγραφή