Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Spiegel: "Οι Έλληνες αποσύρουν άρον άρον τις τραπεζικές καταθέσεις τους"

Άρον άρον αποσύρουν τις καταθέσεις τους οι Έλληνες, εξαιτίας της ανεργίας, της αύξησης των φόρων, αλλά και λόγω του φόβου ότι η χώρα θα βγει από την Ευρωζώνη, αναγκάζοντας τις τράπεζες να προχωρήσουν σε δανεισμό, επιδεινώνοντας την ύφεση.
Αυτό αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Spiegel σε σημερινό του δημοσίευμα που...επικαλείται τις δηλώσεις του Γιώργου Προβόπουλου, διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος έκανε λόγο για 14 δισ. ευρώ μείωση των καταθέσεων τον Οκτώβριο.
«Η αφαίρεση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς από τα νοικοκυριά επιδεινώθηκε ιδίως με την πολιτική κρίση που πέρασε η χώρα μας, και οδήγησε στο σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου, την ίδια περίοδο», επισημαίνει το Spiegel.
Και συνεχίζει: «Όπως και να χει, σήμερα οι Έλληνες διαθέτουν μόνο 170 δισ. ευρώ σε αποθέματα, 30% λιγότερο από τις αρχές του 2010. Η αιμορραγία των καταθέσεων έχει καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία».
«Πολλοί προσπαθούν μάλιστα να μεταφέρουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό. Περίπου το ένα πέμπτο των καταθέσεων που έχουν αποσυρθεί, έχουν μετακινηθεί εκτός της χώρας, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα», καταλήγει το δημοσίευμα του Spiegel.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου