Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων πνέει τα λοίσθια και οι πολίτες το αγνοούν.

Μετά από την ψήφιση των μνημονίων ο χώρος της υγείας δέχεται ασφυκτικές οικονομικές πιέσεις. 
Θύματα αυτής της πολιτικής δεν είναι μόνο το προσωπικό των νοσηλευτικών ιδρυμάτων αλλά όλοι οι πολίτες που τόσα χρόνια άκουγαν υποσχέσεις για δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας.
Οι περικοπές στους μισθούς των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και δεν ανταποκρίνονται πλέον στις υπηρεσίες τις οποίες παρέχουμε, ενώ δεν επαρκούν για να... εξασφαλίσουν την ομαλή καθημερινή βιοτική μας δραστηριότητα. Έτσι μετά από 6 εβδομάδες επίσχεσης εργασίας αφού δεν είχε καταβληθεί η πληρωμή των εφημεριών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου η διορισμένη διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε στην καταβολή των δεδουλευμένων (εκτός του Μαρτίου), με μείωση που ξεπερνά το 20%.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως η ώρα εργασίας τη νύχτα στην εφημερία ενός ειδικευόμενου ιατρού κοστολογείται πλέον με κάτι λιγότερο από τρία ευρώ. Μάλιστα από τα προγράμματα εφημεριών τους τελευταίους μήνες αφαιρούνται θέσεις συναδέλφων, γεγονός που κάνει την ασφάλεια της εφημερίας να μοιάζει με ακροβάτη που βαδίζει πάνω σε τεντωμένο σκοινί, με τη διαφορά ότι στην περίπτωση που αναφέρω, ο ακροβάτης είναι ο ίδιος ο ασθενής.
Το νοσοκομείο είναι πρακτικά αδύνατο πλέον να λειτουργήσει με τα χρήματα που δίνονται, τα οποία μάλιστα με βάση την ύφεση στην οποία έχει βυθιστεί η χώρα θα είναι συνεχώς λιγότερα. Επειδή όμως οι νέοι ιατροί δε φέρουμε ευθύνη για την κατρακύλα και τον εξευτελισμό του ΕΣΥ, ενημερώνουμε την κοινωνία των Ιωαννίνων ότι το νοσοκομείο Χατζηκώστα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια σε υποβάθμιση έως και πλήρη εκκένωση και κλείσιμο λαμβάνοντας υπόψιν και τις εξαγγελίες του κ. Ανδρέα Λοβέρδου για μείωση του αριθμού των νοσοκομείων.
Σήμερα στην γενική συνέλευση των ιατρών του νοσοκομείου αποφασίστηκε να μην κατατεθούν προγράμματα εφημεριών για το μήνα Μάιο. Είναι αδύνατον πλέον σωματικά και ψυχικά να δουλεύουμε σαν σύγχρονοι κολίγοι και να μας αντιμετωπίζουν με απαξίωση λέγοντάς μας πως αυτό το μήνα, τόσα μας έστειλαν, κοιτάξτε πως θα τα μοιταστείτε.
Πριν λίγο καιρό η έλλειψη υλικών έκανε και πάλι την εμφάνισή της. Σήμερα ζητούσαμε από ασθενείς που θα χειρουργηθούν αύριο να αγοράσουν από κάποιο φαρμακείο και ουροκαθετήρα γιατί δεν διαθέταμε. Αν αυτό δεν είναι πλήρης ισοπέδωση τότε καλώ οποιονδήποτε από τους υποψηφίους να μας αντιμετωπίσει κατάματα και να μας απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα. 
Πού βαδίζουμε??

Δημήτρης Κουτσούλης
Ειδικευόμενος Ιατρός
Μαιευτικής Γυναικολογίας
Πολιτικός επιστήμων-Διεθνολόγος

1 comments:

  1. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΛΥΠΑΜΑΙ. ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΕΖΗΣΑ ΕΚ ΤΩΝ ΕΝΔΩ (ΛΟΓΩ ΜΙΑΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΜΟΥ) ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΤΑΡΤΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΨΟΓΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΝ ΜΕ ΣΥΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.
    ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΝ! ΡΙΖΟΣ , ΚΑΡΑΤΑΣΙΤΣΑΣ,
    Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ Α΄ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ Κ. ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.
    ΜΑΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή