Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Δημοσιογραφική απάτη...

Ήταν φανερό εξ αρχής πως η απάτη είχε στηθεί, προκειμένου να προκληθεί εντυπωσιασμός στην κοινή γνώμη.

Ήταν ηλίου φαεινότερο πως ο δημοσιογράφος, Γιώργος Χριστοδούλου, κατόπιν εντολών του εκδότη της εφημερίδας «Η Σφήνα», Σπύρου Καρατζαφέρη, έστησε σκηνικό εθνικής έξαρσης στα Ίμια, προκειμένου να αλιεύσει περισσότερα φύλλα από τους αναγνώστες, αλλά και να δημιουργήσει «κλίμα».

Ο Αδελφός του προέδρου του κόμματος «ΛΑΟΣ», Γιώργου Καρατζαφέρη, επιχείρησε να εξαπατήσει τους πολίτες, προκαλώντας αισθήματα εθνικής κατάθλιψης, ξεδιπλώνοντας την ελληνική σημαία σε ένα άλλο νησάκι, που ονομάζεται «το νησί του Σαρρή» που δεν έχει σχέση με τα Ίμια και απέχει 5 ναυτικά μίλια από τις γνωστές βραχονησίδες και βρίσκεται κοντά στο Βαθύ Καλύμνου.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας αποκάλυψε την απάτη, στέλνοντας φωτογραφίες που αποδεικνύουν πως η δήθεν απόβαση του δημοσιογράφου της εφημερίδας «Η Σφήνα», με στόχο το ρεπορτάζ, δεν ήταν παρά μία επικίνδυνη για τα εθνικά συμφέροντα και ασφάλεια, κακοστημένη ως προς τη σκηνοθεσία της και απαράδεκτη δημοσιογραφικά, πράξη.

(Υ.Ε.Ν.)

(Σφήνα)

Ρωτήσαμε την Πέμπτη το βράδυ τον κ. Σπύρο Καρατζαφέρη αν έχει επίγνωση ότι με την ενέργεια αυτή θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρή εμπλοκή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

  • Αντί απαντήσεως, ισχυρίστηκε πως αυτός και ο δημοσιογράφος του έκανε απλώς ρεπορτάζ.
  • Τον ρωτήσαμε αν αντιλαμβάνεται το ενδεχόμενο να κατηγορηθεί για προβοκάτσια. Αντί απαντήσεως, ισχυρίστηκε πως, ως Έλλην πολίτης, έχει το δικαίωμα να μεταβεί στα Ίμια, όποτε θέλει.

Απαντώντας στις ερωτήσεις του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου στην εκπομπή «Zούγκλα», δήλωσε πως διαφωνεί με τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας το 1996, με την οποία εκτονώθηκε η κρίση των Ιμίων, χωρίς να αντιλαμβάνεται πως η όποια διαφωνία ενός δημοσιογράφου έναντι κρατικών συμφωνιών δε νομιμοποιεί ενέργειες που είναι επικίνδυνες για την ασφάλεια του τόπου.

(Υ.Ε.Ν.)

(Σφήνα)

Με λίγα λόγια, ο εκδότης και ο δημοσιογράφος που ακολούθησε τις εντολές του, προσπάθησαν με μία δήθεν εθνικού περιεχομένου κίνηση, να προκαλέσουν εντυπώσεις, να καλλιεργήσουν κλίμα ανασφάλειας στους πολίτες, να προκαλέσουν εμπλοκή της Τουρκίας, να ασκήσουν με λίγα λόγια τη δική τους προσωπική εξωτερική πολιτική και όλα αυτά για λίγα φύλλα παραπάνω στην κυκλοφορία της εφημερίδας και για ικανοποιήσουν «κύκλους» που τρέφονται από αρρωστημένο εθνικισμό και εθνολαγνική λογοδιάρροια.

Η αντίδραση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας

Σύμφωνα με το Υ.Ε.Ν., οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από το νησάκι του Σαρρή, μια άλλη βραχονησίδα και όχι στην επίμαχη.

Όπως λένε έμπειροι αξιωματικοί του Λιμενικού Σώματος, από την πρώτη στιγμή που είδαν τις φωτογραφίες, ήταν σχεδόν πεπεισμένοι πως ο εν λόγω ρεπόρτερ, βρισκόταν σε άλλο σημείο.

Ήξεραν λένε, ότι «τριγύριζε» μέρες πριν στην Κάλυμνο και ζητούσε από τον υπολιμενάρχη να μεταβεί στη βραχονησίδα Ίμια.

Ήταν, όμως, αδύνατο να πάει εκεί, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, που επικρατούσαν στην περιοχή.

Μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα, οι αξιωματικοί του λιμενικού βρίσκονταν στο υπουργείο με αλλεπάλληλες συσκέψεις, αλλά και περιμένοντας την κατάθεση του ψαρά, που κυβερνούσε το σκάφος, στο οποίο επέβαινε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοδούλου.

Έτσι, το πρωί δόθηκε η εντολή στους άνδρες του Λιμενικού στην Κάλυμνο, να μεταβούν στο νησάκι του Σαρρή και να τραβήξουν φωτογραφίες από το σημείο, που ανέβηκε, σύμφωνα πάντα με το Υ.Ε.Ν., ο ρεπόρτερ της «Σφήνας».

Η αλήθεια είναι προφανής. Η απάτη επίσης. Οι ευθύνες προφανέστερες.

Το νησάκι του Σαρρή βρίσκεται 2 ναυτικά μίλια από το Βαθύ Καλύμνου και απέχει από τα Ίμια 5 περίπου μίλια.

Τόση πυκνή βλάστηση που δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χριστοδούλου, κατ’ εντολή του κ. Σπύρου Καρατζαφέρη, δε διαθέτουν τα Ίμια.

Μετά από 13 χρόνια

Πριν από 13 χρόνια, ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας «Χουριέτ» αποβιβαζόταν στη μεγάλη Ίμια και έστηνε την τουρκική σημαία, προκαλώντας τη γνωστή εμπλοκή. Ο δημοσιογράφος ενεργούσε με βάση τις εντολές των ανωτέρων του, οι οποίοι, όπως απεδείχθη αργότερα, ενεργούσαν στη βάση εντολών του «Βαθέως Κράτους».

Ο τότε αρχηγός του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Καρανταΐ, καθώς και ο υπεύθυνος του «θεάτρου» επιχειρήσεων στα Ίμια, ναύαρχος Αρκαγιά, ανήκαν στην ανώτατη ηγεσία της παρακρατικής οργάνωσης «ERGENEKON», που βρίσκεται αυτή την περίοδο υπό εξάρθρωση από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Πέρασαν 13 χρόνια, για να αντιληφθούν Έλληνες και Τούρκοι πως η εμπλοκή στα Ίμια ήταν μία καλά στημένη υπόθεση Μυστικών Υπηρεσιών και παρακρατικών, που επιθυμούσαν τη δημιουργία νέας τάξης πραγμάτων στην Τουρκία.

Αυτά συνέβαιναν πριν από 13 χρόνια.

Αν ο κ. Καρατζαφέρης και ο δημοσιογράφος του αγνοούν τις λεπτομέρειες, τότε είναι υπόλογοι έναντι της άγνοιάς τους και της αφέλειάς τους.

Αν δεν αγνοούν αυτές τις παραμέτρους, τότε θα πρέπει να σκεφθούν στο όνομα ποίου, μία εφημερίδα, ο εκδότης της και ένας δημοσιογράφος, ενεργούν με τρόπο επικίνδυνο για την εθνική ασφάλεια.

2 comments:

  1. Γελοίοι και γλειώδεις απατεωνογράφοι. Να μη ξαναγοράσει κανείς κολοφυλάδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ε.Σ.Ρ. και ο εισαγγελέας δεν θα επέμβουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή