Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2009

"Μεταξικό" ..ΟΧΙ.. από την ΟΛΜΕ για εθνικό διάλογο!!!


Είχαν 14 χρόνια να δουν υπουργό στα γραφεία τους οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ.
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρέθηκε χθες στην πάροδο της Ερμού, όπου εδρεύει η Ομοσπονδία, συζήτησε επί δίωρο με τους εκπροσώπους των καθηγητών, αλλά οι ίδιοι αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στον εθνικό διάλογο για το εξεταστικό και αντιπρότειναν «διμερείς διαπραγματεύσεις», μεταξύ του υπουργού και των ιδίων, για την επίλυση των -οικονομικών κυρίως- αιτημάτων τους.
Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Κώστας Μανιάτης χαρακτήρισε «θετική» την παρουσία του υπουργού στα γραφεία της Ομοσπονδίας, που είναι και η πρώτη μετά το 1995, όταν ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου είχε ως υπουργός Παιδείας επισκεφθεί την ΟΛΜΕ.
Την προσεχή Τρίτη, ο κ. Σπηλιωτόπουλος θα μεταβεί στα γραφεία της ΔΟΕ, αλλά θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να εισπράξει θετική απάντηση από τους δασκάλους για συμμετοχή στον εθνικό διάλογο.
Σημειώνεται ότι το «όχι» της ΟΛΜΕ συνοδεύτηκε από επιστολή της Άννας Διαμαντοπούλου προς τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, με την οποία η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Παιδείας ζητεί διευκρινίσεις από τον καθ΄ ύλην αρμόδιο υπουργό για το ρόλο της Επιτροπής που θα αναλάβει την ευθύνη για το διάλογο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου