Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Μήνυμα εθνικού μετώπου κατά της οικονομικής κρίσης...


Με κορυφαίο γεγονός τη βαρυσήμαντη πολιτική ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, συνεδριάζει σήμερα η κεντρική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ.
Ο πρωθυπουργός, με αφορμή τη συνεδρίαση της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας, αναμένεται να αναφερθεί σε όλη την πολιτική επικαιρότητα και ιδιαίτερα στην οικονομία, εν όψει και των συναντήσεων που θα έχει με τους πολιτικούς αρχηγούς, μετά την έκτακτη σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης της 1ης Μαρτίου.
Ο κ. Καραμανλής με αυτή την πρωτοβουλία δείχνει ότι ο ίδιος επιθυμεί στην πράξη την εθνική συνεννόηση για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και αύριο, από το βήμα της συνεδρίασης της ΟΝΝΕΔ, αναμένεται να στείλει εκ νέου το μήνυμα της συναίνεσης, τουλάχιστον στα βασικά, από όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.
Και θα ξεκαθαρίσει ξανά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει άμεσα και με συνέπεια το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ξεκαθαρίσει, απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες, ότι δεν θα υποθηκεύσει το μέλλον τους με παροχολογία, σε αντίθεση με τις κυβερνήσεις τού χθες, που άφησαν πίσω τους τεράστιο δημόσιο χρέος.
Η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων στην παιδεία και ιδιαίτερα ο διάλογος για την αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα είναι ένας ακόμη άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθεί ο κ. Καραμανλής.
Οι εκπρόσωποι της νεολαίας, στο πλαίσιο της συνεδρίασης στο ξενοδοχείο Κάραβελ, υπό τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Γιώργο Παπανικολάου, θα συζητήσουν για τη διοργάνωση των περιφερειακών τους διασκέψεων και της εθνικής συνδιάσκεψης αρχών και θέσεων, για την προετοιμασία εν όψει των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών, αλλά και τις ευρωεκλογές.
Το «παρών» στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής θα δώσει και ο γραμματέας της Ν.Δ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ενώ στο τέλος της ημέρας οι ομάδες εργασίας που θα συγκροτηθούν θα παρουσιάσουν κείμενα με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις της ΟΝΝΕΔ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου