Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Ευρωπαϊκό ΝΑΙ στις αποζημιώσεις...


Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της χθεσινής συνάντησης με την αρμόδια επίτροπο της Ε.Ε. για θέματα Γεωργίας εμφανίστηκε χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης, διαβεβαιώνοντας τους αγρότες ότι θα λάβουν τις αποζημιώσεις το συντομότερο δυνατό.
Πιο συγκρατημένη η επίτροπος, ζητά λεπτομερή στοιχεία από την κυβέρνηση για το σύνολο των αποζημιώσεων.
Στη χθεσινή συνάντηση του Ελληνα υπουργού με την επίτροπο Μαριάν Φίσερ-Μπόελ, διάρκειας μεγαλύτερης από μια ώρα, έγινε μια γενική συζήτηση για το θέμα των αποζημιώσεων, ενώ συμφωνήθηκαν τα επόμενα στάδια της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί.
Ο κ. Χατζηγάκης δήλωσε ότι είχε μια εποικοδομητική συνεργασία με την επίτροπο, την οποία ενημέρωσε για την αγροτική παραγωγή το 2008 και για την απόλυτη νομιμότητα των ενεργειών της κυβέρνησης.
Της επανέλαβε - όπως είπε - ότι πρόκειται για αποζημιώσεις λόγω κακών καιρικών συνθηκών, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον κανονισμό του ΕΛΓΑ, ο οποίος έχει τύχει της έγκρισης της Ε.Ε.
Πρόσθεσε επίσης ότι για λόγους πλήρους διαφάνειας και επίδειξη καλής θέλησης η ελληνική πλευρά θα συνεργαστεί στενά με την Κομισιόν δίνοντας πλείονες πληροφορίες.
Τέλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης διαβεβαίωσε τους αγρότες ότι οι πληρωμές (τα 500 εκατ. ευρώ) θα γίνουν κανονικά και στο συντομότερο δυνατό διάστημα.

1 comments:

  1. Δημιουργήθηκε νέο πατριωτικό blog! Επισκεφθείτε το, στηρίξτε το, διαφημίστε το, διαδώστε το! Είναι καλό για την Ελλάδα να δημιουργηθούν πολλά παρόμοια blogs. Στηρίξτε το με όλες σας τις δυνάμεις παιδιά!
    www.ellinikiafipnisis.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή