Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009

"Συμβιβασμό" με την Ελλάδα ζητάει ο Σκοπιανός Πρόεδρος...


Την πάγια θέση του ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αναζητήσει συμβιβασμό στη διαφωνία με την Ελλάδα για το ζήτημα της ονομασίας, χωρίς, ωστόσο, «να ανεχθεί υπαγορεύσεις από την πλευρά της Ελλάδας», επανέλαβε ο πρόεδρος της πΓΔΜ, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, από τη Βουλγαρία, όπου βρίσκεται για επίσημη επίσκεψη.
Ερωτηθείς για το ζήτημα αυτό, ο κ. Τσερβένκοφσκι, αφού υποστήριξε ότι η ονομασία ήταν το κύριο εμπόδιο για την επιτυχή έκβαση της διαδικασίας ένταξης της χώρας του στο ΝΑΤΟ, σημείωσε πως μπορεί κάποιος να συμπεράνει, έπειτα από αυτό, πως το ίδιο μπορεί να συμβεί και με την ενταξιακή πορεία προς την ΕΕ.
"...Εάν η Μακεδονία θέλει να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, θα πρέπει να διεξάγει μια διαδικασία διαπραγματεύσεων, που θα οδηγήσει σε ένα λογικό και δίκαιο συμβιβασμό..." τόνισε ο κ. Τσερβένκοφσκι.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, είπε ότι "η Βουλγαρία έχει αναγνωρίσει τη Μακεδονία με το συνταγματικό της όνομα και, τώρα, επιδεικνύει εκπεφρασμένο ενδιαφέρον για τις διαπραγματεύσεις".
Η Βουλγαρία, υπογράμμισε ο κ. Παρβάνοφ, δεν επιθυμεί να πάρει θέση στη διένεξη ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες όσον αφορά το ζήτημα του ονόματος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου