Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2009

"Εσβησε" η Ελουάνα Ενγκλάρο...


Την τελευταία της πνοή άφησε η Ελουάνα Ενγκλάρο, η υπόθεση της οποίας πυροδότησε πολιτική αντιπαράθεση στη γειτονική Ιταλία.
Η 38χρονη, που βρισκόταν εδώ και 17 χρόνια σε κώμα ύστερα από αυτοκινητιστικό ατύχημα, είχε μετατραπεί σε σύμβολο του αγώνα για το δικαίωμα στην ευθανασία.
Η αντίστροφη μέτρηση για το θάνατό της ξεκίνησε το Σάββατο, οπότε και οι γονείς της διέκοψαν την παροχή σίτισης, με τη σύμφωνη γνώμη του ιταλικού Αρείου Πάγου.
Η Ελουάνα ήταν βυθισμένη σε κώμα από τον Ιανουάριο 1992, ωστόσο, τόσο η Καθολική εκκλησία όσο και η κυβέρνηση δεν επέτρεπαν στους γονείς της να προχωρήσουν σε ευθανασία.
Έπειτα από χρόνια νομικών μαχών, ο πατέρας της κατάφερε να του αναγνωριστεί το Νοέμβριο από το Εφετείο το δικαίωμα να σταματήσει τη σίτιση της κόρης του.
Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι κατέθεσε σχέδιο νόμου στο Ιταλικό Κοινοβούλιο σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί ο θάνατος της Ελουάνα αλλά ο πατέρας της, Μπεπίνο Εγκλάρο δραστηριοποιήθηκε και έδωσε μάχη για να εφαρμοστεί η βούληση της κόρης του, για τερματισμό της ζωής της.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου