Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Ο Δήμος Ιωαννιτών κατά της μάστιγας των εξαρτήσεων!


Όλο και περισσότερα άτομα σήμερα πέφτουν στην παγίδα των ναρκωτικών, του αλκοόλ, των τυχερών παιχνιδιών και της εξάρτησης από το Διαδίκτυο, που αποτελούν, χωρίς υπερβολή την κοινωνική μάστιγα της εποχής.
Αυτό τονίστηκε χθες το πρωί από το Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Νίκο Γκόντα και τον Πρόεδρο του Κέντρου Υποστήριξης Εξαρτημένων Ατόμων (ΜΚΟ) κ. Δαμιανό Δουίτση, που τον επισκέφθηκε στο γραφείο του, με αφορμή τη διοργάνωση από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών σειράς εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης του κοινού πάνω στο πρόβλημα.
Έχουμε χρέος να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους πολίτες στην αντιμετώπιση των εξαρτησιογόνων ουσιών και να στηρίζουμε τα άτομα που αντιμετωπίζουν τέτοιου είδους προβλήματα, υπογράμμισε ο κ. Γκόντας, συμπληρώνοντας πως τα ναρκωτικά, το οινόπνευμα, ο τζόγος και στις ημέρες μας ο εθισμός στο Διαδίκτυο απειλούν όλο και περισσότερα άτομα.
"...Ο Δήμος μας και το Πνευματικό Κέντρο σε συνεργασία με την "ΟΑΣΙΣ" θα πραγματοποιήσει μια σειρά εκδηλώσεων που θα απευθύνονται όχι μόνο σ' εκείνες τις κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα αλλά και στους υπόλοιπους πολίτες για πρόληψη και αποφυγή των κινδύνων...", κατέληξε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.
"...Ήλθαμε εδώ στα Γιάννινα να μοιραστούμε το μήνυμα της ελπίδας όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν τα εξαρτημένα άτομα"..., σημείωσε με τη σειρά του ο κ. Δουίτσης.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην ευαισθησία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών και του ίδιου του κ. Γκόντα που βοηθούν, όπως τόνισε, σ' αυτή την ενημέρωση με μια σειρά από σχετικές εκδηλώσεις, τις οποίες προγραμματίζουν και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο "για την άμεση αποδοχή της συνεργασίας και την ενθάρρυνση για παρά πέρα συνεργασία".
Αξίζει να σημειωθεί ότι η "ΟΑΣΙΣ" είναι ένα κέντρο υποστήριξης εξαρτημένων ατόμων από αλκοόλ, ναρκωτικά, τυχερά παιχνίδια το οποίο ιδρύθηκε το 2002 με πρωτοβουλία πρώην εξαρτημένων.
Λειτουργεί με τις αρχές της ανωνυμίας, της συλλογικότητας, της αλληλοβοήθειας και του εθελοντισμού, με στόχους του την πρόληψη της εξάρτησης, τη δημιουργία ασφαλούς περιβάλλοντος, τον επαγγελματικό προσανατολισμό και την ψυχοκοινωνική και νομική συμβουλευτική.
Κ.Α.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου