Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

"Δεν συζητάω θέμα ηγεσίας στη ΝΔ"


"...Θέμα ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας δεν συζητάω, γιατί η συζήτηση για ένα θέμα που δεν το έχει αναδείξει η συγκυρία δεν είναι πολιτική συζήτηση, είναι ομφαλοσκόπηση..." δηλώνει στην Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία ο υπουργός Πολιτισμού Α. Σαμαράς και προσθέτει...
«Δεν διαμορφώνω κάποιο «νέο ή παλαιό» ηγετικό προφίλ. Απλά είμαι ο εαυτός μου», αναφέρει ο Αντώνης Σαμαράς.
Σχετικά με την οικονομική κρίση, υποστηρίζει ότι χρειαζόμαστε ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης.
«Οι οικονομικές μονοκαλλιέργειες έχουν πεθάνει. Χρειαζόμαστε τις συνέργιες και τη συμπληρωματικότητα πολλών τομέων μεταξύ τους και με τη διεθνή αγορά», αναφέρει, επικρίνοντας παράλληλα την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα γιατί τον περασμένο Ιούνιο ανέβασε τα επιτόκια.
Εκτιμά δε ότι τον περασμένο Οκτώβριο η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα «κατάλαβε το προηγούμενο σφάλμα της» και ήδη έχει μειώσει τα βασικά επιτόκια.
Για το έργο του στο υπουργείο, σημειώνει ότι προσπαθεί να αρθρώσει μια συνολική πολιτική προτεραιοτήτων για τον πολιτισμό και αυτό, όπως λέει, δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη ούτε μόνο από έναν υπουργό.
"...Θα γίνει από την πείρα που συσσωρεύσαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια και με τη συμβολή των ανθρώπων του πολιτισμού, εντός και εκτός υπουργείου...".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου