Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Η οριακή αυτοδυναμία τρομάζει το πασοκ...


Ως σενάριο... τρόμου αντιμετωπίζουν πλέον κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας από την πρώτη κιόλας αναμέτρηση στις εθνικές εκλογές, μολονότι επισήμως η Χαριλάου Τρικούπη επιμένει ότι κύριος στόχος του κόμματος παραμένει η επίτευξή της.
Κι αυτό ενώ μόλις τον περασμένο Μάρτιο κάποιοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετώπιζαν ως σενάριο... επιστημονικής φαντασίας ακόμη και την πιθανότητα να περάσει το ΠΑΣΟΚ πρώτο στις δημοσκοπήσεις.
Τι συμβαίνει επομένως στη Χαριλάου Τρικούπη;
Η εξήγηση, όσο κι αν φαίνεται πολύπλοκη, είναι πολύ απλή.
Στο ΠΑΣΟΚ φοβούνται το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας από την πρώτη εθνική αναμέτρηση για να μην έρθουν αντιμέτωποι με την οδυνηρή πραγματικότητα μιας ισχνής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας.
Την αγωνία των πρωτοκλασάτων στελεχών του ΠΑΣΟΚ εντείνουν οι δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους και οι οποίες δείχνουν ότι στην παρούσα φάση το κόμμα τους δύσκολα θα μπορούσε να επιτύχει την αυτοδυναμία - κι αυτή θα ήταν οριακή-, ωστόσο μία τέτοια προοπτική- έστω και μικρή- δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Τα νούμερα μαρτυρούν πως πράγματι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αυτή την περίοδο έχει τη δυναμική που είχε καταγράψει πάνω- κάτω στις ε θνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007, ήτοι γύρω στο 38-38,5%.
Όμως βάσει του νόμου Σκανδαλίδη, που θα ισχύσει στις πρώτες εκλογές, θα πρέπει να εξασφαλίσει ποσοστό της τάξης του 41,5% για να κερδίσει και την αυτοδυναμία.

2 comments:

  1. Θα φάει τόσο φούμο αυτή η κυβέρνηση, που θα το φυσάει και δεν θα κρυώνει. Αυτοδυναμία ή όχι, σημασία έχει να εξαφανιστεί αυτή η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών με πρωθυπουργό τον αρχιεπίσκοπο της διαπλοκής και λαμογιάς (σκέψου τη διατριβή κι επαγγελματική αποκατάσταση της γυναίκας του, πρότυπο παράδειγμα προς μίμηση) με όλους τους κουμπάρους, ξαδέρφια, γνωστούς και συγγενείς της απάτης κι έπαρσης.
    Γερμανοηπειρώτης/Φραγκφούρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έλληνες ετοιμαστείτε έρχεται το Αμερικανάκι να μας σώσει. Έρχεται το νεότερο μέλος της Παπανδρεικής δυναστείας να μας βγάλει από την κρίση. Ερχεται ο γόνος του πορνόγερου που αν δεν είχε πατέρα τον Ανδρέα, ούτε για αποθηκάριο δεν θα τον προσλάμβαναν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή