Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Τραγικές οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης...


Κλείνει εργοστάσιο ελαστικών στη Γαλλία.
------------------------------------------------
Η γερμανική εταιρία κατασκευής ελαστικών Continental πρόκειται να κλείσει ένα εργοστάσιό της στη Γαλλία και να απολύσει 1.500 εργαζόμενους, μετέδωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1.
Αν επιβεβαιωθούν οι απολύσεις στις 16 Μαρτίου που θα συναντηθούν οι εμπλεκόμενες πλευρές, θα είναι οι μαζικότερες που θα καταγράφονται στον τομέα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας από τότε που ενέσκηψε η παγκόσμια οικονομική κρίση.
Το εργοστάσιο βρίσκεται στο Κλερουά, κοντά στην περιοχή Κομπιέν, βορειοανατολικά του Παρισιού.
Η Continental αρνήθηκε να σχολιάσει την είδηση. Ωστόσο, εκπρόσωπός της είπε ότι οι πωλήσεις των επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη έχουν πέσει κατά 27% τον Ιανουάριο, προσθέτοντας ότι η εταιρία θα πρέπει να προσαρμόσει την δυναμικότητά της στις εξελίξεις στην αγορά.

1 comments:

  1. Πολύ άσχημο αυτό όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα. Στην Ελλάδα ακόμη δεν έφτασε η κρίση, γιατί δεν είναι ούτε βιομηχανική ούτε παραγωγική χώρα, τώρα που θα αρχίσουν να φτάνουν οι ακυρώσεις ή μάλλον τα νούμερα για τις τουριστικές καλύψεις του καλοκαιριού, θα μας πιάσει πυρετός. Η ανέχεια των επισκεπτών μας, η κακή οικονομική αντιμετώπισή τους κατά το παρελθόν (προσπαθούσαν να τους τα αρπάξουν με τη μία, το πολιτικό μπάχαλο και η έλλειψη ασφάλειας, κάνουν τον καθένα μας στο εξωτερικό, μαζί με τους τουρίστες, να σκέπτεται αν θα κατέβει στην Ελλάδα το καλοκαίρι.
    Προσωπικά θα κατέβω, γιατί δεν κάνω χωρίς Ελλάδα, ας είναι και τριτοκοσμική!
    Γερμανοηπειρώτης/Φραγκφούρτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή