Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

"Μαύρο χρήμα" ξεπλένεται στα Γιάννενα...


Η παγκόσμια οικονομική κρίση μπορεί να επηρεάζει όλες τις χώρες του κόσμου, όμως ένα κράτος ή μάλλον οι πολίτες ενός κράτους (επιχειρηματίες, έμποροι κλπ) φαίνεται πως έχουν βρει τον τρόπο να την αντιμετωπίσουν.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η τακτική ορισμένων "επιχειρηματιών" από την Αλβανία να μεταφέρουν προς κατάθεση σε Γιαννιώτικες τράπεζες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.
Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες μέσω της Κακαβιάς μεταφέρονται κάθε εβδομάδα χιλιάδες ευρώ και δολάρια μέσα σε μαύρες σακούλες σε Γιαννιώτικες τράπεζες όπου και κατατίθενται στους λογαριασμούς τους.
Η μεταφορά αυτή γίνεται στα κρυφά χωρίς να δηλώνεται το ποσό στο τελωνείο κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για χρήματα που προήλθαν από παράνομες συναλλαγές.
Την μεταφορά των χρημάτων από την Κακαβιά στα Γιάννενα πραγματοποιούν άνθρωποι συνεργάτες των Αλβανών οι οποίοι ζουν στην πόλη μας και είναι άτομα υπεράνω πάσης υποψίας.
Διευθυντές τραπεζών δηλώνουν ότι πρόκειται για μαύρα χρήματα καλώντας την τράπεζα της Ελλάδος αλλά και τον εισαγγελέα να διερευνήσουν το θέμα.
Θα πρέπει να διευκρινίσουμε πως αν οποιοσδήποτε από εμάς πάει να καταθέσει στην τράπεζα ποσό πάνω από 15.000 ευρώ τότε είναι υποχρεωμένος να αποδείξει την προέλευσή τους.
Διαφορετικά του απαγορεύεται η κατάθεση ενώ ενημερώνεται και η τράπεζα της Ελλάδος.
Στις παραπάνω περίεργες καταθέσεις που γίνονται από τρίτα άτομα κανείς δεν έχει ενημερώσει τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.
Μάλιστα προ 2 περίπου έχουν γίνει δεκάδες αγορές ακινήτων στην πόλη από "Αλβανούς επιχειρηματίες" με χρήματα που ήρθαν στις τράπεζες μέσα σε μαύρες σακούλες.
Αν αυτό δεν είναι ξέπλυμα μαύρου χρήματος τότε τι είναι;
ΥΓ:
----
Οι ποινές για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι πολύ αυστηρές και σ’ αυτή την περίπτωση συνένοχοι είναι και όσα τραπεζικά στελέχη δέχονται τα προς κατάθεση χρήματα, χωρίς να ζητούν να αποδείξουν από πού προέρχονται.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου