Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2009

Επιθέσεις κατά του Indymedia καταγγέλλει η AΚΟΑ...


Η ΑΚΟΑ (Ανανεωτική Κομμουνιστική και Οικολογική Αριστερά), η οποία είναι συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση της υποστηρίζει ότι «μετά τη μαθητική εξέγερση του Δεκέμβρη αυξήθηκαν οι πιέσεις και οι επιθέσεις ενάντια στα Indymedia της Αθήνας και της Πάτρας».
Κάνει λόγο για «συντονισμένη και μεθοδευμένη επίθεση» μέσα από «φημολογίες που επιχείρησαν να συνδέσουν τα Indymedia με ξένα κέντρα και υπαινίχθηκαν χρηματοδότησή τους από τον Τζορτζ Σόρος» και από «κοινοβουλευτικές ερωτήσεις του ΛΑΟΣ».
Η ΑΚΟΑ επικαλείται ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλου στον υπουργό Παιδείας με την οποία «κατήγγειλε ότι τα δύο Indymedia χρησιμοποιούν τους σέρβερ του ΕΜΠ και του Πολυτεχνείου Πάτρας αντίστοιχα, και ζήτησε από τους πρυτάνεις να κλείσουν τις ιστοσελίδες».
Σύμφωνα με την ΑΚΟΑ, ο υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος έστειλε επιστολή προς τους πρυτάνεις ζητώντας να κλείσουν τις ιστοσελίδες εναλλακτικές πληροφόρησης.
«Η υπόδειξη του κ. Ταλιαδούρου αποτελεί γι΄ αυτό το λόγο ακραία απόπειρα κρατικής λογοκρισίας στην ελευθερία έκφρασης στο διαδίκτυο, που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο» αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση η ΑΚΟΑ και προσθέτει ότι «o κ. Ταλιαδούρος όχι μόνο αντιποιείται την εξουσία του εισαγγελέα (μάλλον κατανοεί τον εαυτό του ως τέτοιο) αλλά και προσβάλλει το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων».
Η ΑΚΟΑ τέλος θεωρεί ότι «πρόκειται για μια προσπάθεια να φιμωθεί μια πηγή εναλλακτικής πληροφόρησης και ελεύθερης ανάρτησης δημοσιεύσεων».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου