Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Το "ξεχασμενο" Γκουανταναμο...


Η κινεζικη αντιληψι της Ελευθεριας.

Τοτε:

1950 Ο κινεζικος στρατος εισβαλλει στο Θιβετ

1959 Ο Δαλαι Λαμα πνευματικος ηγετης του Θιβετ δραπετευει στην Ινδια. Τον ακολουθουν 80.000 Θιβετιανοι

1966-1976 Οι κοκκινοι φρουροι της «πολιτιστικης»επαναστασης ισοπεδωνουν 2000 μοναστηρια και καταστρεφουν τους πολιτιστικους θησαυρους του Θιβετ.» Η θρησκεια το οπιο του λαου υπο διωγμον.

1989 Ο Δαλαι λαμα βραβευεται με το ΒΡΑΒΕΙΟ Νομπελ Ειρηνης

2008 Εξεγερσι Θιβετιανων κατά της Κινεζικης Κυβερνησεως.Χιλαδες συλλαμβανονται και φυλακιζονται.Οι συγγενεις τους αγνουν που βρισκονται κι αν ζουν.

2009 Η Κινα ενισχυει την στρατιωτικη παρουσια της στα συνορα Θιβετ Ἄσιας

Στην Εκθεσι διεθνους επιτροπης για το Θιβετ αναφερονται :τα εξης για τους φυλακισμενουςᾱγνοουμενιυς της εξεγερσεως του 2008,

«Οι κρατούμενοι υποβλήθηκαν σε άγριο ξυλοδαρμό και όταν τους μετέφεραν στο κρατητήριο είχαν εξάρθρωση στους κυριότερούς συνδέσμους στο σώμα τους - στα χέρια και τα πόδια τους», σύμφωνα με την έκθεση, η οποία επικαλείται μια γυναίκα από το Θιβέτ που δεν θέλει να αναφερθεί το όνομά της για λόγους ασφαλείας.

«Ξυλοδαρμοί, συχνά με σφυρί σε όλο το σώμα τους και πρόκληση ηλεκτροπληξίας με ηλεκτρικά καλώδια. Αυτοί στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, είχαν πιο βάρβαρη αντιμετώπιση...τους έβαζαν μπαμπού κάτω από τα νύχια και τους έδεναν σφιχτά τα δάχτυλα και τα χτυπούσαν».

Σημερα:

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Ουέν Ζιαμπάο δήλωσε ότι το Πεκίνο είναι ανοικτό σε νέες συνομιλίες με εκπροσώπους του Δαλάι Λάμα..ενω Ο Ουέν υποστήριξε ότι η πολιτική της Κίνας έναντι του Θιβέτ είναι «ορθή» και στην περιοχή επικρατεί «ειρήνη και σταθερότητα, αν και οι κινεζικές δυνάμεις ασφαλείας επέβαλαν περιοριστικά μέτρα σε διάφορα σημεία του Θιβέτ, ένα χρόνο μετά τις εκτεταμμένες διαδηλώσεις.

Ο κινεζοας «πρωθυπουργος» κατηγόρησε επίσης τις δυτικές χώρες ότι εκμεταλλεύονται το Δαλάι Λάμα, «λεγοντας:

«Ο Δαλάι Λάμα γυρνά σε όλο τον κόσμο, σε διάφορες χώρες, και μπορεί να μεθά κάποιους στον κόσμο της πολιτικής. Ορισμένες δυτικές χώρες τον εκμεταλλεύονται», δήλωσε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Αληθεια. Που είναι οι ευαισθητοι για τους φυλακισμενους μονο στο Γκουαναταναμο?

Οι αποκριες περασαν. Βγαλτε τις μασκες και τις κοκκινες τσιμπλες.Υπαρχουν και αλλου φυλακισμενοι…

ΙΑΣΩΝ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου