Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Σε διατεταγμένη υπηρεσία και ο ...Σημίτης. "Ξεσπάθωσε" κατά της κυβέρνησης.


Δυναμική παρέμβαση στη συζήτηση για την οικονομική κρίση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης επιτιθέμενος με δριμύτητα στην κυβέρνηση, αλλά και στους τραπεζίτες.
Μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στη Θεσσαλονίκη ο κ. Σημίτης σημείωσε ότι:
"...Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση και οι υπεύθυνοι που την προκάλεσαν, εκτός του ότι επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις πολιτικές εξελίξεις, πρέπει και να λογοδοτήσουν απέναντι στη δικαιοσύνη, καθώς και να επιστρέψουν πίσω τα κέρδη τους..."
Μιλώντας στη συνέχεια ο πρώην πρωθυπουργός, εξέφρασε την πλήρη βεβαιότητα για τη νίκη του ΠΑΣΟΚ στις επερχόμενες εκλογές, οποιαδήποτε χρονική στιγμή και αν αυτές πραγματοποιηθούν, και ζήτησε "...άμεση δράση τώρα για μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ που θα διαχειριστεί τα τα καυτά οικονομικά και εξωτερικά προβλήματα, και που θα χαράξει το μέλλον της χώρας..."
Ιδιαίτερα καυστικός ήταν για το ρόλο των τραπεζιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι:
"...Η πολιτεία διαθέτει αυτή τη στιγμή μέσα πίεσης απέναντι τους. Οφείλει να τα χρησιμοποιήσει. Να καθορίσει νέους όρους που θα διασφαλίζουν το κοινό συμφέρον και θα αποτρέπουν νέες κρίσεις..."
------------------
Ρε, μπας και η οικονομική κρίση, είναι μόνο Ελληνική και όχι παγκόσμια;
G.

1 comments:

  1. Γιατί και για την παγκόσμια κρίση ποιος φταίει? Δεν φταίει η αντιλαική πολιτική της ΝΔ? Για τα καμένα δάση της Αυστραλίας? Η ΝΔ φταίει και εκεί! Και για το τέλος του κόσμου που είπαν οι Μάγιας το Δεκέμβρη του 2012 η ΝΔ θα φταίει, βέεεεεβαια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή