Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Επίκαιρα... 21η Απριλίου.Η άλλη άποψη.!


Γράφει ο Ιάσων

Δεν θα μπορούσε να έχει λεχθή καλλίτερα...

"...Oυδείς είναι εις θέσιν να ανατρέψη ενα υγιές καθεστώς. Δύναται τις να είπη ότι η Δημοκρατία εδολοφονήθη εν Ελλάδι υπο ελεύθερον καθεστώς και οτι οι συνταγματάρχαι δεν έκαμαν άλλο παρά να της δώσουν την χαριστική βολή... Ενα άλλος κίνδυνος καραδοκούσε . Η πολιτική και ηθική αναρχία... Γνωρίζω επίσης οτι η χώρα συγκλονιζομένη απο άγρια πολιτικά πάθη ωδηγείτο προς αδελφοκτόνο σπαραγμό. Υπήρξε κίνδυνος να καταλήξωμεν εις τον κομμουνισμόν. Και ο κίνδυνος αυτός δεν ειναι θεωρητικός, εάν ληφθή υπ όψιν οτι η Ελλάς υπήρξε δύο φορές το Βιετνάμ της Ευρώπης..."

Αυτά εδήλωνε ο Κ. Καραμανλής, (ο πρώτος) σε συνέντευξι του προς την εφημερίδα Le Monde την 29/11/1967 , η οποία αναδημοσιεύθη στην Ελλάδα στις 5/12/1967. Κι αν οι διευκρινήσεις αυτές, για μερικούς δεν απαντούν ικανοποιητικώς στο γιατί, η 21η Απριλίου 1967 δεν παύει να είναι ιστορικό γεγονός.

Το καθεστώς των συνταγματαρχών διήρκεσε 6 χρόνια και 8 μήνες σε δύο φάσεις:

α. Από 21/4/1967 έως 25/11/1973 και

β. 25/11/1973 έως 23/7/1974.

Την εξουσίαν παρέδωσε θεληματικώς σε πολιτική κυβέρνηση, χωρίς να ανατραπή. Αλλά με την αυτοκατάλυσή του, δυστυχώς αναλώσει της Βορείου Κύπρου.

Μαλιστα τον μονομερώς και με δημοσιογραφικη προπέτειαν αποκληθέντα «Εθνάρχην» Καραμανλήν, ώρκισεν ο στρατιωτικός ( του αυτοκαταλυθεντος καθεστώτος) Πρόεδρος, Στρατηγός Φαίδων Γκυζίκης. Κατά γενικήν παραδοχήν, αλλά και εκ των καίριων στόχων της δράσεως των κρινονομένοι, ουσιαστικώς δύο υπήρξαν οι αυθεντικοί, πραγματικώς αντιστασιακοί, πέραν του Κου Σημίτη και των ομοίων του με τις κροτίδες των...

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ --> http://dodoni-gr.blogspot.com/2009/04/21.html

16 comments:

  1. «Ελληνικέ Λαέ,
    Από μακρού παριστάμεθα μάρτυρες ενός εγκλήματος, το όποιον διεπράττετο εις βάρος του κοινωνικού συνόλου και του Εθνους μας.
    Η αδίστακτος και αθλία κομματική συναλλαγή, ο εκτραχηλισμός μεγάλης μερίδος του Τύπου, η μεθοδική επίθεσις εναντίον όλων των θεσμών, η διάβρωσίς των, ο κατεξευτελισμός του Κοινοβουλίου, ή κατασυκοφάντησις των πάντων, η παράλυσης της κρατικής μηχανής, η πλήρης ελλειψις κατανοήσεως προς τα φλέγοντα προβλήματα της νεολαίας μας , η κακομεταχείρησις των φοιτητών και σπουδαστών μας, η ηθική κάμψις, η σύγχυσις και η θολότης, η μυστική και φανερά συνεργασία με τους ανατροπείς και τέλος τα συνεχή εμπρηστικά κηρύγματα ασυνειδήτων δημοκόπων κατέστρεψαν την γαλήνην του τόπου, δημιούργησαν κλίμα αναρχίας και χάους, έκαλλιέργησαν συνθήκας μίσους και διχασμού και μας ωδήγησαν εις το χείλος της εθνικής καταστροφής. Δεν απέμεινεν πλέον άλλος τρόπος σωτηρίας από την έπέμβασιν του Στρατού μας.
    Η επέμβασης αυτή βεβαίως αποτελεί εκτροπή εκ του Συντάγματος, άλλα ή εκτροπή αυτή ήτο επιβεβλημένη διό την σωτηρίαν της Πατρίδος!
    Ή σωτηρία της Πατρίδος είναι ο υπέρτατος Νόμος.
    Αι εκλογαί, αι οποίαι προεκηρύχθησαν, δεν ήτο δυνατόν να δώσουν την λύσιν εις το δημιουργηθέν αδιέξοδο. Πρώτον, διότι, υπό πάς παρούσας συνθήκας, ήτο αδύνατος η ομαλή διεξαγωγή των και, δεύτερον, διότι οιονδήποτε και αν ήτο το αποτέλεσμα αυτών θα οδηγούμεθα μοιραίως εις την αιματοχυσίαν και το χάος.
    Δι' αυτό επενέβη ο Στρατός. Διά να ανακόψη την πορείαν προς την καταστροφήν ένα βήμα προ της αβύσσου.
    Εις ολόκληρο την Χώραν επικρατεί απόλυτος γαλήνη και τάξις.
    Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Κυβερνήσεως εστρατεύθησαν προς εκτέλεσιν του προς την Πατρίδα καθήκοντος.
    Ποίοι είμεθα: Δεν ανήκομεν εις ουδέν πολιτικόν κόμμα και ουδεμία πολιτικήν παράταξιν είμεθα διατεθειμένοι να εύνοήσιομεν εις βάρος της άλλης. Δεν ανήκομεν ούτε εις την οίκονομικήν ολιγαρχίαν, την οποίαν ομοίως δεν είμεθα διατεθειμένοι να αφήσωμεν να προκαλή την πενίαν. Ανήκομεν εις την τάξιν του μόχθου. Και θα σταθώμεν εις το πλευρόν των πτωχών αδελφών μας Ελλήνων. Ελαυνόμεθα αποκλειστικώς από πατριωτικά κίνητρα και επιδιώκομεν να καταργήσωμεν την φαυλοκρατίαν. Να εξυγιάνωμεν τον δημόσιον βίον. Να απομακρύνωμεν από τον οργανισμόν της Χώρας την σήψιν από την οποίαν εκινδύνευε. Να αποτρέψωμεν τον διχασμόν και την άλληλοσφαγήν προς την οποίαν μας κατηύθυνον κακοί Ελληνες και να δημιουργήσωμεν υγιείς βάσεις δια την ταχεία επάνοδον της Χώρας εις τον αληθώς ορθόδοξον κοινοβουλευτικόν βίον. Κηρύσσομεν την συναδέλφωσιν. Από της στιγμής αυτής δεν υπάρχουν Δεξιοί, Κεντρώοι, Αριστεροί. Υπάρχουν μόνον Έλληνες, οι όποιοι πιστεύουν εις την Ελλάδα, εις ένα ευγενές, ανώτερον και πλήρες ιδεώδες της αληθούς Δημοκρατίας και όχι της Δημοκρατίας του πεζοδρομίου, της οχλοκρατίας και της αναρχίας. Όταν οι Έλληνες είναι ηνωμένοι, θαυματουργούν. Υπάρχουν βεβαίως και ελάχιστοι εφιάλται, δημαγωγοί, ασυνείδητοι καιροσκόποι και κατ' επάγγελμα αναρχικοί. Αυτοί επεδίωξαν να μας διχάσουν. Και μας ονομάζουν αριστερούς, κεντρώους, κεντροαριστερούς και δεξιούς.
    Επεδίωξαν να ενσταλάξουν εις την ψυχήν μας, με κάθε τρόπον, το μίσος των μεν προς τους δε. Επεδίωξαν να μας φανατίσουν και να μας εξωθήσουν εις τον αλληλοσπαραγμόν. Αυτούς τους ελαχίστους εμπρηστάς θα απομονώσωμεν και όλοι ημείς οι άλλοι Έλληνες, ηνωμένοι, θα βαδίσωμεν εμπρός την οδόν του προς την Πατρίδα καθήκοντος και της αρετής. Προς την ριζικήν αλλαγήν. Προς την ευημερίαν και την πρόοδον. Ο βασικός μας στόχος είναι ή κοινωνική δικαιοσύνη. Η δικαία κατανομή του εισοδήματος. Ή ηθική και υλική εξύψωσις του κοινωνικού συνόλου και ιδιαιτέρως των αγροτών και εργατών και των πενεστέρων τάξεων.
    Η στοργή της Κυβερνήσεως θα στραφή αμέριστος προς την νεολαίαν και τα προβλήματα της.
    Μετά την παγίωσιν ομαλού ρυθμού και την δημιουργίαν των καταλλήλων προς τούτο συνθηκών, το ταχύτερον δυνατόν, θα επανέλθη ή Χώρα εις τον Κοινοβουλευτισμόν επί υγιούς βάσεως. Τότε, ή αποστολή της Κυβερνήσεως θα έχη λήξει.
    Προς αποτροπήν του διχασμού και της ετοίμου να εκσπάση εμφυλίου συρράξεως, ή οποία ωδήγει εις αιματοχυσίαν και κοινωνικήν και εθνικήν καταστροφήν, η Κυβέρνησις προέβη εις την κήρυξιν του Στρατιωτικού Νόμου καθ’ άπασαν την Χώραν.
    Η Κυβέρνησις δήλοι κατηγορηματικώς, ότι είναι αποφασισμένη να φέρη εις πέρας δια παντός μέσου και με ταχύν ρυθμόν την βαρείαν αποστολήν την οποίαν ανέλαβεν. Είναι αποφασισμένη να εκπλήρωση εις το ακέραιον τας υποχρεώσεις της έναντι του Ελληνικού Λαού. Επικαλείται την καθολικήν συμπαράστασιν του πληθυσμού δια την πραγματοποίησιν του σκοπού της. Ζητεί πλήρη πειθαρχίαν προς το Κράτος. Όπως συμβαίνει εις όλας τα πολιτισμένας χώρας. Διότι πραγματική ελευθερία υπάρχει εκεί όπου υπάρχει Νόμος. Εκεί, όπου η ελευθερία του ενός φθάνει μέχρι του σημείου, εις το όποιον αρχίζει ή ελευθερία του αλλού.
    Η Κυβέρνησις οφείλει να προειδοποίηση κατά τον πλέον κατηγορηματικόν τρόπον, ότι οιαδήποτε αντίδρασις εις το εθνικόν της έργον της αλλαγής, οποθενδήποτε προερχομένη, θα παταχθή πάραυτα δια παντός εις την διάθεσίν της μέσου.
    Ζήτω το ΕΘΝΟΣ
    Ζήτω ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ
    Ζήτω ή ΑΙΩΝΙΑ ΕΛΛΑΣ.

    "Αθήναι τη 21 "Απριλίου 1967"

    ΖΗΤΩ Η 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1967

    Είμ΄Ελληνόπουλο το΄χω καμάρι νοιώθω στα στήθια μου καρδιά λιοντάρι.

    Είμ΄Ελληνόπουλο κι ως τα στερνά μου θα είναι ελεύθερα ο νους κι η καρδιά μου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ιστορία δεν την γράφουν οι ηττημένοι

    Λοιπόν κύριοι, ναι. Οι άνθρωποι του “Στόχου” που έχουν πάντα το θάρρος της γνώμης τους και που τολμάνε να αντικρίζουν την αλήθεια κατάματα, όσο και αν αυτό ενοχλεί κάποιους, στέκονται σήμερα κριτικά απέναντι στο ιστορικό γεγονός της 21ης Απριλίου. Ένα γεγονός που ήρθε 18 χρόνια μόλις μετά την απεμπλοκή της Πατρίδας μας απο έναν αιματηρό και επώδυνο αδελφοκτόνο πόλεμο, που είχαν δρομολογήσει πριν απο το ‘44 ξενοκίνητες και εχθρικές προς το Έθνος δυνάμεις.

    Ίσως να δεχόμασταν κι εμείς με ανακούφιση εκείνο το πρωινό της 21ης Απριλίου, τη στρατιωτική επέμβαση, όπως με ανακούφιση τη δέχτηκε και η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, κάτι που εύκολα γίνεται αντιληπτό και απο τις ανύπαρκτες αντιδράσεις. Ένας Λαός, ένα Έθνος που είχε κουραστεί, που είχε αηδιάσει και που τελικά είχε γυρίσει την πλάτη στο πολιτικό κατεστημένο της εποχής, αλλά και στην κοινωνική και πολιτική ανωμαλία που είχε προέλθει απο το ίδιο το κατεστημένο.
    Και εδώ ακριβώς είναι που στεκόμαστε. Εδώ που θα σταθεί και ο ιστορικός του μέλλοντος, απαλλαγμένος απο πάθη και ιδεολογικές προκαταλήψεις. Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός τόσο μεγάλου στρατιωτικού εγχειρήματος και μάλιστα εντός τεραστίων αστικών κέντρων (με επίκεντρο την Αθήνα) αναίμακτα ουσιαστικά, θα είναι ίσως το πρώτο χαρακτηριστικό που θα παραμείνει και θα πλαισιώσει την αναφορά του συγκεκριμένου γεγονότος.

    Αυτή είναι η αλήθεια. Και σε όποιον αρέσει. Ξέρουμε ότι δεν αρέσει σε αρκετούς, αλλά ξέρουμε χιλιάδες ακόμα, πολλές χιλιάδες, με διαφορετικές πολιτικές αντιλήψεις, που παρακάμπτουν τη στέρηση της πολιτικής ελευθερίας, που όντως επέβαλλε το καθεστώς της 21ης Απριλίου, και συχνά πυκνά βάζουν στο στόμα τους μια φράση που μπορεί καθένας ν’ ακούσει παντού...

    “Που ‘σαι ρε Παπαδόπουλε!”.

    Ή μήπως λέμε ψέματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αν ψάχνουμε για ήρωες, ο Παπαδόπουλος ήταν ήρωας, ο Παττακός ήταν ήρωας, ο Μακαρέζος ήταν ήρωας, και όλοι οι άλλοι που μαζί τους έβαλαν μπρος τα στήθια τους και πήραν την Ελλάδα στην πλάτη τους, την κυβέρνησαν πανάξια για 7 χρόνια και μας χάρισαν αξέχαστες μέρες. Σήμερα, τασα χρόνια μετά, ζούμε μιά αθλιότητα άνευ προηγουμένου, με την Ελλάδα ανάσκελα στο καναβάτσο και επάνω της να ασελγούν όλα τα αποβράσματα της υδρογείου. Μακάρι να σηκωνόταν ο Παπαδόπουλος από τον τάφο και να ξανάπαιρνε την Ελλάδα στην πλάτη του. Μακάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. AN ΔΕΝ ΚΡΟΤΑΛΙΣΟΥΝ ΟΙ ΕΡΠΥΣΤΡΙΕΣ ΤΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΙΑ ΑΥΓΗ ΞΑΝΑ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και επειδη εισαι και δειλος , οπως ολοι οι φασιστες , θεωρεις το καταπτυστο κειμενο αλλη αποψη.
    Δηλαδη η δικη σου, ποια ειναι ?
    Δες μας την λες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκμεταλλευεσαι Γιαννιωτη την Δημοκρατια, και αναρτας, κειμενα που βρισκονται κοντα στην γραμμη της νομιμοτητας αν δεν την υπερβαινουν.
    Σιγουρα εχουν υπερβει την γραμμή
    της γελοιοτητας.
    Το οτι ησουν δεξιος , ηταν φανερο από την πρωτη στιγμή. Και φυσικα ηταν δικαιωμα σου.
    Αλλα και νοσταλγος των αλητων της
    Χουντας, των ανθρωποειδων που παρεδωσαν την Μιση Κυπρο, την αλλη μιση δεν προλαβαν, στους Τουρκους
    αυτο ομολογω πως δεν το περιμενα.
    Κ Ρ Ι Μ Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Α, και μη μου πεις πως απλως δημοσιευεις τις αποψεις καποιου
    ΙΑΣΩΝΑ, γιατι τοτε πια νομιζεις πως ολοι οι αναγνωστες σου, ειναι ηλιθιοι.Δεν ειναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δεκάδες καταστηματάρχες καταστράφηκαν σε δύο μέρες, εκατοντάδες εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους, ενώ οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό θα περάσουν μαύρο καλοκαίρι, αφού τα τρομερά γεγονότα που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή σε όλη τη χώρα , θα αποτρέψουν τους ξένους να μας επισκεφθούν.
    Όλοι αυτοί θα μνημονεύουν τον δικτάτορα και θα λένε: "Πού είσαι Γιώργο Παπαδόπουλε....!"
    Θυμούνται το τανκ που εισέβαλε στο Πολυτεχνείο και αμέσως λύθηκε το πρόβλημα. Μακάρι και τώρα να βρεθεί κάποιος επιλοχίας να μας σώσει από τους πλιατσικολόγους κουκουλοφόρους, που είναι τα τσιράκια του Αλαβάνου, ο οποίος είναι το καρκίνωμα των καρκινωμάτων της πολιτικής ζωής του τόπου.

    Ο ανίκανος πρωθυπουργός μας, περιμένει να ξεθυμάνει η κατάσταση, χωρίς να μπορεί να μιμιθεί τον φίλο του τον Σαρκοζί, που στις ανάλογες ταραχές του Παρισιού έδειξε την πυγμή του καταστέλλοντας την εξέγερση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σε μερικές μέρες θα θυμηθούμε την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967 όπου μια ομάδα αξιωματικών είχε το θάρρος να σταματήσει τους πολιτικούς να προσπαθούν να καταστρέψουν την Ελλάδα για προσωπικά τους οφέλη. Τότε η Ελλάδα με τη διακυβέρνηση τιμίων αξιωματικών και εντίμων ανθρώπων, συνήλθε προσωρινά. Τώρα όμως;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. P.O. Box 859 Times Square Station, New York, NY 10108 ñ Tel.: (646)
    473-2275

    Πριν ακριβώς από χρόνια, όπως γνωρίζουµε εµείς οι µεγαλύτεροι που
    ζήσαµε τις καταστάσεις της επο-
    χής εκείνης, ο ελληνικός λαός ζητούσε ένα λοχία να σταµατήσει την
    αταξία και το χάος, να βάλει τάξη στη
    διαφθορά, στο ρουσφέτι, στην κοµµατική κυριαρχία.

    Η επέµβαση των Ενόπλων ∆υνάµεων και η ανατροπή
    της κυβέρνησης Κανελλόπουλου σκοπό είχαν την αποφυγή της εφαρµογής του
    τέταρτου κοµουνιστικού γύρου και της µεγάλης αιµατοχυσίας που θα
    ακολουθούσε συγχρόνως την επαναφορά της ησυχίας, της ειρήνευσης του
    λαού µας και της πραγµατικής κοινοβουλευτικής διακυβέρνησης της χώρας
    µας.

    Χαιρετούµε την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967 και γονατίζουµε εις
    τους θανόντες που έπεσαν υπέρ του αγαθού της ελευθερίας της πατρίδος
    µας. Το 1974 ο Κωνσταντίνος Καραµανλής, µε την επιστροφή του στην
    Ελλάδα, µολονότι ορκίστηκε στο Σύνταγµα του 1968, εντούτοις έκανε
    νόµιµο και αναγνώρισε το Kοµµουνιστικό Kόµµα και καταδίκασε τους
    πρωτεργάτες της Επαναστά-
    σεως, η οποία έχει αναγνωριστεί από όλα τα κράτη και τις µεγάλες
    δυνάµεις της Γης. Αντί να τους εκφραστεί ευγνωµοσύνη, εκείνοι που
    εργάστηκαν να επαναφέρουν την ηρεµία στο τόπο µας είναι ακόµη
    φυλακισµένοι στις φυλακές Κορυδαλλού. Αλλοι πάλι είναι αναγκασµένοι
    κάθε µήνα να δίνουν το «παρών» στις Αρχές.
    Εµείς ζητούµε, χάριν του δηµοκρατικού µας πολιτεύµατος, τη δικαίωση
    και την αποκατάστασή τους από ανθρωπιστικής ακόµη απόψεως. Εφόσον
    είναι πλέον γέροντες και ασθενείς, νοµίζουµε ότι πρέπει να
    αποκατασταθούν µε αξιοπρέπεια.

    Με λύπη µας βλέπουµε ότι και σήµερα στη φίλτατη πατρίδα τα πράγµατα
    οδεύουν στην προ της
    21ης Απριλίου 1967 εποχή. Υποφέρει η Παιδεία, δεν υπάρχει ασφάλεια,
    οι αγρότες υποφέρουν, η επαρχία απροστάτευτη και αποθαρρύνει την
    επιστροφή ακόµη και την επίσκεψη πολλών από τους οµογενείς.

    Η προσφορά της 21ης Απριλίου 1967 ας είναι στη σκέψη του κάθε Ελληνα.
    Ζήτω οι Ενοπλες ∆υνάµεις, ζήτω το Εθνος, ζήτω ο απανταχού Ελληνισµός,
    ζήτω η αιωνία Ελλάς.

    Για την Λαμπρι επέτειο της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου 1967

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΖΗΤΩ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΗΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ! ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ! ΑΧΡΗΣΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ! ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΜΑΣ ΚΟΜΑΤΙΑΖΟΥΝ! ΒΓΗΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟΚΟΚΚΙΝΟΜΠΛΕ ΜΑΝΤΡΙ ΣΑΣ! ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προς τον ανώνυμο φίλο που του διέγραψα δύο σχόλια:
    ------------------------
    Μη θεωρείς ως "παλικαριά", το γεγονός ότι μπαίνεις σε ελεύθερα σχόλια και γράφεις αυτά που γράφεις, και τα οποία βέβαια δεν σε τιμάνε καθόλου.
    Το να έχεις οποιαδήποτε πολιτική ή άλλη άποψη, αυτό είναι δικαίωμά σου.
    Το να σέβεσαι όμως και τις απόψεις των άλλων, αυτό είναι υποχρέωσή σου.
    Τέλος, αν το συγκεκριμένο blog θεωρείς πως δεν σε εκφράζει, μπορείς να επισκεφθείς άλλους πιο "συμβατούς" με τις απόψεις σου διαδικτυακούς χώρους.

    Φιλικά.
    gianniotis.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή