Σάββατο 4 Απριλίου 2009

Ποινές κάθειρξης σε δύο υπαλλήλους του ΟΑΣΘ...


Ποινές κάθειρξης πέντε και οκτώ ετών αντίστοιχα επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης σε δύο υπαλλήλους του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) - έναν άνδρα και μία γυναίκα - που κατηγορούνταν ότι είχαν οργανώσει - πριν από 10 χρόνια - «κομπίνα», ύψους σχεδόν ενός εκατομμυρίου ευρώ, με τη διάθεση των μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών του Οργανισμού.
Το δικαστήριο τούς έκρινε ένοχους κατά περίπτωση για υπεξαίρεση στην υπηρεσία και για άμεση συνέργεια στην εν λόγω πράξη.
Πρόκειται για τον τότε υπεύθυνο της αποθήκης εισιτηρίων και διακίνησης μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΘ και μία υπάλληλο στον τομέα πώλησης των καρτών.
Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στις κάρτες που παραλάμβανε ο πρώτος κατηγορούμενος από το τυπογραφείο και εν συνεχεία παρέδιδε προς πώληση στα διάφορα εκδοτήρια του ΟΑΣΘ, ήταν κι ένας απροσδιόριστος αριθμός που νωρίτερα είχε φροντίσει να μην καταχωρήθούν στα ειδικά βιβλία του Οργανισμού.
Αυτές τις αχρέωτες κάρτες τις προόριζε για τη συγκατηγορούμενή του, η οποία τις διέθετε προς πώληση στο επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης, παρακρατώντας το καταβληθέν αντίτιμο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου