Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Α. Τσίπρας: "Έχουμε άποψη για όλα"


Επίθεση στο δικομματικό πολιτικό σύστημα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας, από την Πορτογαλία όπου βρέθηκε για τον εορτασμό της 35ης επετείου της "Επανάστασης των Γαρυφάλλων".
"...Σήμερα διαπιστώνουμε ότι το πολιτικό μας σύστημα αδυνατεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και τις ελπίδες που γέννησε η μεταπολίτευση και οι αγώνες του λαού και της νεολαίας..." τόνισε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας ότι την αποτυχία αυτή τη σηματοδοτούν "η διαφθορά και η διαπλοκή, η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων".
Μιλώντας για το Σύμφωνο Σταθερότητας και την Στρατηγική της Λισσαβόνας ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για "γύψο" που χαρακτηρίζει όχι την δικτατορία των συνταγματαρχών αλλά την "δικτατορία των χρηματαγορών και των τραπεζών".
Όπως, όμως, τόνισε "...η σύγχρονη ιστορία των λαών της Ευρώπης, όπως το παράδειγμα της επανάστασης στην Πορτογαλία, μάς διδάσκει ότι δεν υπάρχουν νομοτέλειες, ότι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν. Τώρα είναι η ώρα ν' αλλάξουμε τα πράγματα. Τώρα είναι η ώρα της λαϊκής συμμετοχής. Για μια νέα μεταπολίτευση από τα κάτω..." κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

1 comments: