Δευτέρα 20 Απριλίου 2009

Μεγάλη εθνική επιτυχία της ΟΝΝΕΔ


Η ΟΝΝΕΔ ύψωσε τείχος στις γερμανικές επιθυμίες και με συντονισμένες ενέργειες απέτρεψε την επιθυμία της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας να αναγνωρισθεί ως "Μακεδονία" στη Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Η μεγάλη εθνική επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη, στο 7ο Εκλογικό Συνέδριο της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (YEPP).
Εκεί συζητήθηκε το αίτημα της νεολαίας του VMR-DPMNE (νεολαία του κόμματος του πρωθυπουργού των Σκοπίων Νίκολα Γκρουέφσκι) να καταστεί πλήρες μέλος του οργανισμού.
Στο κείμενο που συνόδευε την αίτηση, η νεολαία των Σκοπίων ενημέρωνε τις χώρες μέλη, ότι προέρχεται από τη χώρα "Μακεδονία" και όχι την πΓΔΜ.
Η ΟΝΝΕΔ, αστραπιαία αντέδρασε και ζήτησε τη χωρίς όρους απόρριψη της αίτησης.
Το θέμα τέθηκε σε ανοικτή ψηφοφορία όπου και απορρίφθηκε.
Υπήρξε ένσταση της γερμανικής αποστολής του JUNGE UNION (νεολαία του CDU του κόμματος της καγκελάριου Άνγκελας Μέρκελ).
Το θέμα επανετέθη σε μυστική ψηφοφορία, όπου και πάλι απορρίφθηκε η αίτηση των Σκοπιανών με μεγαλύτερη αυτή τη φορά πλειοψηφία και η νεολαία του VMR θα μπορέσει να υποβάλει ξανά αίτηση μετά από δύο χρόνια.
Η κίνηση, αυτή, όμως, στοίχισε στον Γιάννη Σμυρλή.
Ο πρώτος εκλεγμένος Έλληνας πρόεδρος της ισχυρότερης πολιτικής νεολαίας στην Ε.Ε. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, αφού η ψηφοφορία έγινε αμέσως μετά με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

1 comments:

  1. Βρε τι κρίμα που ο κ. Σμυρλής δεν μπόρεσε να επανεκλεγεί! Γιαυτό βρέχει σήμερα; Τόσο καιρό από την πανίσχυρη θέση του δεν μπόρεσε να πείσει τη Μέρκελ να μη λέει τους Σκοπιανούς Μακεδόνες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή