Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Πανελλαδική συγκέντρωση σκληρού ελιτίστικου πυρήνα ΟΝΝΕΔ-ΝΔ.


Γράφει ο Αυτόπτης Μάρτυρας

Ηχηρό μήνυμα προς εσωκομματικούς παραλήπτες, εκκολαπτόμενους νεοδελφίνους και ιδιαίτερα στο μητσοτακικό μπλόκ, έστειλε την Δευτέρα 30 Μαρτίου, συγκέντρωση ομάδας Καραμανλικών και του σκληρού ελιτίστικου ηγετικού πυρήνα της ΟΝΝΕΔ της περιόδου 1974-1985.

Αφορμή της συγκέντρωσης στο ξενοδοχείο Κάραβελ ήταν η τιμητική εκδήλωση για τον Δημήτρη Τσιγκούνη τεως Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ την περίοδο 1978-1982, και δήμαρχο Λεωνιδίου Αρκαδίας τα τελευταία 24 χρόνια.

Περίπου χίλια άτομα συμμετείχαν στην εκδήλωση, υπουργοί και βουλευτές προερχόμενοι από την ΟΝΝΕΔ και την ΔΑΠ, γενικοί γραμματείς περιφερειών και υπουργείων, πρόεδροι και μέλη διοικήσεων οργανισμών, ενεργά κυβερνητικά, κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη, καθώς και πολλά στελέχη της ΟΝΝΕΔ-ΝΔ την περίοδο εκείνη, που σήμερα βρίσκονται σε κομματική αδράνεια ή απραξία, και δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην αγορά. Προέρχονταν απ’ όλη την Ελλάδα, κάλυψαν οι ίδιοι τα έξοδα τους όπως δήλωναν, και φαίνεται ότι είχε προηγηθεί έντονη κινητοποίηση.

Σε βιντεο προβολή που προηγήθηκε των ομιλιών του Αδρέα Ρίζου, Γιώργου Παπανικολάου, και Δημήτρη Τσιγκούνη, υπήρχαν μόνο στιγμιότυπα της ιστορίας της ΟΝΝΕΔ-ΔΑΠ από την ίδρυση τους ως το τέλος του 1981, ενω δεν υπήρχε καμμιά αναφορά στον επίτιμο Πρόεδρο της ΝΔ και την θυγατέρα του Ντόρα Μπακογιάννη.

Στους συμμετέχοντες ζητήθηκε η καταγραφή των προσωπικών τους στοιχείων για δημιουργία και ενημέρωση «αρχείου» για επικοινωνία, και «για μελλοντικές εκδηλώσεις».

Τα ονόματα των διοργανωτών της εκδήλωσης όπως ανακοινώθηκαν παραπέμπουν στις εποχές του σκληρού πυρήνα της Καραμανλικής δεξιάς, του έντονου αντιμητσοτακισμού στην συνέχεια, και σε σημερινούς φίλους του Προέδρου της ΝΔ αλλά και του Αντώνη Σαμαρά, που συμμετείχε και έγινε δεκτός με ιδιαίτερο ενθουσιασμό.

Ο πρωθυπουργός και Πρόεδρος της ΝΔ Κ. Καραμανλής ενώ είχε επισήμως προσκληθεί, δεν προσήλθε, ούτε και έστειλε χαιρετισμό, ενώ παρόντες ήταν πρόσωπα του περιβάλλοντος του, οι Λευτ. Ζαγορίτης, Διον. Ζακυνθηνός, Κ. Σταικούρας, Μεν. Δασκαλάκης.

Κάποιοι από τους διοργανωτές της εκδήλωσης σχολιάζοντας την απουσία του Προέδρου της ΝΔ, την χρέωναν σε εισηγήσεις των παρισταμένων συνεργατών του, αλλά και καταλόγιζαν στον Πρόεδρο της ΝΔ λάθος επιλογή να είναι απών από ένα πολυάριθμο ακροατήριο φίλων του και συμμαχητών του, διαμορφωτών της κοινής γνώμης, που τον στηρίζει πιστά μέχρι σήμερα, που δεν ζητά ανταλλάγματα, και ιδαίτερα τώρα που το ζητούμενο είναι η συσπείρωση της βάσης της ΝΔ.

"...Είναι παράλογο να τρέχουνε τον πρόεδρο στην Ζάκυνθο, να ξοδεύουνε, για τρία λεπτά προβολής στην τηλεόραση κι αυτά λειψά, και να μην τον αφήνουνε να έρθει εδώ, που και περισσότεροι είμαστε, και δεν στοιχίζει κάτι η εκδήλωση για την ΝΔ, και θα απευθυνόταν ο πρόεδρος σε φίλους του επιτυχημένα και καταξιωμένα στελέχη πρώτης γραμμής που έχουν να προσφέρουν...", έλεγαν σε πηγαδάκι στελέχη της ΝΔ, καταλογίζοντας ευθύνες στο περιβάλλον του Κ. Καραμανλή για την απουσία του.

Στον προθάλαμο της αίθουσας μετά την ομιλία του Δημ. Τσιγκούνη, σχηματίσθηκαν πολλά πηγαδάκια και κυριάρχησαν οι αναφορές για τα τεκταινόμενα στο εσωτερικό της ΝΔ, και για την κυβερνητική πολιτική, ενώ διατυπώθηκε σκληρή κριτική για την σημερινή κατάσταση σε συγκεκριμμένους υπουργούς και σε κομματικά στελέχη όπως Σουφλιά, Παυλόπουλο, Μπακογιάννη, Ζαγορίτη.

Ο τιμώμενος Δημ. Τσιγκούνης στην ομιλία του, που θα μπορούσε να έχει θέμα «Ηθική στην Πολιτική» υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής και της προσωπικότητας του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, αναφέρθηκε στην «ελλειματική επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης» , «στην κυριαρχία της αριστεράς και της αντιπολίτευσης στον χώρο των δημοσιογράφων και των ΜΜΕ», ενώ έκανε σαφείς αναφορές στην διαπλοκή και την διαφθορά, υπό το παγερό χαμόγελο του παρισταμένου τ. Υπουργού Γ. Βουλγαράκη, που αντιμετώπισε κλίμα αδιαφορίας και ψυχρότητας από τους παρισταμένους.

Ο Αυτόπτης Μάρτυρας

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου