Πέμπτη 2 Απριλίου 2009

Διάθεση για εθνική συμφιλίωση, λέει ότι έχει ο Χριστόφιας.


Με δοξολογίες και εκδηλώσεις τιμήθηκε και χθες η επέτειος της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ.
"...Η κουτσουρεμένη ανεξαρτησία δεν λειτούργησε, γιατί υπήρξαν επίορκοι εκείνου του αγώνα, που μαζί με τη χούντα κουβάλησαν την Τουρκία στην Κύπρο και, πιστεύοντας προσωρινά, τούρκεψαν ένα μέρος της πατρίδας μας...", είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την πανηγυρική δοξολογία για την 1η Απριλίου, στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Λευκωσία.
Επίσης, ο πρόεδρος Χριστόφιας απηύθυνε έκκληση "...να τερματιστούν οι κατά φαντασία προθέσεις αυτής της κυβέρνησης να διαστρεβλώσει γεγονότα και να παραχαράξει την ιστορική αλήθεια..."
Σημείωσε δε ότι το γεγονός ότι παρευρέθηκε στη δοξολογία ως πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και στο παρελθόν ως πρόεδρος της Βουλής και ως γ.γ. του ΑΚΕΛ, δείχνει διάθεση για εθνική συμφιλίωση.
"...Αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την τουρκική αδιαλλαξία και τον επεκτατισμό τουρκικών κύκλων, πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Διαφορετικά, θα λέμε μεγάλα λόγια και θα κλαίμε πάνω σε ερείπια...", συμπλήρωσε, τονίζοντας αποφασιστικά:
"...Πρέπει να την αναστρέψουμε και να την τερματίσουμε [τη διαδικασία εκτουρκισμού του τόπου μας]. Και θα την τερματίσουμε με μια αξιοπρεπή λύση, στηριγμένη σε αρχές..."
http://www.ellinikiafipnisis.blogspot.com/

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου