Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Ο "Ιεροεξεταστής" του ΣΥΡΙΖΑ, διδάσκει ...δίκαιο.!



Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η υπόθεση Παυλίδη δεν πρέπει να κλείσει και άσκησε κριτική στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τη μη προσκόμιση στη Βουλή του φακέλου για την υπόθεση Βατοπεδίου.
Κοινός παρονομαστής κατά τη συζήτηση στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Παυλίδη είναι, ότι τα στοιχεία δεν επιτρέπουν να κλείσει ο φάκελος και πρέπει να προχωρήσει η ποινική δίωξη κατά του κ. Παυλίδη, δήλωσε ο Αλέκος Αλαβάνος αμέσως μετά τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας.

  • Ο κ. Αλαβάνος άσκησε σφοδρή κριτική στη δικαιοσύνη για την απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Σανιδά, να μη στείλει στη Βουλή το φάκελο για την υπόθεση Βατοπεδίου, αλλά και στα δυο μεγάλα κόμματα για το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
  • Ο κ. Αλαβάνος είπε ακόμη για την υπόθεση του κ. Παυλίδη, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα άκουσε τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή κ. Τσούκαλη και διατύπωσε την εκτίμηση, ότι δεν πρέπει να κλείσει η υπόθεση αυτή.
  • Ο κ. Αλαβάνος διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει κομματική γραμμή για το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές στη μυστική ψηφοφορία, που θα γίνει για την παραπομπή ή όχι του κ. Παυλίδη.
  • Ο κ. Αλαβάνος περιγράφοντας το κλίμα που επικρατεί στη χώρα έκανε λόγο για σήψη, ενώ όπως είπε, ταυτόχρονα ανώτατοι δικαστικοί κάνουν πολιτική και πολιτικοί κάνουν τους δικαστές.
  • Ο κ. Αλαβάνος κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για τις διατάξεις σχετικά με αδικήματα υπουργών, που όπως είπε, είναι μοναδικές στην Ευρώπη και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα συζητήσει με συνταγματολόγους και θα εξετάσει διεθνείς συνθήκες, ώστε να προχωρήσει άμεσα η αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών.
  • Ο κ. Αλαβάνος ανακοίνωσε, ότι η κοινοβουλευτική ομάδα θα αρχίσει διαβουλεύσεις με στόχο, την κατάθεση σχεδίου νόμου για την αλλαγή του καθεστώτος στη ναυσιπλοΐα.
  • Ο κ. Αλαβάνος σχετικά με τη στάση του κ. Σανιδά στην υπόθεση του Βατοπεδίου, είπε ότι δεν έχουν δικαίωμα ανώτεροι δικαστικοί να κάνουν πολιτική και ο κ. Σανιδάς κάνει πολιτική.

_______________________________

Κύριε Κουβέλη, ως αξιοπρεπής και έντιμος πολιτικός, αλλά και ως γνώστης της νομικής επιστήμης κυρίως, πως μπορείτε και ...συνυπάρχετε μαζί του;

3 comments:

  1. Καλά ρε Γιαννιώτη
    Δεν σε ενοχλούν τα λαμόγια της ΝΔ και σε ενοχλεί ο Αλαβάνος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάντα κάποιος που ενορχηστρώνει αντιδημοκρατικές επιθέσεις ενάντια σε αθώο κόσμο και υιοθετεί αντεθνικά παραληρήματα θα μας ενοχλεί παραπάνω από οποιοδήποτε λαμόγιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. DIAMARTYROMAI ENTONA! DEN EINAI IEREXETASTHS, RABBINOS EINAI!

    ΑπάντησηΔιαγραφή