Πέμπτη 23 Απριλίου 2009

Σε ρόλο "κριτή" της δικαιοσύνης ο Γιάννης Ραγκούσης.


Βαρύτατο θεσμικό ατόπημα, χαρακτήρισε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας τη δήλωση του γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση, που έκανε την Τετάρτη σε τηλεοπτικό δελτίο, ότι προβλέπονται νέες παραιτήσεις εισαγγελέων εάν δεν έρθει ο φάκελος του Βατοπεδίου στη Βουλή.

Σε ανακοίνωσή του, ο κ. Δένδιας αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αυτό σημαίνει είτε προτροπή, είτε απειλή, ζητώντας παράλληλα απόσταση από τη Δικαιοσύνη και σεβασμό.

"...Ομολογώ ότι με ιδιαίτερη έκπληξη άκουσα το ΠΑΣΟΚ, δια του Γραμματέα του Εθνικού του Συμβουλίου, να προαναγγέλλει χθες το βράδυ παραιτήσεις εισαγγελικών λειτουργών. Εδώ πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Αυτό σημαίνει μόνο δυο πράγματα: είτε προτροπή είτε απειλή. Και στις δυο περιπτώσεις είναι βαρύτατο θεσμικό ατόπημα και είναι το δεύτερο μετά τη γνωστή επιστολή Ρέππα. Παρακαλώ και πάλι: προσοχή στη Δικαιοσύνη, απόσταση από τη Δικαιοσύνη, σεβασμό στη Δικαιοσύνη..." αναφέρει η ανακοίνωση του κ. Δένδια.

Στο μεταξύ, η δικογραφία για το Βατοπέδι επιστρέφει στην Εισαγγελία Εφετών για να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά ιδιωτών.

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γιώργος Σανιδάς, διαπιστώνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες πολιτικών προσώπων και γι' αυτό δεν αποστέλλει τη δικογραφία στη Βουλή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου