Παρασκευή 3 Απριλίου 2009

Γέμισε η Χώρα ...ψώρα.!


Τους κατά καιρούς εμφανιζόμενους "ήρωες" και "προοδευτικούς άνδρες" στη χώρα μας, δεν πρέπει να τους ξεχνάμε ποτέ.
Τους έχει ανάγκη η Χώρα.
Είναι απαραίτητοι για τον τόπο μας.
Ποιός θα μαθαίνει στα παιδιά μας ...Εθνική Ιστορία;
Ένας εξ αυτών, είναι και ο αριστερά εικονιζόμενος.
"Ακούει" στο όνομα Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Σπουδαγμένος κατά τα άλλα, απόφοιτος της Νομικής του ΑΠΘ - επί εποχής μη καταλήψεων - και από το ...1975 "δραστήριο" μέλος του οικολογικού κινήματος στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.(!!!)
Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1958 από μητέρα Ανατολικοθρακιώτισσα και πατέρα Δυτικομακεδόνα και ζει στη Θεσσαλονίκη από το 1961.
Τώρα εξηγείται το γιατί ο κ. Τρεμόπουλος, υπεραμύνεται της τιμής, της ...υπόληψης, αλλά και της Ιστορικής ...υεστεροφημίας του ..."συμπατριώτη" μας - ναι, δεν κάνουμε λάθος - κ. Ατατούρκ.!!!
Και ψάξε - ψάξε, όλο και κάτι θα βρίσκουμε για τους ..."επιφανείς" αυτούς άνδρες.
Και βρήκαμε.!!!
Ο εν λόγω λοιπόν, την 08.02.2007 - ως επικεφαλής των οικολόγων -, κατά την συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης έκανε μια "Εθνική" πρόταση προς τον προεδρεύοντα, αλλά και προς τα υπόλοιπα μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου, μέσα στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων.
Κατά την άποψή (!!!) του, ζήτηση το ..."αυτονόητο".
"...Η Θεσσαλονίκη θα έπρεπε να έχει τιμήσει τον Κεμάλ Ατατούρκ, γιατί είναι παιδί της πόλης..."
Η ...πρόταση αυτή έγινε για ...εκδίκηση προς το πρόσωπο του κ. Ψωμιάδη, ο οποίος ως Νομάρχης Θεσσαλονίκης πρότεινε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο να σταλεί ψήφισμα στην τότε Υπουργό Παιδείας, σχετικά με το βιβλίο Ιστορίας της ΣΤ' Δημοτικού, το οποίο κατά γενική ομολογία είχε χαρακτηρισθεί ως "επικίνδυνο".
Περιττό να σας πω ότι η "Εθνική" αυτή πρόταση του κ. Τρεμόπουλου, άναψε φωτιές και κόντεψε να ...γκρεμίσει την αίθουσα συνεδριάσεων.
Η νομαρχιακή σύμβουλος του συνδυασμού Ψωμιάδη, Ανθή Πορφυριάδου, εξανέστη και κατήγγειλε τον κ. Τρεμόπουλο για την "αντεθνική του στάση".
Από τους άλλους άκουσε χειρότερα, αλλά για λόγους ευπρέπειας και σεβασμού προς τους αναγνώστες, δεν μπορούμε να τα ...αναπαράγουμε.
Η επικεφαλής της αντιπολίτευσης Βούλα Πατουλίδου σημείωσε: "...Τόσο απλά δοσμένα, μεγάλες αλήθειες για τη γενοκτονία των Ποντίων, την τεκμηριωμένη με επίσημα έγγραφα και ντοκουμέντα, που ο καθένας μας μπορεί να αναγνώσει στους 15 τόμους καταγεγραμμένης ιστορίας των Ποντίων από τον καθηγητή Κώστα Φωτιάδη. Κι όμως αυτή τη σπαρακτική αλήθεια πολλοί τολμούν να την αγνοούν...
Και χειρότερα:
...Τολμούν και προτείνουν να τιμηθεί ο γενοκτόνος Κεμάλ Ατατούρκ επειδή γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Δηλαδή και το Μπράουνάου της Αυστρίας, γενέτειρα του Χίτλερ, θα έπρεπε με την ίδια λογική να τον τιμά; Οι οπαδοί - βλέπε Τρεμόπουλος - αυτής της λύσης της ανιστορισίας, ποιους σκοπούς εξυπηρετούν τελικά;..."
Τη σκυτάλη πήρε η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος:
"...Εάν οι ανιστόρητες αυτές απόψεις, δεν είναι προϊόν ασύγγνωστης άγνοιας και επιπόλαιης επίδειξης δήθεν προοδευτικού πνεύματος, τότε αποτελούν ενσυνείδητη εκδήλωση ασέβειας στη μνήμη των 353 χιλιάδων θυμάτων των Ελλήνων του Πόντου..."
-------------------------------
Τελικά από ποιούς κινδυνεύουμε σε τούτη τη χώρα;
Από τους ...ντόπιους ή από τους ...άλλους;
"Τάδε έφη" η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ στις 09/02/2007.
Α.Μ.

1 comments:

  1. Αυτός με τα οικολογικά καπρίτσια του, έβγαλε τον καρκίνο της Νατάσσας Γερασιμίδου. Τι να λέμε τώρα για το άτομο αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή