Σάββατο 11 Απριλίου 2009

Συζήτηση για τα Blogs ζητά ο Δένδιας...


Υπέρ μίας δημόσιας συζήτησης και διαβούλευσης για το ζήτημα της θέσπισης νομοθετικών διατάξεων, σχετικών με την εξύβριση και τη συκοφαντική δυσφήμηση μέσω του Διαδικτύου, τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Δένδιας, κατά την ομιλία του σε συνέδριο με θέμα "Παράνομη Διακίνηση και Εμπορία Ανθρώπων και Ηλεκτρονικό Έγκλημα".
Το Συνέδριο, που πραγματοποιείται στην Καλλιθέα Κασσάνδρας Χαλκιδικής, συνδιοργανώνουν η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων Ελλάδος και ο Διεθνής Οργανισμός Μεταναστεύσεως (Αποστολή Ελλάδος), με την υποστήριξη της ΥΔΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών.
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως είπε ο κ.Δένδιας, προβληματίζεται ως προς το θέμα αυτό, καθώς "...από τη μία πλευρά, η Πολιτεία οφείλει να προστατεύει τους πολίτες της από ανώνυμους και πολλές φορές προδήλως αβάσιμους συκοφαντικούς ισχυρισμούς...", ενώ από την άλλη πλευρά "...είναι γνωστό ότι στο Διαδίκτυο (Internet) κυριαρχεί η ελευθερία εκφράσεως, στην πιο απόλυτη μορφή της..."
Ο υπουργός επισήμανε ότι πρέπει να γίνει στάθμιση και τελικώς να συνταιριαστεί το αγαθό της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και η ανάγκη για προστασία της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη.
"...Θεωρούμε, επίσης, αναγκαία τη γνωμοδότηση για τα ανωτέρω ζητήματα της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και του Συνηγόρου του Πολίτη...", πρόσθεσε.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στο ζήτημα της παράνομης διακίνησης και εμπορίας των ανθρώπων ο κ.Δένδιας διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα έχει υιοθετήσει τη μεγαλύτερη δυνατή αυστηρότητα από τη πλευρά του Ποινικού Δικαίου για τα συγκεκριμένα εγκλήματα.
ΑΠΕ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου