Παρασκευή 24 Απριλίου 2009

Το φάντασμα της Siemens πλανάται στο ΠΑΣΟΚ


Στην αντεπίθεση ετοιμάζεται να περάσει η κυβέρνηση στο μέτωπο της Siemens.
Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι κορυφαίος υπουργός έλεγε στον ΕΤ ότι:
"...πρόκειται για πολύ μεγάλο σκάνδαλο, μπροστά στο οποίο η υπόθεση Παυλίδη μοιάζει με παρωνυχίδα, παρ' ότι μέχρι σήμερα έχει υπάρξει μια τουλάχιστον επίσημη παραδοχή για χρήματα που διοχετεύθηκαν στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ η έρευνα συνεχίζεται..."
Κρίσιμο για τη διερεύνηση της πολύκροτης υπόθεσης αναμένεται ότι θα είναι το αμέσως επόμενο διάστημα. Κι αυτό γιατί σε τρεις εβδομάδες από τώρα και συγκεκριμένα στις 12 Μαΐου οι επτά πρώτοι κατηγορούμενοι -βασικοί πρωταγωνιστές της υπόθεσης - θα έχουν απολογηθεί, εκτός απροόπτου, για το σκάνδαλο ενώπιον του 2ου ειδικού ανακριτή κ. Νίκου Ζαγοριανού και θα έχει κριθεί η τύχη τους, αν δηλαδή θα οδηγηθούν προσωρινά κρατούμενοι στη φυλακή ή αν θα αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Ενα από τα πρόσωπα - κλειδιά της υπόθεσης, πάντως, και συγκεκριμένα ο κ. Μ. Χριστοφοράκος, πέρασε το τριήμερο του Πάσχα στο εξοχικό του, στην Τήνο, με παρέα φίλων του, δείχνοντας να μην είναι και ιδιαιτέρως ανήσυχος για την πορεία της υπόθεσης.
Ομως, οι έως τώρα καταθέσεις για "λαδώματα" κατά την κρίσιμη περίοδο 1997 – 2004 ρίχνουν βαριά τη σκιά τους πάνω από τα πρόσωπα τα οποία πρωταγωνίστησαν τότε, ενώ οι επίσημες αναφορές σε ονόματα, όπως αυτά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ κ. Τάσου Μαντέλη, αλλά και του πρώην "στρατηγού" του κόμματος κ. Θόδωρου Τσουκάτου, προδιαθέτουν για ένα πολύ θερμό καλοκαίρι.
Κι όλα αυτά, λίγο πριν από την ημερομηνία των ...ευρωεκλογών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου