Σάββατο 30 Μαΐου 2009

Παπαθεμελής εκτός ελέγχου, καπηλεύεται μέχρι και τον ήλιο της Βεργίνας

Εντός ορίων δεοντολογίας, δημοσιεύουμε αυτούσιο και χωρίς καμία παρέμβαση το email του φίλου Μ.Ε., εκφράζοντας βέβαια εκ προοιμίου την πλήρη αντίθεσή μας, στα όσα αναφέρει περί του κ. Παπαθεμελή.
Ειδικά του κ. Παπαθεμελή, που υπήρξε πρότυπο ηθικής και πολιτικής ευπρέπειας.!!!
______________________________
Ο Στέλιος Παπαθεμελής διετέλεσε αδιαλλείπτως βουλευτής από το 1974 έως το 2007. Πολιτεύθηκε με τέσσερα διαφορετικά κόμματα:

α. με την ΕΔΗΚ από το 1974 έως το 1981

β. με το ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως το 2004

γ. με την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ το 2004 και

δ. με την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, το προσωποπαγές του κόμμα του το 2007, με το οποίο και έλαβε 0,7 % στις εκλογές του 2007.

Σήμερα, στα εβδομηνταδύο του χρόνια, έχοντας χάσει τους περισσότερους οπαδούς και συνεργάτες του, επιχειρεί το τελικό σάλτο μορτάλε, συγκροτώντας με τον ακαθορίστου ιδεολογικού στίγματος (μείγμα εθνικισμού και κομμουνισμού) Ζουράρι το "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ", με σύμβολο τον ήλιο της Βέργινας -έλεος με την καπηλεία αυτού του κορυφαίου εθνικού συμβόλου - το οποίο κατήγγειλαν οι πραγματικές Μακεδονικές οργανώσεις ως ψηφοθηρική καπηλεία του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας.

Το χειρότερο όμως είναι ότι, όπως αναφέρεται στα περισσότερα πατριωτικά μπλόγκς, η ίδρυση στην Ελλάδα έστω και γραφικού - περιθωριακού "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ", θα δώσει στους Σκοπιανούς, Τούρκους και τους απανταχού ανθέλληνες το τεράστιο επιχείρημα: "...Ιδού, στην Ελλάδα δημιουργήθηκε μειονοτικό κόμμα της Μακεδονίας..."

Κι άντε μετά να ξεμπερδεύουμε.

Μ.Ε.

3 comments:

  1. Ίσως και να το κάνει όντως για ψηφοθηρικούς λόγους, δε θα ήταν η πρώτη φορά για κάποιον πολιτικό εξάλλου, και δεν είμαι σε θέση να το κρίνω, αλλά προσωπικά διαφωνώ με τη λογική ότι το Μακεδονικό Μέτωπο θα συνεπάγεται «μειονοτικό κόμμα» στα μάτια «συμμάχων». Από που κι ως που; Επειδή λέγεται Μακεδονικό; Σα να λέμε δηλαδή, ότι όποτε μιλάμε για οτιδήποτε το μακεδονικό αναφερόμαστε σε Σκοπιανούς! Κατ' εμέ πρόκειται για ηττοπαθή λογική χωρίς βάση. Θα πρέπει κάποια στιγμή να σταματήσει ο κόσμος να μιλά για Μακεδονία, και να φοβάται μήπως παρεξηγηθεί. Εξάλλου, δε χρειάζεται να ανησυχούμε για το τι θα πουν Σκοπιανοί και λοιποί, λες και είμαστε παιδάκια (ακόμη και αν δεν μπει στην Ευρωβουλή). Τέτοια «επιχειρήματα» χρησιμοποιούνται ελλείψει πραγματικών και ουδέποτε διαμορφώνουν γεγονότα και καταστάσεις. Σε τελική ανάλυση έχουν ακουστεί μεγαλύτερες ανοησίες ως επιχειρήματα, μεταξύ των οποίων και το ότι υπάρχουν 2,5 εκατομμύρια εθνικοί «Μακεδόνες» μειονοτικοί στην «Αιγιακή» Μακεδονία, με απόδειξη το ότι δηλώνουν ... Μακεδόνες.

    Επιπλέον, ένα κόμμα το οποίο προτίθεται (βάσει των θέσεών του) να προωθήσει και να υπερασπιστεί τα δικαιώματα της πραγματικής Μακεδονίας (... αυτής με το Άστρο της Βεργίνας) και του ελληνικού χαρακτήρα της, που αναγνωρίζει την ιστορική πραγματικότητα, κάθε άλλο παρά καπηλεύεται ένα τέτοιο χαρακτηριστικότατο για την περιοχή σύμβολο, που από μόνο του προωθεί την έννοια της Μακεδονίας. Για καπηλεία θα μιλούσαμε αν εκπροσωπούσε οτιδήποτε εκτός Μακεδονίας. Ίσως πρόκειται για υπερβολή η χρήση ενός διαχρονικού συμβόλου για πολιτικούς σκοπούς (εκτός και αν οι σκοποί είναι όντως υπερκομματικοί), αλλά σίγουρα όχι και καπήλευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ολα αυτα τα κομματα που αναφερονται και περασε ο παπαθεμελης μεταλαχθηκαν,αυτος οχι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχει δωσει εντολη ο καρατζαφερης να χτυπανε Τρεμοπουλο,παπαθεμελη και χρυση αυγη γιατί του κοβουν ψήφους.
    Και αντε να πω εντάξει για τον τρεμοπουλο, άντε να συμφωνησω και για την χρυση αυγή αλλά ο παπαθεμελής ρε παιδιά δεν έχει πειράξει κανέναν. και αν ποτέ φτιάχναμε μια λίστα με τους 5 πιο τίμιους βουλευτές που έχουν περάσει θα ήταν σίγουρ μέσα. αυτό βρήκατε να χτυπήσετε; αν δεν σς κανει μην τον ψηφιζετε αλλά το να τον σπιλώνετε είναι ότι χειρότερο

    ΑπάντησηΔιαγραφή