Τετάρτη 13 Μαΐου 2009

Αντίο δάσκαλε


Σήμερα Τετάρτη στις 4 το απόγευμα, από το νεκροταφείο Αμαρουσίου, κηδεύεται ο κορυφαίος καραγκιοζοπαίχτης και δάσκαλος, Ευγένιος Σπαθάρης, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.
Η σωρός του θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο Σπαθάρειο Μουσείο, από τις 10 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.
Η κηδεία θα γίνει δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αμαρουσίου.
"...Με το ταλέντο και το μεράκι του ο Ευγένιος Σπαθάρης κατάφερε όχι μόνο να το κρατήσει ζωντανό και επίκαιρο το Θέατρο Σκιών, αλλά να το κάνει γνωστό σ΄ ολόκληρο τον κόσμο...", δήλωσε ο πρωθυπουργός.
"...Η απώλεια του Ευγένιου Σπαθάρη αφήνει ένα τεράστιο κενό στον σύγχρονο λαϊκό πολιτισμό...", δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.
"...Ο Ευγένιος Σπαθάρης, υπήρξε ένας αυθεντικός λαϊκός δημιουργός. Εξέφρασε με γνησιότητα και αμεσότητα την ψυχή του Ελληνισμού, μέσα από το Θέατρο Σκιών, το οποίο υπηρέτησε με το πηγαίο καλλιτεχνικό του ταπεραμέντο επί δεκαετίες, αναδεικνύοντάς το παράλληλα ως μία γνήσια λαϊκή έκφραση του πολιτισμού μας...", τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου.
"...Ένας αυθεντικός λαϊκός καλλιτέχνης έφυγε από τη ζωή, μένει όμως το βαθιά πηγαίο έργο του...", σχολίασε το ΚΚΕ.
"...Εμβληματική μορφή του λαϊκού πολιτισμού, μεγάλωσε γενιές, γέμισε τις καρδιές μας και σφράγισε τη λαϊκή μας τέχνη...", αναφέρει ο ΣΥΝ.
"...O Eυγένιος Σπαθάρης ήταν ένας μεγάλος αυθεντικός λαϊκός δημιουργός, το έργο του θα μείνει για πάντα ζωντανό, χαραγμένο μέσα στις μνήμες και τις καρδιές μας..." δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Καρατζαφέρης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου