Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Iδρύθηκε Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων για την Ψυχική Υγεία Ν. Άρτας


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του προσωπικού της Ψυχιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Άρτας και ιδιαίτερα του Δ/ντή της Ν. Μπιλανάκη καθώς και μελών οικογενειών με ασθενή από ψυχική νόσο, που βασικούς στόχους έχει την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με ψυχικές διαταραχές και τη διεκδίκηση και γι' αυτούς ίσων ευκαιριών σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.
Άλλοι στόχοι του Συλλόγου είναι:

  • η αλληλοβοήθεια των μελών του Συλλόγου,
  • η υποστήριξη των ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους,
  • η καταπολέμηση του στίγματος των ψυχικών διαταραχών,
  • η υπεύθυνη ενημέρωση για τη ψυχική ασθένεια και την αντιμετώπιση της
  • και η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα ψυχικής υγείας.

Η δραστηριοποίηση των χρηστών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και των οικογενειών τους οδήγησε τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας στην δημιουργία συλλόγων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Τέτοιοι σύλλογοι, εκτός της Άρτας, υπάρχουν ακόμα στην Αθήνα, στις Σέρρες, στην Πάτρα, στη Σάμο, στην Θεσσαλονίκη, στη Χαλκίδα, στην Κοζάνη, στην Κρήτη και στα Γιάννενα.

Τακτικά μέλη του Συλλόγου είναι οικογένειες με άτομα που έχουν προβλήματα ψυχικής υγείας και οι ίδιοι οι λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας, ενώ πρόσεδρα μέλη είναι άτομα που εργάζονται στο χώρο ψυχικής υγείας καθώς και άτομα του ευρύτερου κοινωνικού περιβάλλοντος με ευαισθησία όσον αφορά την ψυχική υγεία.

Περισσότερες σχετικές πληροφορίες υπάρχουν στις διευθύνσεις:

www.posopsi.org και www.sofpsi-ser.gr.
Αναρτήθηκε από ΚΕΝΤΡΙ

Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου