Σάββατο 13 Ιουνίου 2009

Κάλλιο αργά πρά ποτέ, ή "στερνή μου γνώση"


Άμεσα αποτελέσματα καλείται τώρα να δώσει η κυβέρνηση στα προβλήματα της δημόσιας ασφάλειας στο κέντρο των πόλεων και ιδιαίτερα της Αθήνας, εκκαθαρίζοντας τα γκέτο συμμοριών λαθρομεταναστών και εμπόρων ναρκωτικών.
Θορυβημένα πολλά στελέχη της Ν.Δ. από το εκλογικό αποτέλεσμα ζητούν… θαύματα.
Το ζήτημα όμως είχε αναδειχθεί στην κορυφή των προτεραιοτήτων της βάσης της Ν.Δ. από τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν τα γεγονότα είχαν γίνει αφορμή για μία ευρύτερη συζήτηση όσον αφορά το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.
Όσοι δεν έχουν μνήμη… χρυσόψαρου, άλλωστε, θυμούνται ότι τα βράδια που καιγόταν το κέντρο της Αθήνας συμμορίες παράνομων μεταναστών και περιθωριακών στοιχείων είχαν επιδοθεί σε πλιάτσικο.
Τότε όμως δεν ήταν λίγα δυστυχώς τα στελέχη της κυβερνητικής παράταξης που είχαν… "λουφάξει", φοβούμενα την κριτική μιας απο...μερίδας γνωστών ...ψευδο -προοδευτικών του κ...
Ελάχιστοι όμως, αλλά και με μεγάλη καθυστέρηση όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, είχαν τολμήσει να βγουν μπροστά με δημόσιες δηλώσεις και συνεντεύξεις τους.
Πολλοί άλλοι όμως είχαν προτιμήσει να προσπεράσουν δια της ..."απουσίας" τους, αυτή την - ιδιαίτερα πολύπλοκη πράγματι - συζήτηση.
Και εδώ ταιριάζει αυτό που λέει ο λαός: "...Στερνή μου γνώση…"

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου