Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

Παραιτείται απ' όλες τις θέσεις ο Αλέκος Αλαβάνος


Την παραίτηση του από τη βουλευτική του έδρα και τη θέση του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει ο Αλ. Αλαβάνος το απόγευμα, κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρουν πληροφορίες του City 99,5.
Οι ίδιες πληροφορίες εμφανίζουν τον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτείται "από όλα".
Την Τρίτη, μετά την συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έγινε υπό το βάρος του δυσμενούς για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσματος των ευρωεκλογών, ο Αλέκος Αλαβάνος είχε προαναγγείλει νέα αρχή.
Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει που στήριξε τον κ. Τσίπρα για την προεδρία του κόμματος είχε δηλώσει:
"...Δεν έχω καταλήξει σε κανένα συμπέρασμα ότι έχω μετανιώσει. Θεωρώ όμως ότι όλοι, βλέποντας πρώτα απ’ όλα τον δικό μου ρόλο, πρέπει να τα ξαναδούμε όλα από την αρχή..."
Ταυτόχρονα είχε αφήσει ανοιχτό το θέμα της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, καθώς έδειξε να μην τον απασχολεί αυτό, αλλά το "...πώς θα μπορέσουμε να βγάλουμε τα σωστά διδάγματα και ο ΣΥΡΙΖΑ να δώσει ελπίδα στον κόσμο..."
Κατά τη συνεδρίαση ήταν εμφανής η απόσταση που χώριζε τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα.
Μετά την εκλογή του Αλ. Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΝ - την οποία στήριξε ο Αλ. Αλαβάνος - τα πρώτα σύννεφα στις σχέσεις των δύο ανδρών έφερε η στάση του Αλ. Τσίπρα στα γεγονότα του Δεκεμβρίου ενώ ρήγμα προκάλεσε η απόφαση του Αλέκου Αλαβάνου να λάβει εκείνος μέρος στο προεκλογικό ντιμπέιτ, "αδειάζοντας" τον Αλέξη Τσίπρα, που σήκωνε ως τότε το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας.
Πολλοί τότε, ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΝ, έκαναν λόγο για "καπέλωμα" του Αλ. Τσίπρα, ακόμη μάλιστα και για καθεστώς "κηδεμονίας".

1 comments:

  1. Σύντροφοι μη τρομάζετε Θα αναλάβει άλλο πόστο στα Εξάρχεια Τι τα έχουμε τα γαλόνια και την εμπειρία από το Δεκέμβρη του 08. Κρίμα Αλέκο'μ έπεσες άδοξα Σε φάγαν τα λαμόγια ο Αλέξης και ο Κύρκος Αραξε τώρα στη βιλάρα σου στην Εκάλη , πάρε και μερικούς Αφγανούς για μαύρη εργασία Magina's style, και απόλαυσε τους καρπούς του μόχθου σου Καληνύχτα Αλέκο μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή