Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Μιχαλολιάκος: Να δώσει τα ονόματα και να απαλλαγεί


Να κληθεί ο Χριστοφοράκος να δώσει ονόματα και σε αντάλλαγμα να απαλλαχθεί από ποινικές ευθύνες, σε μια προσπάθεια να λυτρωθεί το πολιτικό σύστημα προτείνει ο βουλευτής της Ν.Δ. Βασίλης Μιχαλολιάκος.
"...Το απόστημα της διαφθοράς και κυρίως το απόστημα της SIEMENS πρέπει να σπάσει...", δήλωσε (στον 9,84).
"...Εάν δεν σπάσει, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να πάρει μαζί του το πολιτικό σύστημα με τη σημερινή του κομματική μορφή. Δεν είναι δυνατόν να διαχέεται η υποψία προς το σύνολο του πολιτικού κόσμου. Ούτε είναι δυνατόν να αθωώνονται και να συγκαλύπτονται άνθρωποι οι οποίοι αποδείχθηκαν στην πράξη επίορκοι. Και επειδή - κατά την άποψή μου - δεν υπάρχουν άλυτα προβλήματα, αντί να αναπαράγεται η φημολογία, να πούμε ως πολιτικό σύστημα - και είναι μεγάλη η ευθύνη που έχουν και ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου που είναι και φορείς μεγάλων ονομάτων - ότι είναι μια ευκαιρία, μέσα στην κρίση, να δώσουν στον κ. Χριστοφοράκο τη δυνατότητα να δώσει τα ονόματα και μέσα από μια διαδικασία νομοθέτησης να απαλλαγεί ο ίδιος από ποινικές ευθύνες. Αυτό το θεωρώ λύτρωση του πολιτικού συστήματος και μονόδρομο επιβίωσης. Και καθήκον και χρέος και ανάγκη..."

3 comments:

  1. δώσουν στον κ. Χριστοφοράκο τη δυνατότητα να δώσει τα ονόματα και μέσα από μια διαδικασία νομοθέτησης να απαλλαγεί ο ίδιος από ποινικές ευθύνες.

    Μα κι αυτοί που "θα δώσει" θα απαλλαγούν ή μαλλον δεν θα δικαστούν.
    Κάπως έτσι δεν είναι σύμφωνα με τον Νόμο περί Ευθύνης Υπουργών Γιαννιώτη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε "ο βοών εν τη ερήμω"...

    Απλά για τον Χριστοφοράκο - αν συμβεί κάτι τέτοιο - θα υπάρξει ηπιότερη εφαρμογή των ειδικών διατάξεων του Νόμου περί μαρτύρων κ.λ.π.
    Όσο για τους Υπουργούς, δεν πρόκειται να δικαστούν.
    Μας αρκεί όμως να ξευτιλιστούν.

    gianniotis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό που έγραψε ο gianniotis ήμουνα έτοιμος να γράψω και εγώ.
    Με πρόλαβε προπαντώς να μήν μας καμαρώνουν ή να μας ξανακαμαρώσουν για υπουργοί, ο Χριστοφοράκος να μήν πάει φυλακή δέν είναι το πρόβλημα.
    Το γιατί άλλαξε ο Καραμανλής την περίπτωση Χριστοφοράκου να την κάνει κακούργημα αψυχολόγητη ενέργεια ούτε ο ίδιος δέν ξέρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή