Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Χαιρετίσματα λοιπόν στην εξουσία.!


Το παλιό αλλά τόσο επίκαιρο τραγούδι του Παπακωνσταντίνου ταιριάζει γάντι στα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών.
Το μισό εκλογικό σώμα έστειλε τα χαιρετίσματά του στην εξουσία με την επιλογή του να πάει για μπάνιο παρά να ψηφίσει.
Έδειξε με τον πιο ηχηρό τρόπο το προεκλογικό σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου "ή αλλάζετε η βουλιάζετε", ανεβάζοντας το ΛΑΟΣ και ΚΚΕ σε υψηλότερο σκαλί και στέλνοντας το ετερόφωτο κόμμα των οικολόγων του Τρεμόπουλου στην ευρωβουλή.
Μετά την πρώτη ανάγνωση και προσεγγίζοντας πιο προσεκτικά και ψύχραιμα τα αποτελέσματα, μπορούμε να εξάγουμε πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα.

1. Το Πασοκ κέρδισε με 4,4 μονάδες αλλά δεν δικαιούται να θριαμβολογεί. Απεναντίας πρέπει να προβληματιστεί γιατί δεν κατάφερε να συγκεντρώσει ούτε τις ψήφους των εκλογών του 2007, παρά την μεγάλη κινητοποίηση και την αθρόα αποστολή sms, σε περίοδο που ο μεγάλος του αντίπαλος ευρίσκεται στην χειρότερη κατάστασή του. Η επικέντρωση της προεκλογικής του καμπάνιας αποκλειστικά στην σκανδαλολογία και την γκρίζα διαφήμιση , απλά απέτρεψε ψηφοφόρους να στηρίξουν και πάλι το κόμμα της ΝΔ, αλλά δεν προσέθεσε ψήφους στο κόμμα. Άλλωστε όπως πληροφορούμαι έχουν ήδη αρχίσει οι μουρμούρες στην Ιπποκράτους αλλά προβάλλεται η εύκολη δικαιολογία της αποχής.

2. Η Νέα Δημοκρατία έχασε πανηγυρικά μετά από εννέα χρόνια. Έχασε από τον κακό εαυτό της και όχι από το Πασόκ κατά την άποψή μας. Έχασε γιατί δεν έκανε όσα υπεσχέθη. Έχασε με τις παλινωδίες στην εξωτερική μας πολιτική Έχασε γιατί έδειξε ασυνέπεια προς το πρόγραμμά της. Εχασε γιατί ξέχασε τον απλό πολίτη. Ξέχασε τα καθημερινά του προβλήματα της ακρίβειας της εγκληματικότητος της ανεργίας που ταλανίζουν την κοινωνία μας. Και επειδή τίποτε δεν πρέπει πλέον να θεωρείται δεδομένο, εισέπραξε το ηχηρότατο χαστούκι.

Τι μέλλει γενέσθαι στην Νέα Δημοκρατία;
Κατά την προσωπική μου άποψη ο Καραμανλής θα πρέπει ά μ ε σ α να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των υπουργών του και να προβεί σε σαρωτικό ανασχηματισμό απομακρύνοντας τα βαρίδια της παράταξης, τοποθετώντας νέους, άφθαρτους και ορεξάτους για δουλειά πολιτικούς.
Δεν μπορεί συγκεκριμένο blog να φωτογραφίζει τον Παυλόπουλο να εμπλέκεται σε σεξουαλικό σκάνδαλο στην Κυψέλη, και αυτός να σφυρίζει αδιάφορα.
Δεν μπορεί η κυρία Ντόρα να παλινωδεί σε κρίσιμα θέματα εξωτερικής πολιτικής , ή ο Αβραμόπουλος να φτιάχνει το προφίλ του για την επόμενη ημέρα.
Δεν μπορεί ο ίδιος ο Καραμανλής να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη και να καλύπτει υπουργούς του.
Ο Καραμανλής είναι έξυπνος και έμπειρος πολιτικός και προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι σε εθνικό επίπεδο εκλογών δεν χάνει από τον Παπανδρέου.
Αρκεί να προβεί στις ενέργειες που θα του υπαγορεύσει το πολιτικό του αισθητήριο.
Είναι στο χέρι του έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων να τα αλλάξει για να μη βουλιάξει.
ΑΚΡΑΙΟΣ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου