Τετάρτη 24 Ιουνίου 2009

Ανεξήγητη "στροφή" Παπανδρέου. Δεν στηρίζει πλέον την υποψηφιότητα Κάρολου Παπούλια


Σκληρή απάντηση έδωσε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Τραγάκης, με αφορμή την πρόθεσή του να μη στηρίξει την υποψηφιότητα του Κάρολου Παπούλια, επειδή θέλει με τον τρόπο αυτό να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.
"...Ας το τολμήσει και ας το πράξει. Εκείνος που θα πάρει την πρωτοβουλία να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, όταν το 65% του ελληνικού λαού λέει όχι, θα αναλάβει και την ευθύνη. Και, μάλιστα, με το επιχείρημα ότι θα στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετεκλογικά. Δηλαδή, θα “τσαλακώσουμε” τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, χρησιμοποιώντας τον ως πρόσχημα για να πάμε σε πρόωρες εκλογές;..." ήταν το σχόλιό του στο ραδιόφωνο του "Αθήνα 9.84", ενώ στο ερώτημα εάν δικαιούται ο κ. Παπανδρέου να ζητεί πρόωρες εκλογές απάντησε:
"...Ασφαλώς. Αλλά να επιβάλλει εκλογές βίαια, με πρόσχημα την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι λάθος. Έναν Πρόεδρο, μάλιστα, τον οποίο αποδέχεται το 82% του ελληνικού λαού, προέρχεται από τον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και είναι πολύ επιτυχημένος. Νομίζω ότι δεν πρέπει να παίζουμε με τους θεσμούς και ιδιαίτερα με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας..."

4 comments:

  1. Τα σημάδια " " έπρεπε να τα βάζατε στη λέγη "ανεξήγητη", και όχι στη λέξη "στροφή". Λες και δεν ήταν φως-φανάρι τόσο καιρό, όποτε μιλούσε ο Τζέφρυ για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια ερώτηση προς τον κο. Τραγάκη και τον κάθε κο. Τραγάκη.
    Άν οδηγηθούμε τελικά σε εκλογές μέχρι τότε, βγεί το ΠΑΣΟΚ αυτοδύναμο στην κυβέρνηση θα δεχτεί αμέσως μετά η Νέα Δημοκρατία να συναινέσει στην εκλογή Παπούλια για πρόεδρο δημοκρατίας?
    Αναμφισβήτητα του πιό πετυχημένου προέδρου που έχει περάσει απο την χώρα μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ρόλος του προέδρου της Δημοκρατίας είναι πλέον διακοσμητικός, αφού του 'εχουν αφαιρεθεί σχεδόν όλες οι αρμοδιότητες. Ο πιο πετυχημένος πρόεδρος υπήρξς ο κ. Στεφανόπουλος, ο οποίος άλλωστε έτυχε και της διεθνούς αναγνώρισης και όχι μόνο της Ελληνικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12:32 ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ; ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή