Πέμπτη 18 Ιουνίου 2009

Σχέδιο Μάρσαλ: "Λησμονημένη Ιστορική Αλήθεια".


5 Ιουνιου 1947 Διακηρυξι του Σχεδιου Μαρσαλ

Γράφει ο Ιάσων

Πριν από δυο περιπου χρονια, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης επεκρίθη, απο τους "ιστορικούς και εκπαιδευτικούς" των Μεσων Εξαπατησεως Μαζων (ΜΕΜ), διότι, κατα την εκδήλωσι - στην κατοικια του Πρεσβευτη των ΗΠΑ - για την συμπληρωσι 60 χρόνων απο την διακηρυξι του σχεδίου Μαρσαλ (5ην Ιουνίου 1947, στο Πανεπιστήμιο Χαρβαρντ) μεταξύ άλλων, σημείωσε ευθαρσώς και ειλικρινώς - μοναδική εξαίρεσι εξ όλων των Ελληνων πολιτευτών - ότι η Ευρώπη οφείλει την ελευθερία της στην Αμερικανική βοήθεια. Και επιπλέον, οτι η Ελλαδα οφείλει διπλά στις ΗΠΑ.

Οχι μόνο για το τελος του πολέμου αλλα και για την τύχη που θα ειχε, αν είχε χαθεί ο "εμφύλιος".

"...Θα είχαμε την τύχη της Αλβανίας και της Βουλγαρίας..." ακριβολόγησεν τοτε ο Κος Μητσοτάκης. Δηλαδή ό,τι μάλλον θα επρεπε να έχει πράξει η ανωτάτη πολιτειακή ηγεσία, ο πρωθυπουργός μας, η προεδρος της Βουλης σε ειδική τελετή, όπως προθύμως συντρέχουν, σε παρόμοιες, τόσον επιλεκτικής, μονομερούς, "ιστορικής μνημης" που γινονται για μουσεία "δημοκρατικών αγωνιστών" ή για την Γυάρο.

Αυτά όμως είναι ψιλα γραμματα για τους νεοελληνες.

Διότι στην νέο-ελληνικη Ελλαδα, η ιδεολογικη επικρατησι της αριστερας εξαχρειωθεισα από την...

Διαβάστε τη συνέχεια ---> εδώ

1 comments:

  1. Πολλές απαιτήσεις έχεις Ιάσων από την κουλτουριάρα νεολαία. Εκτός από τους σόφρωνες παλιότερους οι υπόλοιποι θα νομίζουν ότι το όνομα Μάρσαλ είναι είδος μολότοφ. Και να θέλουν να μάθουν την αλήθεια από που θα τη μάθουν; Από τα στέκια, από τα πεζοδρόμια ή από τα κωλομάγαζα που ξημεροβραδιάζουν; Η Ελλάδα βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία και όποιος το κατάλαβε έχει καλώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή