Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Στις 11:00 σήμερα η συνάντηση της "Τζοκόντα" με τον "γυρολόγο" Νίμιτς.!


Σήμερα στις 11:00, θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση (για άλλη μια φορά) της υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη στο υπουργείο Εξωτερικών, με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και "αρμόδιο" για το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Μάθιου Νίμιτς
Χές ο ...τουρίστας Νίμιτς είχε συνομιλίες με την ηγεσία της Φύρομ, με την οποία- όπως ο ίδιος δήλωσε- συζήτησε βασικές πτυχές της τελευταίας του πρότασης, τον Οκτώβριο του 2008, και κάποιες τροποποιήσεις επ' αυτής.
Ο "ειδικός μεσολαβητής" προτείνει – μεταξύ άλλων- την ονομασία "Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας" για διεθνή χρήση.
Κατά τη συνάντηση, θα υπάρξει ανταλλαγή ...φιλοφρονήσεων και χαζόγελα από πλευράς "Τζοκόντα", ενώ το θέμα θα παραπαμφθεί στις ...καλένδες.

3 comments:

  1. Της τζοκόντας το χαμόγελο ήταν τουλάχιστον γνήσιο. Αυτής είναι προσποιητό και χαζοχαρούμενο. Πολύ καλός το τίτλος. Συνάντηση χωρίς νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νίμιτσ... Όσο και να μην το θες, θα πάμε διακοπές...
    Αφιερωμένο στον πιο ευτυχισμένο υπάλληλο, τον Νίμιτσ!
    http://thevoyager.gr/2009/07/01/kiss-madiam-diakopes/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. «Τζοκόντα»! Έγραψες, Γιαννιώτη, εξαιρετικά εύστοχος ο χαρακτηρισμός, μου έφτιαξες τη μέρα! Ό,τι και να γίνει, αυτή (χαμο)γελάει...

    Τι διαπραγματεύσεις είναι αυτές, όταν επανειλλημένα προτείνει ο μεσολαβητής τα ίδια που δεν έγιναν αποδεκτά τις προηγούμενες φορές (Βόρεια «Μακεδονία»;); Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να θεωρείται πρόταση διαπραγμάτευσης, αλλά προσπάθεια επιβολής. Βέβαια, δεν είμαι επαγγελματίας διαπραγματευτής για να ξέρω, αλλά από την άλλη, ούτε και αυτός είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή