Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

Ακατάλληλο το λεωφορείο της τραγωδίας στα Τέμπη

Ευθύνες και στο ΚΤΕΛ Ημαθίας καταλογίζει ο Άρειος Πάγος αναφορικά με το τραγικό δυστύχημα της 13ης Απριλίου 2003 στα Τέμπη, όπου έχασαν τη ζωή τους 21 μαθητές του γυμνασίου Μακροχωρίου Ημαθίας.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας επικύρωσε απόφαση του Εφετείου Θράκης, σύμφωνα με την οποία ήταν ακατάλληλο το μοιραίο λεωφορείο που μετέφερε τους μαθητές.
Όπως προκύπτει από το κείμενο της απόφασης και όσα δέχτηκε το δικαστήριο, το λεωφορείο έπρεπε να είχε αποσυρθεί λόγω παλαιότητας αλλά εξακολουθούσε να κυκλοφορεί και να εκτελεί εκδρομές.
"Επρόκειτο για αυτοκίνητο μαϊμού" τονίζει χαρακτηριστικά η απόφαση, καθώς είχαν παραποιηθεί οι αρχικοί αριθμοί πλαισίου και κινητήρα ώστε να φαίνεται ότι μπορούσε να κυκλοφορεί, ενώ στον ταχογράφο είχε τοποθετηθεί "κλέφτης", με αποτέλεσμα οι καταγραφόμενες ενδείξεις να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Στην απόφαση επιβεβαιώνεται επίσης η ευθύνη του οδηγού του φορτηγού, με το οποίο συγκρούστηκε το λεωφορείο, όπως και των υπευθύνων της εταιρείας στην οποία ανήκε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου